Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Komatsu

Noua Serie 3 īsi intra īn drepturi

14.07.2011
Noua Serie 3 īsi intra īn drepturi
Komatsu a lansat pe piata un nou model de basculanta cu sasiu articulat, HM300
Seria 3. Modelul are o putere neta a motorului de 325 CP si este dotat cu motor Komatsu SAA6D125E-6 care īndeplineste noile standarde europene de emisii de noxe, EU Stage IIIB si EPA Tier 4 interim. Noua tehnologie folosita la motoarele Komatsu se bazeaza pe platforma tehnologica a motoarelor EU Stage IIIA, īnsa vine īn plus cu o serie de inovatii care aduc clientului un utilaj mai puternic, mai putin poluant si cu un consum mai mic de combustibil.
HM300-3 are o greutate totala de 52.230 kg, sarcina utila de 28,1 tone si o viteza maxima de 58,6 km/h. Cu ce vine īn plus fata de seria anterioara? Noua basculanta cu sasiu articulat de la Komatsu ofera clientilor mai multa productivitate la un cost de productie mai mic, iar operatorilor le confera mai mult confort si siguranta īn lucru. Toate acestea sunt posibile datorita noilor tehnologii Komatsu īncorporate, noului sistem de control al tractiunii si design-ului cabinei, la a carei constructie s-a pus un accent deosebit pe siguranta si confort.

Prin ce se remarca noile basculante HM300-3:
* Motoare puternice, care īndeplinesc noile standarde europene de noxe, EU Stage IIIB si EPA Tier 4. Lider īn tehnologia hidraulica, Komatsu a conceput un nou sistem turbo cu geometrie variabila (KVGT) si un sistem de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) care optimizeaza managementul aerului circulat si care asigura o durata mai mare de viata componentelor. Filtrul diesel de particule Komatsu (KDPF) are un design integrat si tine operatorul la curent, permanent, īn privinta starii sale, fara a interfera cu activitatile curente ale utilajului.

* Sistem de tractiune mai performant. Basculantele HM300-3 sunt dotate cu un nou sistem de control al tractiunii (K-TCS) care asigura īn mod automat tractiunea optima pentru operatiuni pe terenuri moi. Pe masura ce conditiile de sol se īnrautatesc si creste gradul de alunecare al rotilor, senzorii de viteza localizati pe patru dintre roti alerteaza aceasta neregula si se actioneaza automat blocarea diferentialului dintre axe. Daca rotile continua sa patineze, atunci patru frāne independente pot fi actionate pentru a recāstiga tractiunea. 
Noile modele de basculante Komatsu sunt dotate cu K-ATOMiCS - transmisie performanta prevazuta cu Optimum Modulation Control System. K-ATOMiCS ofera o transmisie automatica cu 6 viteze care foloseste un sistem electronic foarte performant pentru eliminarea socurilor si a īntreruperii transmisiei cuplului motor, pentru cresterea eficientei trenului de rulare. 

Acest sistem selecteaza automat treapta de viteza optima pentru operatiuni, īn functie de viteza echipamentului, turatia motorului si de specificul activitatii utilajului, ceea ce creste considerabil acceleratia si asigura schimbarea lina a treptelor de viteza la urcarea pantelor. Nu īn ultimul rānd, acest sistem automat si performant Komatsu reduce considerabil oboseala operatorului, īl ajuta sa exploateze corespunzator utilajul, ofera siguranta si control asupra sarcinii din bena si creste productivitatea. 
Un sistem automat retarder de capacitate mare permite operatorului sa selecteze viteza optima de operare la coborārea pantelor, avānd sarcina maxima si sa realizeze astfel operatiuni īn maxima siguranta, indiferent de conditiile de sol. 
* Sarcini de lucru mai mari. Datorita noului design optimizat al benei, HM300-3 are acum o capacitate a benei mai mare comparativ cu seria anterioara si deci o sarcina de lucru sporita. Īnaltimea de īncarcare de 2.820 mm este potrivita operatiunilor cu excavatoare hidraulice de la 30 pāna la 60 tone. Īn plus, cei doi cilindri ridica bena la 70°, pentru operatiuni de descarcare usoare.

* Mediu optim de lucru pentru operator. Cabina basculantelor HM300-3 are un design nou care asigura operatorului un mediu de lucru silentios si confortabil. Cabina este certificata ROPS (protectie īn caz de rasturnare) si FOPS (protectie īn caz de cadere obiecte) - Nivelul 2 si este dotata cu un panou de comanda mai usor de accesat. Noul scaun ergonomic, īncalzit si cu suspensie pneumatica al operatorului are o centura de siguranta cu doua puncte de prindere si asigura confort si vizibilitate optime īn lucru.
Cabina este dotata de asemenea cu doua prize de 12V, pentru a conecta un MP3 sau alte accesorii.
Tot pentru confortul īn lucru al operatorului, acesta are la dispozitie un monitor LCD de comanda de 7'', cu display īn 25 de limbi, pentru suport global. De la acest panou de comanda, operatorul poate accesa si modifica foarte usor comenzile pentru trecerea automata la ralanti a motorului sau pentru ventilatorul reversibil, poate verifica istoricul orelor de mers sau consumul de combustibil; de asemenea poate monitoriza statusul KDPF si urmari timpul ramas pāna la activitatile de mentenanta recomandate. Acest monitor are de asemenea functia ECO ce ofera operatorului recomandari pentru efectuarea operatiunilor cu un consum de combustibil cāt mai scazut. 
Operatorul are la dispozitie si o camera de luat vederi īn spatele utilajului, īn standard, pentru mai multa siguranta īn lucru.

* Activitati de īntretinere si service convenabile. Noile basculante de la Komatsu sunt prevazute cu puncte de īntretinere si service foarte usor de accesat, īn scopul reducerii timpului si costului de interventie. Capota motorului are o forma noua, mai īngusta, pentru o mai buna vizibilitate si pentru acces mai usor la punctele principale de īntretinere.
Noile modele de basculante Komatsu sunt de asemenea dotate īn standard cu ventilator hidraulic reversibil automat, pentru a pastra permanent curate radiatorul si racitorul de aer si pentru reducerea consumului de combustibil. 
Basculantele HM300-3 sunt dotate cu sistemul exclusiv Komatsu EMMS (Sistem de monitorizare si management al echipamentului), sistem ce permite operatorilor si tehnicienilor sa monitorizeze activitatea echipamentului si sa detecteze din timp eventualele defectiuni. EMMS monitorizeaza permanent toate sistemele critice ale utilajului oferind mentenanta preventiva si asistenta tehnica īn caz de defectiuni, reducānd astfel timpii de diagnoza si reparatii.

* Komtrax: un sistem de monitorizare prin satelit, usor de folosit.
Sistemul Komtrax, cu care sunt dotate noile modele de basculante Komatsu, include rapoarte noi, precum cel de Economie de energie, care ofera informatii utile pentru eficientizarea consumului de combustibil, locatie, avertizari tehnice, nivel de īncarcare, alerte de mentenanta si un raport ce cuprinde status-ul DPF-ului (filtru diesel de particule) pentru EU Stage IIIB.
Sistemul Komtrax de monitorizare al flotei de utilaje creste disponibilitatea echipamentelor, reduce riscul de furt, permite realizarea de diagnostice clare de la distanta, de catre distribuitor si ofera multe alte informatii importante pentru realizarea unei activitati eficiente si productive.
De asemenea, clientul poate opta pentru programul de garantie de 5 ani, Maintenance Plus, oferit de Komatsu, care īi asigura costuri preferentiale la activitatile de service si la piese de schimb, transparenta īntregii activitati de service si odata cu acestea, garantia ca achizitioneaza un utilaj performant si fiabil.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI