Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Piese de schimb

Carraro - sisteme integrate si solutii tehnologice avansate

14.07.2011
Gheorghe Apostol
Carraro - sisteme integrate si solutii tehnologice avansate
Grupul industrial multinational Carraro Spa este lider la nivel global în productia de sisteme de transmisie a puterii, componente si ansambluri de angrenaje, tractoare agricole standard sau speciale, solutii mecatronice, automatizari industriale si electronica de putere aplicate transmisiilor precum si solutii pentru managementul energiilor alternative.
Compania are unitati de productie în Italia, Germania, Polonia, SUA, Argentina, India si China, derulând parteneriate cu majoritatea fabricantilor de utilaje terasiere, agricole, de manipulare a materialelor si cu importanti furnizori de solutii pentru aplicatii industriale stationare si energii alternative.

Din grupul Carraro SpA fac parte patru companii, fiecare cu misiunea si strategiile sale specifice: Gear World produce sisteme de transmisie si componente pentru sectorul auto, aplicatii agricole si în constructii, manipularea materialelor, Carraro Agritalia este compania specializata în fabricarea tractoarelor pâna la 100 CP pentru companii renumite, servicii pentru segmentele de nisa, Santerno produce invertoare pentru componentele electronice în diverse aplicatii si energii regenerabile si managementul trenurilor de putere electrice si hibride. 
Carraro Drive Tech este compania responsabila cu business-ul traditional al grupului Carraro si anume proiectarea, fabricarea si distributia de axe, transmisii si grupuri reductoare finale pentru aplicatii diverse precum: utilaje terasiere folosite în constructii si minerit, tractoare si alte utilaje agricole, autoturisme si vehicule comerciale usoare, stivuitoare industriale si alte utilaje de manipulare materiale, aplicatii stationare cum ar fi scari rulante, lifturi, macarale, benzi transportoare si turbine eoliene. Carraro Drive Tech se prezinta deci ca furnizor de sisteme integrate si solutii tehnologice avansate într-un context de parteneriate strategice cu clientii sai si, având peste 70 de ani de experienta în domeniu este astazi un lider recunoscut în întreaga lume pe pietele de profil.

Astfel, compania este capabila sa dezvolte solutii calibrate dupa nevoile specifice ale diversilor fabricanti de vehicule si echipamente, întrunind cerintele particulare de proiectare atât în termeni de ergonomie cât si de productivitate. Sistemele de transmisii Carraro sunt create pentru a maximiza eficienta si productivitatea în aplicatiile ce le întrebuinteaza, indiferent de mediul de operare si regimul de exploatare.
Toate acestea sunt posibile multumita unei game extinse de combinatii disponibile de axe cu structura modulara sau monolitica, axe rigide sau viratoare, cu sau fara suspensie independenta integrata si de transmisii mecanice, semi-automate sau automate. Sistemele de transmisie Carraro sunt proiectate pentru integrarea optima a functiilor mecanice cu cele hidraulice sub monitorizarea unui avansat modul electronic de control, ce gestioneaza întregul sistem de transmisie având capacitati de diagnoza si care asigura eficienta maxima si usurinta în exploatare.

Acest profil este dublat de sustinerea pe care Carraro Drive Tech întelege sa o acorde de-a lungul întregului ciclu de viata al produselor sale, lucru care este valabil atât pentru clientii directi ai companiei din sectorul fabricantilor de vehicule originale (OEM), cât si, în egala masura, pentru piata post-vânzare independenta (aftermarket). Nimic nu se substitue calitatii pieselor de schimb autentice si beneficiilor asociate cu acestea; iar în contextul crizei economice actuale acest aspect a devenit cu atât mai important, în conditiile în care cererea a scazut în toate domeniile si în toate pietele, iar alternativele aparent mai accesibile la piesele de schimb autentice au capatat noi valente.
Asadar, compania a creat divizia Carraro Drive Tech - After Sales & Spare Parts, ca fiind centrul de excelenta al Grupului Carraro dedicat managementului si distributiei de piese de schimb la nivel global, pentru a asigura deplina fiabilitate a produselor Carraro aflate în exploatare si a asista persoanele responsabile cu achizitia de piese de schimb în orice aplicatie ce foloseste un produs Carraro. Una dintre componentele acestui demers o constituie implementarea unei retele internationale de distribuitori si centre service autorizate, prin care orice utilizator de produse Carraro sa beneficieze de suportul si valoarea pe care Carraro Drive Tech - After Sales & Spare Parts, prin distribuitorii sai autorizati, o ofera:
* peste 100 de fabricanti de vehicule si echipamente folosesc piese Carraro
* 60.000 de coduri gestionate
* distribuitori si centre service în 90 de tari
* documentatii ale produselor, solutii, instructiuni si scule pentru reparatii si întretinere
* personal dedicat suportului tehnic.

Arox Equipment Srl este distribuitorul oficial în România al Carraro Drive Tech - After Sales & Spare Parts si ofera clientilor solutii autentice pentru întretinerea si repararea produselor Carraro din diversele aplicatii, unde acestea sunt întrebuintate (agricultura, constructii, etc.) astfel încât sa poata fi garantata functionalitatea corecta si fiabilitatea lor, rezultând din utilizarea exclusiva a componentelor de origine. Arox Equipment este aproape de clienti oriunde în România prin reprezentantii sai regionali. Acestia se pot deplasa la locatia clientului si pot oferi gratuit consultanta necesara în identificare, solutia de servisare optima ca si detalii tehnice si comerciale. Arox Equipment dispune de asemenea de personal tehnic si de service instruit cu regularitate la fabricile Carraro în Italia, astfel încât sa poata efectua, la cerere, reparatii complexe de axe si transmisii Carraro.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI