Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologii de vârf

Gama de masini de montat pavele Probst

14.07.2011
Ema Stancu
Gama de masini de montat pavele Probst
Masinile Probst sunt echipamente puternice si fiabile, special proiectate pentru montarea si transportul pavelelor,  transformând aceste operatiuni în unele economice, eficiente si confortabile. Astfel clientii au garantia ca obtin valoarea optima în fiecare etapa, de la productia pavelelor si pâna la finalizarea lucrarii.
Pentru multi utilizatori, masinile Probst fac deja parte din activitatile de lucru zilnice. Datorita design-ului ergonomic, operatiunile de montare a pavelelor devin în mod evident mai usoare si mai rapide, iar gama variata de produse Probst ofera solutii pentru orice tip de aplicatie de pavare si manipulare a pavelelor. 

VM 203
Masina de montat pavele VM 203 este caracterizata în principal de capacitatea extraordinara de întoarcere. Datorita sistemului de directie cu pivot cu centru dublu poate fi manevrata în cele mai înguste spatii. Motorul diesel cu 3 cilindri ofera o putere de 25 CP si are astfel suficiente rezerve de putere pentru a lucra în gama medie de rotatii pe minut, iar nivelul de zgomot ramâne scazut. Senilele cu latimi diferite pe axele fata si spate si latimea diferita a pneurilor asigura o deplasare lina si usoara.
Masina de montat pavele poate cântari, cu unitatea HVZ-uni complet încarcata putin peste 1.300 kg. Greutatea este atât de bine distribuita la nivelul întregului vehicul încât pavelele proaspat montate pot fi mutate fara ezitare. Desi proiectia bratului de prindere este destul de joasa aceasta a fost dimensionata în concordanta cu înaltimea de ridicare astfel încât straturile de piatra pot fi prinse cu usurinta dintre doua pachete de piatra depozitate unul peste celalalt. Înaltimea totala a utilajului este de asemenea destul de redusa ceea ce înseamna ca acesta poate lucra chiar si în garajele de la subsol. Centrul jos de greutate si distributia favorabila a greutatii confera utilajului o foarte buna stabilitate în timp ce lucreaza si siguranta în timpul deplasarii chiar si în cele mai strânse curbe. Rezervorul de combustibil are o capacitate de 20 de litri si este facut din plastic transparent.
Cu accesoriile disponibile masina VM 203 poate face mult mai multe decât sa monteze rapid pavele. Poate sa monteze si sa înlocuiasca borduri, poate sa monteze, sa curete si sa spele placi folosind tehnologia vacuum. Lista de accesorii cu care masina poate fi echipata pentru a deveni un utilaj multifunctional cu doar câteva miscari este foarte variata.

VM 204
Pe lânga masina clasica de montat VM 203, Probst mai ofera modelul VM 204 "Robotec" o varianta patentata a modelului deja consacrat VM 203. Asa cum si denumirea de "Robotec" o sugereaza, noua masina este echipata cu cea mai moderna tehnologie, în special în ceea ce priveste partea electronica. Acest lucru se traduce în mai mult confort în lucru. Poate fi de asemenea observat design-ul modern al cabinei operatorului, dotata cu climatizare. Suprafete extinse de geam de siguranta cu protectie împotriva zgârieturilor acopera unitatea spatioasa de comanda a modelului VM 204. Daca operatorul utilajului va dori cabina mai deschisa poate plia la maxim spre spate ambele usi si poate elimina complet partile laterale ale cabinei. 

Sub scaunul soferului se afla montata o consola pentru controlul programelor cu un joystick cu design modern care ascunde un sistem SPS de control electronic cu întrerupator de pre-selectare pentru urmarirea secventelor de miscare: modul manual - în acest caz toate miscarile bratului de montare sunt controlate prin joystick si pedale. Modul semi-auto - aici în plus este miscarea de prindere controlata semi-automat. Modul full-auto - în acest caz miscarile bratului sunt si se desfasoara automat în ordinea corecta. Cu ajutorul joystick-ului operatorul utilajului poate interveni în orice moment asupra secventei de miscare cu intentia de a o controla. În modul Push-automatic, un program poate fi setat sa împinga o pavela într-un strat de pavele dintr-un model de legatura în altul, de exemplu: de la modelul încrucisat la modelul însiruit. În ceea ce priveste confortul modelul VM 204 "Robotec" ofera un contor al ciclurilor în modul de lucru auto, un cap rotativ hidraulic între bratul de montare si cel de proiectare pentru o aliniere exacta a stratului care urmeaza sa fie montat chiar din scaunul soferului, un radio stereo, faruri în fata si spate, si oglinda cu unghi mare pentru vizibilitate în spate. Modelele VM 203 si VM 204 au aceleasi caracteristici de fiabilitate, robustete si performanta. Cu fiecare dintre cele doua masini pot fi atinse aceleasi rezultate excelente într-un mod foarte simplu. Modelul VM 204 ofera mai mult confort si usurinta în manipulare. 

Noua masina de montat pavele VM401
Interesul clientilor pentru pavele si dale cât mai mari si cît mai grele este în continua crestere. Acest lucru genereaza nevoia de mai multe masini de montat pavele sau orice alt echipament care poate face fata cerintelor pietei care sunt din ce în ce mai complexe. Probst vine în întâmpinarea clientilor cu perspective complet noi, aducând mai mult confort si economii mai mari de costuri cu noul model VM 401. Pentru VM 401 nu este nici o problema sa ridice produse grele având o capacitate de încarcare de 600 kg. VM 401 poate fi condus oriunde, chiar si în cele mai restrânse spatii datorita razei largi de pivotare de 1.600 mm si manevrabilitatii sale excelente.
Datorita înaltimii mari de ridicare de 1.600 mm nu prezinta nici o problema în a ridica doua pachete depozitate.
Masina de montat VM 401 este mai dinamica si prezinta o vizibilitate mai buna. Fiind în topul gamei de masini de montat, modelul VM 401 si-a dovedit performantele deosebite în numeroase aplicatii. În multe situatii asteptarile clientilor au fost depasite. Carcasa utilajului beneficiaza de un facelift, iar materialul ranforsat cu fibra de sticla de înalta calitate si foarte usoara fac ca acest utilaj sa devina si mai functional.

Gama de masini Probst de montat pavele este adusa în România de catre societatea Best Tools.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI