Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Caterpillar

Noua generatie E de excavatoare

14.07.2011
Noua generatie E de excavatoare
Luna septembrie va aduce momentul mult asteptat al lansarii noii serii E de excavatoare de talie medie de la Caterpillar. Alaturi de alinierea motoarelor la noile norme Tier 4/Stage IIIB, noua generatie beneficiaza de îmbunatatiri care le fac mai performante, mai productive si mai eficiente.
Noile excavatoare hidraulice Cat® 324E, 329E, 336E si 349E sunt echipate cu motoare mai puternice, menite sa asigure o productivitate sporita, îndeplinind în acelasi timp normele Tier 4/Stage IIIB privind emisiile de noxe. Motoarele Cat C7.1 ACERT si Cat C9.3 ACERT ale modelelor 329 E si  336E furnizeaza, de exemplu, cu pâna la 11% mai multa putere, crescând în acelasi timp eficienta consumului de combustibil cu aproximativ 2%. 

Sistemul hidraulic a fost si el îmbunatatit, conducând la cresterea capacitatii de ridicare cu pâna la 9%. Testele efectuate în teren au demonstrat o crestere a productivitatii de pâna la cinci procente pentru toate modelele din gama.
Economisirea combustibilului este o trasatura de baza a modelelor din seria E. O supapa de regenerare electrica capteaza si recicleaza energia la coborârea bratului. O noua setare de oprire a motorului le permite proprietarilor si operatorilor sa aleaga durata de asteptare înaintea opririi automate a motorului, în cazurile când activitatea este discontinua. În plus, operatorul poate reduce turatia motorului prin simpla apasare a unui buton, pentru a putea economisi combustibil.
Pentru a mentine productivitatea la un nivel ridicat, sistemul de regenerare dupa tratament a elementelor de filtrare din sistemul de evacuare a fost proiectat astfel ca utilajul sa functioneze în parametri normali, fara sa fie necesara interventia operatorului. În modul automat, utilajul începe procesul de regenerare odata ce sistemul de filtrare ajunge la un nivel prestabilit. Modul manual permite operatorului sa dea comenzi prioritare fata de cele automate.
Sistemul optional Cat Grade Control de supraveghere a adâncimii si înclinatiei creste si mai mult productivitatea si reduce costurile. Sistemul combina controlul traditional al utilajului cu o serie de componente de ghidaj instalate si calibrate din fabrica. Acesta utilizeaza senzori frontali de aderenta care furnizeaza operatorilor informatii în timp real despre pozitia vârfului cupei, minimizând necesitatea verificarii traditionale a înclinatiei, consolidând siguranta de pe santier si ajutând operatorul sa finalizeze sarcinile în mai putine cicluri.

Cabina seriei E cuprinde îmbunatatiri care maresc confortul operatorului,  mentinându-l odihnit si productiv pe toata durata zilei. Scaunul cu suspensie pneumatica este disponibil acum în doua versiuni, cu încalzire si încalzire+racire, asigurând operatorului un mediu confortabil în orice anotimp. Noua serie dispune de asemenea de un sistem nou de conditionare a aerului, mai performant si cu un nivel mai redus al zgomotului. 
Sistemul electronic de control monitorizeaza functionarea motorului si a sistemului hidraulic si asigura posibilitatea presetarii parametrilor de lucru pentru zece atasamente de lucru. De asemenea, sistemul permite verificarea automata a nivelurilor de fluide, precum si urmarirea numarului de ore de functionare pentru filtre si fluide. 
Monitorul color dispune acum de o suprafata de afisaj cu 40% mai mare, rezolutie îmbunatatita si un meniu în peste 40 de limbi (inclusiv româna), sporind confortul si productivitatea operatorului. Pe monitor exista posibilitatea vizualizarii imaginilor preluate de la trei camere de luat vederi, cu afisarea simultana  a doua dintre ele. Cabina este prevazuta în varianta standard cu o camera de luat vederi, situata în partea din spate, asigurând o siguranta sporita operatiunilor de pe santier. Siguranta cabinei este sporita cu ajutorul structurii ROPS, care asigura protectie în cazul rasturnarii. Excavatoarele din seria E vor fi echipate cu noua generatie de cupe Cat, pentru productivitate optima. Noile cupe beneficiaza de îmbunatatiri geometrice si structurale menite sa asigure un control mai bun, un grad de umplere mai mare, cicluri mai rapide  si durata de viata prelungita. În functie de parametrii specifici ai aplicatiei, exista patru tipuri de cupe: GD (General Duty- abrazivitate scazuta si impact scazut), HD (Heavy Duty- abrazivitate medie si impact moderat), SD (Several Duty- abrazivitate medie spre ridicata si impact ridicat) si XD (Extrem Duty- abrazivitate ridicata si impact ridicat). O gama larga de piese active asigura adaptarea cupei la conditiile materialului de penetrat.
Împreuna cu seria E vor fi lansate si cele patru noi modele de ciocane hidraulice Cat: H110ES, H115ES, H120ES si H130ES. 
Sistemul de monitorizare Product Link va fi în dotarea standard a fiecarui utilaj din seria E. Prin satelit sau prin GSM, Cat Product Link furnizeaza date despre utilaj precum localizarea, restrictionarea geografica si temporala, orele de functionare, consumul de combustibil, scadenta operatiilor de service, etc. Cu Product Link si noul sau soft de functionare, Vision Link, administratorul parcului de utilaje are la dispozitie un instrument performant si proactiv care îi permite administrarea în timp real a parcului de utilaje.

Comenzile pentru noua serie E de excavatoare Caterpillar se pot lansa deja la Bergerat Monnoyeur S.R.L., unicul reprezentant Caterpillar în România.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI