Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Caravana CAT īn Romānia

14.07.2011
Caravana CAT īn Romānia
Pentru a marca cei douazeci de ani de activitate pe piata romāneasca, Bergerat Monnoyeur, reprezentantul exclusiv al Caterpillar īn Romānia, a organizat Caravana CAT. Aceasta a strabatut īn perioada 27 mai-10 iunie mai multe orase din Romānia, oprindu-se la Floresti, lānga Cluj Napoca, unde va fi viitorul sediu zonal al companiei, la Timisoara si la Brasov.
Avānd motto-ul: "20 de ani. Experienta, Solutii, Progres", Caravana Cat a avut drept scop, pe lānga marcarea aniversarii a doua decenii de parteneriat cu companiile romāne de constructii, prezentarea ultimelor noutati īn materie de produse, servicii si solutii de finantare, adaptate noilor conditii din piata. Ca īntotdeauna, Bergerat Monnoyeur a dorit sa fie aproape de clienti, venind īn īntāmpinarea nevoilor acestora cu solutii complete de lucru.
Utilajele prezente au fost puse la lucru pe un teren de teste, unde au fost create conditiile de lucru similare ale unui santier. Demonstratia a avut drept scop prezentarea punctelor forte ale utilajelor Caterpillar si a avantajelor pe care acestea le ofera comparativ cu utilajele concurente. Cei prezenti au avut prilejul sa se convinga singuri īn privinta acestor calitati, utilajele fiind puse la dispozitie pentru drive test pe toata durata zilei.

Īn plus, operatorii prezenti la eveniment au putut sa-si demonstreze abilitatile īntr-un concurs inedit, avānd astfel ocazia sa testeze precizia si manevrabilitatea utilajelor Caterpillar.
Reprezentantii Bergerat Monnoyeur au fost la dispozitia clientilor, oferind informatii despre produsele aflate īn portofoliu si despre serviciile post vānzare complete asigurate de companie, īncepānd cu contracte de service, piese de origine, analiza S.O.S. a uleiurilor si sistemul de monitorizare prin satelit Cat Product Link. De asemenea, reprezentantul Cat Financial a oferit detalii despre conditiile de finantare sau cofinantare a utilajelor care sunt achizitionate prin fonduri europene. Īmprumutul financiar se obtine chiar de la producator, doar prin girarea bunurilor care urmeaza a fi achizitionate, nefiind solicitate garantii suplimentare. De asemenea, nu mai exista costuri aditionale cu evaluarea bunurilor, ceea ce face acest program foarte atractiv.

Un alt avantaj important este faptul ca la īncasarea banilor europeni, acestia pot fi folositi drept capital de lucru sau pentru returnarea īmprumutului, īn functie de dorintele beneficiarului.

Un alt capitol a fost dedicat utilajelor de ocazie, care poarta marcajul Cat Certified Used. Aceste utilaje, cu numar mic de ore de functionare si istoric verificat, sunt inspectate si verificate la cele mai exigente standarde ale Caterpillar. Utilajele sunt livrate cu ultima revizie efectuata, la care s-au folosit numai piese, filtre si fluide de origine, si beneficiaza de garantie.
Pentru perioadele extrem de aglomerate, atunci cānd parcurile de utilaje nu fac fata solicitarilor, sunt disponibile si serviciile de īnchiriere puse la dispozitie de departamentul de īnchirieri al Bergerat Monnoyeur. Compania detine doua centre de īnchirieri, la Mogosoaia si Timisoara, unde clientii pot opta pentru o gama variata de utilaje Caterpillar de fabricatie recenta, dar si de echipamente de mica mecanizare.
La Caravana Cat au participat un numar de sase utilaje Caterpillar de talie mica si medie, iar la Timisoara au fost prezente pentru demonstratii si utilaje pentru ridicat si transportat, precum si echipamente de magazinaj.

Toate utilajele prezente au fost puse la lucru pe teren, īn conditii reale de santier.
Primul utilaj intrat īn scena a fost un buldozer Cat D6N XL, cu o masa operationala de 16 tone si propulsat de un motor CAT  C6.6 ACERT, avānd puterea de 148 CP. 
Modelul D6N XL este dotat cu diferential steering, un sistem de directie cu pompa cu debit variabil, motor hidraulic si diferential, care permite virarea cu pastrarea puterii de īmpingere īn viraj. Sistemul reduce viteza senilei interioare si mareste viteza senilei exterioare si transmite puterea īn fiecare senila. Sistemul permite īntoarcerea īn loc, cu contrarotatia senilelor, atunci cānd transmisia este pe neutru.
Trenul de rulare SystemOne™, patentat de Caterpillar, reduce semnificativ costurile de exploatare cu pāna la 60% , reduce uzurile si creste durata de viata a componentelor, reducānd semnificativ si vibratiile.
Lama VLPAT pliabila, cu o capacitate de 3,18 mc, asigura transportul buldozerului fara demontarea acesteia, conducānd la costuri mai scazute si mai multa operativitate. 
Excavatorul Cat 319D LN VA are o masa operationala de 20 de tone si este echipat cu un motor avānd o putere de 126 CP. Utilajul este prevazut cu un tren de rulare lung si īngust, care asigura o stabilitate īmbunatatita si transport usor. Bratul de excavare dublu articulat  permite saparea la anvergura maxima si la distanta minima fata de trenul de rulare. 

Sistemul hidraulic "Cross Sensing"  foloseste doua pompe la capacitate maxima si realizeaza viteze de lucru mari, avānd ca rezultat o productivitate mare. 
Sistemul dispune de circuite de regenerare pentru brat si balansier, care reduc ciclurile de lucru si cresc productivitatea.
Sistemul electronic de control, cu display color prezinta functii multiple, precum controlul functionarii motorului si a sistemului hidraulic, oferind posibilitatea de presetare a debitului si presiunii pentru un numar de zece unelte de lucru. Īncarcatorul Cat 938 H, cu o masa operationala de 15, 5 tone si o cupa cu capacitatea de 3 mc, echipat cu un motor CAT C6.6 ACERT de 182 CP, ofera performante de lucru excelente.
Sistemul hidraulic Load Sensing se adapteaza automat la conditiile de lucru si furnizeaza debitul hidraulic cerut prin comanda operatorului. 
Sistemul automat de pozitionare a bascularii contribuie la scurtarea ciclurilor de lucru, cresterea productivitatii si reducerea consumului de combustibil. 
Diferentialul blocabil pe puntea fata  asigura aderenta pe teren dificil, reducānd alunecarea si implicit uzura pneurilor.

Buldoexcavatorul Caterpillar 432 E2 este echipat cu un  motor Caterpillar® C4.4, cu o putere bruta de 101 CP si sistem hidraulic "Load Sensing". Sistemul furnizeaza un debit mare hidraulic chiar si la turatii scazute ale motorului, reducānd consumul de combustibil si gradul de uzura īn timp al utilajului. Modelul din noua serie E2 dispune de o cupa multifunctionala de 1 mc, dotata cu furci, si de un sistem de excavare cu brat telescopic, cu sectiunea interioara culisanta, care permite saparea pāna la o adāncime de 5,9 m.

Controlul sistemului de excavare se face la acest model prin intermediul joystick-urilor, ceea ce face operarea foarte usoara.
Clasa utilajelor mici a fost reprezentata de miniīncarcatoare rigide multifunctionale si miniexcavatoare.
Miniīncarcatorul rigid multifunctional pe pneuri Caterpillar 262C, cu masa operationala de 3,6 tone si motor de 84 CP, este dotat cu o cupa multifunctionala de 0,36 mc care poate fi folosita atāt la operatiuni de īncarcare, cāt si la operatiuni de nivelare sau prindere. Cuplorul rapid mecanic permite atasarea usoara a uneltelor de lucru. Cabina īnchisa cu īncalzire si aer conditionat īndeplineste normele ROPS (structura rezistenta la rasturnare) si FOPS (structura rezistenta la obiecte care cad).
Miniexcavatorul Caterpillar 301.8C CR are o masa operationala de numai 1.680 kg si dezvolta o putere a motorului de 19 CP. Este dotat cu senile cauciuc cu sistem de īntindere, sistem hidraulic cu pompa cu debit variabil, comenzi electrohidraulice si cabina ROPS si FOPS etansa, presurizata, cu sistem de ventilatie si īncalzire. Cupa de excavare poate sapa la adāncimi de pāna la 2,3 m.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI