Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Benninghoven

Noua generatie de granulatoare pentru reciclarea mixturilor asfaltice

14.07.2011
Noua generatie de granulatoare pentru reciclarea mixturilor asfaltice
În cadrul proceselor de reparare a drumurilor se obtin cantitati importante de materiale asfaltice reciclabile (MAR) ca rezultat al reconstructiei sistemelor rutiere suple sau mixte, provenite fie prin actiunea directa a frezelor rutiere, fie ca produse obtinute prin procesarea într-o instalatie de prelucrare fixa alcatuita din echipamente de concasare si de cernere, a bucatilor mari din asfalt  rezultate din demolarea unor straturi rutiere prin alte mijloace.
În cazul folosirii unei instalatii de prelucrare fixa, fluxul de alimentare cu materiale recuperate este alcatuit din: buncar de alimentare, benzi transportoare predozatoare, concasoare, ciururi, benzi transportoare de alimentare si echipamentele de automatizare aferente. Acestea sunt montate într-o instalatie de procesare asociata unei alte instalatii de preparare a mixturilor asfaltice.

Prin sporirea gradului de reciclare a materialelor rutiere vechi se ajunge la eliminarea risipei de resurse (în principal a agregatelor minerale naturale si a bitumului, care sunt într-o continua scadere) si la protejarea mediului înconjurator prin reducerea necesarului de materiale noi din balastiere si cariere; se elimina totodata depozitele de asfalt recuperat care ocupa spatiu si polueaza mediul.
Firma Benninghoven ofera o gama completa de tehnologii si echipamente, adaptata necesitatilor specifice clientilor, care permite procesarea materialelor asfaltice recuperate în vederea reciclarii si, în egala masura, utilizarea MAR, calde sau reci, în centrale de mixturi asfaltice. Ca echipamente, Benninghoven livreaza concasoare, simple si duble cu rotor, în configuratie fixa sau mobila, fabricate la standardele de calitate specifice produselor firmei si care corespund tuturor normelor legale privind securitatea si protectia mediului.

Granulatorul de reciclare oferit de Benninghoven este un procedeu unic de concasare a reciclabilelor fara modificarea granulometriei initiale, cu un continut minim de material fin si o buna rentabilitate. Alimentarea eficace a materialelor se face prin buncarul amplasat deasupra concasorului cu un tambur. Reciclabilele sunt transferate astfel prin sistemul de alimentare  catre concasor. Materialul concasat este transportat cu transportorul cu banda la ciur, iar piesele si reziduurile metalice sunt separate de catre separatorul magnetic. 
Dupa prima concasare grosiera urmeaza a doua într-un concasor cu tambur dublu care, printr-un reglaj variabil, predefineste si garanteaza o anumita granulometrie prestabilita. Cu un alt transportor cu banda materialul este depozitat într-o halda. Reciclabilele astfel procesate sunt de înalta calitate asigurând totodata utilizarea economica a materialelor recuperate în vederea reciclarii.

Principalele avantajele ale acestei instalatii sunt:
* alimentarea cu material cu granulatie mare;
* prelucrarea atenta a materialului: granulometria este mentinuta;
* factor ridicat de concasare;
* reducerea componentelor fine (scadere a cantitatii de material fin) raportate la alte sisteme de concasare;
* utilizarea rationala a resurselor limitate;
* functionarea fara personal suplimentar;
* mentenanta redusa (rezistenta de lunga durata a sculelor de concasare);
* costuri de uzura  si de concasare reduse;
* productivitate ridicata;
* nivel redus al emisiilor de praf si de zgomot;
* posibilitate de alimentare continua cu încarcatoare;
* necesar redus de energie;
* robustete si rezistenta la deseurile metalice.

Echipamentele componente ale acestei instalatii au caracteristici tehnologice care garanteaza calitativ produsele obtinute si se remarca printr-o serie de particularitati constructive.
Buncarul de alimentare conceput pentru alimentarea directa cu încarcator, consta dintr-o constructie metalica cu elementele de rigidizare necesare, inclusiv rigidizarea marginii pe tot perimetrul gurii de alimentare. 
Buncarul de alimentare este prevazut cu esafodaje metalice, pereti de retinere si pereti articulati, fixati cu suruburi. Optional pot fi adaugate extensii ale peretilor, pentru a mari capacitatea buncarelor, si gratare pentru presortarea bucatilor mari de asfalt. Buncarul poate sa sustina si panoul echipamentului electric de putere, prevazut cu filtru de aer si ventilator.
Sistemul de alimentare activ este compus din doua culise robuste, proiectate special pentru împingerea si spargerea bucatilor de mari dimensiuni si a amestecurilor de minerale, actionate hidraulic, care maruntesc în prealabil materialul introdus si îl transfera apoi unitatii de dezagregare reprezentata de concasorul cu un tambur.
Tamburul de concasare este compus din segmente si este montat pe o traversa reglabila pentru a obtine granulatia dorita si pentru a facilita înlocuirea componentelor de uzura.

Tamburul este fabricat din otel rotund si prevazut cu locasuri pentru introducerea dintilor de dislocare. Întreaga suprafata este protejata de placi de uzura demontabile, fabricate din fonta alba. Capacitatea de productie orara  variaza în functie de dimensiunile la intrare (pâna la 1.100 mm) si de dimensiunea dorita la iesire. Astfel, pentru bucatile din asfalt, cu dimensiunea la intrare de maximum 1.100 mm si granulatia la iesire de 0-60 mm, capacitatea poate fi pâna la 250 t/h.
Concasorul cu doua axe model BZG se caracterizeaza printr-o capacitate de procesare ridicata a materialului frezat.
Presortarea materialelor rezultate din granulatorul cu un ax permite introducerea în granulatorul cu doua axe doar a materialului cu o granulatie mai mare de 22 mm din care au fost extrase deja eventualele corpuri metalice. Acest fapt duce la reducerea uzurii pe granulatorul cu doua axe si la recircularea interna pâna la atingerea conformitatii materialului procesat.

Caracteristicile constructive principale ale concasorului cu doua axe sunt urmatoarele:      
* lungimea: 2.400 mm
* latimea: 2.450 mm
* înaltimea: 2.600 mm
* masa: 5.600 kg
Buncarul este confectionat din metal, inclusiv structura de rezistenta.

Tamburii au urmatoarele dimensiuni principale:
* Lungimea: 1.200 mm
* Diametrul: 500 mm
Placile de uzura cu profil special, înlocuibile, sunt reglabile mecanic fiind prevazute cu montaj elastic. Lagarele au carcasa generos dimensionata.
Actionarea independenta a sistemului cu doua axe foloseste câte un motoreductor cu roti conice de 15kW, 50 rot/min, la 400 V.
Pentru transportul materialului fragmentat catre halda se foloseste un transportor cu banda care preia atât materialul ce trece prin ochiurile sitei, de la ciur, cât si materialul rezultat în procesul de concasare si se evidentiaza prin urmatorii parametri:
* înaltimea de descarcare: 4.000 mm 
* lungimea transportorului cu banda: 8.000 mm 
* latimea benzii: 650 mm 
* puterea motorului: 7,5 kW
Cea mai importanta caracteristica a sistemului de pregatire a materialului reciclat al firmei Benninghoven este modul unic de recirculare al acestuia în interiorul instalatiei astfel încât se obtine cantitatea maxima posibila de material conform.

Granulatorul de reciclare este format din:
* Buncarul de alimentare;
* Concasorul cu un tambur Tip BRG 1300/2000;
* Transportorul cu banda de transfer pe flux, de la concasorul cu un tambur la ciurul cu o sita;
* Separatorul magnetic;
* Masina cernere (ciurul cu o sita);
* Granulatorul cu doi arbori Tip BZG 1200;
* Transportorul cu banda, pentru transportul materialului fragmentat catre halda.

BRG 1300
Lungimea 3.555 mm 
Latimea 1.855 mm 
Înaltimea de umplere  3.050 mm

BRG 2000
Lungimea 6.460 mm 
Latimea 2.100 mm 
Înaltimea 3.600 mm 
Masa 18 t
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI