Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett Motors

Solutii la îndemâna!

16.06.2011
Solutii la îndemâna!
Anul 1991 a adus în Italia înfiintarea firmei SIMEX în San Giovanni in Persiceto. În scurt timp aceasta firma din regiunea Bologna se va distinge prin produsele cu actionare hidraulica destinate exploatarilor miniere, refacerii drumurilor, terasamentelor, demolarilor si multor alte aplicatii speciale, iar în cei 20 de ani de excelenta si-a cladit renumele în calitate, tehnica si inovatie.
Primele produse care au parasit linia de fabricatie au fost frezele destinate buldoexcavatoarelor si mini-încarcatoarelor.
În scurt timp Simex devine un renume pe piata internationala datorita echipamentelor de excavare prin frezare si repartizatoarelor de asfalt.
În prezent compania italiana este unul dintre liderii de necontestat în productia de echipamente pentru întretinerea drumurilor si excavari. 
Proiectarea si productia de echipamente cu actionare hidraulica a modelelor noi, cum ar fi sapatoarele cu lant si elinda seria "CHD", rotile de excavat seria "T" si cupele concasor seria "CB", dovedesc un angajament continuu în cautarea de solutii personalizate pentru a raspunde nevoilor si cerintelor clientilor. 
Excavari santuri
Excelente la realizarea santurilor înguste si adânci de mare precizie sunt rotile de excavat seria  "T" care garanteaza performante remarcabile chiar în roca, asfalt si beton. Dimensiunile compacte si manevrabilitatea maxima garanteaza lucrari fara a cauza probleme la traficul rutier.
Seria "T" cu mai multe dimensiuni poate sapa la orice adâncime, fiind ideala mai ales pentru pozarea de fibra optica, gaze, aductiuni de apa, rosturi de dilatatie, etc. 
Pentru excavatii mai mari, pe material compactat si stâncos, frezele cu tamburi rotativi din seria "TF" sunt instrumente ideale care permit zdrobirea materialului. În plus, acestea dau posibilitatea de a sapa mai adânc în timp ce profilul si dimensiunea se pastreaza exacte.

Sapatoarele seriei "CHD" sunt instrumentele ideale pentru a obtine o productivitate mare a santurilor mici si înguste, cu sectiune exacta în solul organic. 
Excavari în cariere, mine, demolari si tuneluri (pasaje)
Avantajul incontestabil al utilizarii pe bratele excavatoarelor, a frezelor rotative cu tambur seria "TF" la lucrarile de anvergura din cariere este acela al obtinerii unei dimensiuni optime a materialului, fara a mai fi nevoie de operatiunile de sfarâmare primara. În plus, acest tip de atasament prezinta un impact redus asupra mediului sau constructiilor din jur, datorita lipsei de vibratii daunatoare si zgomote obositoare.
Frezele rotative Simex sunt ideale nu doar în activitatile din carierele de piatra ci îsi pastreaza eficienta la aplicatiile realizate în tunele sau pasaje unde reducerea vibratiilor este cruciala pentru reducerea riscurilor de  prabusire sau daune.
Lucrarile de întretinere a peretilor din tunele, pasaje si a parapetelor de consolidare pot fi efectuate cu seria de freze "PLB", cu care se pot echipa excavatoare începând de la 3-4 tone. Astfel se pot curata depuneri, se pot executa jgheaburi de scurgere sau canale de pozare a cablurilor.

Compactare/finisare
Rotile compactor "CT" sau placile vibratoare "PV" (pentru suprafete mai mari) ofera posibilitatea de a realiza usor operatiunile de compactare de pe marginea drumului pentru a mari suprafata carosabila existenta sau pentru realizarea trotuarelor.
Fundatia oricarei constructii garanteaza o lucrare durabila, iar fundatia se bazeaza pe umplere si compactare, care trebuie sa garanteze o suprafata consistenta si robusta.
Compactoarele Simex satisfac toate aceste nevoi evitând în acelasi timp orice problema care poate sa apara în asigurarea sigurantei rutiere în timpul lucrului sau în timpul transportului. Rotile compactor sunt disponibile pentru încarcatoarele cu virare prin derapare sau pentru buldoexcavatoare, iar placile pot fi utilizate pe excavatoare.
Repartizatoarele de asfalt "ST" pot asigura lucrari de întindere a unor straturi de mixturi asfaltice cu o grosime de maxim 10 cm. Latimea suprafetei asfaltate poate fi obtinuta prin reglare hidraulica si este cuprinsa între 125 mm si 1.900 mm. Exista astfel posibilitatea asfaltarii unor sectoare reparate de drum, trotuare sau alei, deoarece aceste echipamente permit asfaltari în lateralul utilajului de baza pe o latime de pâna la 1.600 mm.

Concasare
Reducerea si eliminarea deseurilor reprezinta o problema a spatiilor de reamenajari si a santierelor de demolari. 
Concasarea si reutilizarea deseurilor chiar pe santierele de constructii sau demolari înseamna reduceri de cost din punct de vedere al transporturilor. 
Aceasta activitate se poate realiza cu ajutorul cupelor concasoare Simex, ce pot fi montate pe încarcatoare în varianta "CB" si pe excavatoare în varianta "CBE". Ca si celelalte echipamente si acestea au parti brevetate de catre Simex.
Cu ajutorul acestor echipamente materialul concasat poate avea granulatii de 30, 50, 70 si 100 mm. Materialul concasat poate fi împrastiat chiar în locurile dorite.
Cupele concasoare Simex pot concasa o gama variata de materiale, de la caramida, beton, beton armat, materiale naturale, sticla, gresie, dale asfalt, etc. Spre deosebire de concasarea cu falci, sistemul rotorului (brevetat) nu este afectat de prezenta pamântului, lemnului sau a materialelor ude si deformabile.
Frezarea

Înlaturarea unei parti sau completa a stratului de asfalt sau betoane poate fi realizata fara zgomot si vibratii cu frezele brevetate Simex. Acestea pot fi folosite pe miniîncarcatoare în varianta "PL" sau pe buldoexcavatoare în varianta "PLB", materialul obtinut putând fi refolosit. 
Frezele Simex dispun de brevete în mentinerea planeitatii în frezare, încorporarea bazinului cu apa, etc. Asigurarea autoplaneitatii realizata hidraulic confera o suprafata prelucrata plana, chiar daca masina se deplaseaza pe teren denivelat.
Prin utilizarea unor tamburi speciali multipli poate fi asigurata si frezarea pentru înlaturarea marcajelor rutiere care au fost realizate pe carosabil sau realizarea unor suprafete striate de atentionare.
Configuratia compacta le face accesibile pentru reparatii executate în cladiri (parcari), tuneluri, parcuri, alei, drumuri, etc.
Brett Motors este distribuitorul autorizat al echipamentelor Simex pentru România. 
Pentru mai multe detalii consultati site-ul www.brett.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI