Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul vostru financiar

Respect si verticalitate

14.07.2011
Ec. IULIU CIOBANU
Powertek Company
www.powertek-company.ro
Totalitatea actiunilor si deciziilor noastre se cuantifica si se concretizeaza permanent în doua moduri: raspunsul direct pe care îl primim si imaginea pe care o formam în piata. Neglijarea oricarei actiuni care trebuie întreprinsa la un moment dat poate crea efecte pe care nu le dorim în momentele cele mai neasteptate.  
Aceasta scurta introducere este o concluzie a ideilor enuntate în decursul timpului în cadrul acestor articole, care în marea lor majoritate s-au concretizat deja în actiuni ale pietei financiare interne si internationale.
Economiile internationale sunt cât de cât stabilizate si continua un proces usor ascendent spre deosebire de noi. În acelasi timp pietele financiare îsi maresc treptat gradul de prudenta pe care îl adopta în momentul în care acorda finantari, indiferent de tipul acestora. Piata fuziunilor si a preluarilor de companii este din ce în ce mai activa pe plan international si se joaca în cel mai dur mod posibil, fara a se tine cont de eventualele "victime colaterale".

Aceasta scurta  descriere este menita sa reliefeze diferentele uriase dintre tara noastra si restul lumii, atât din punct de vedere economic, cât si social. Pierdem teren important în momentele în care tot ceea ce cunosteam despre organizarea pietelor internationale se modifica. Aceasta pierdere de teren se va concretiza si în pierderi financiare importante în decursul urmatorilor ani, în momentul în care ne vom trezi si noi, târziu ca de obicei, ca vrem sa ne aliniem la standardele occidentale. În plan intern suntem obisnuiti cu vesnicele lupte surde între orgolii si idei ale managementului diferitelor companii, care dublate de o birocratie uriasa ne tin în loc pentru perioade lungi de timp. Din pacate acest lucru a început sa ne afecteze si în relatiile pe care le avem în plan international. Vedem zilnic cum diversi investitori se retrag catre tarile vecine, vedem declaratii de neîncredere din ce în ce mai dese. 
Ceea ce se întâmpla de fapt este ca ne-am pierdut si putinul respect pe care îl aveam fata de toti partenerii externi si nu ne putem astepta de la ei decât la un raspuns cu aceeasi moneda, dar ceea ce este mai grav este ca refacerea unei imagini va dura ani întregi, ani în care toata lumea va fi afectata de efectele negative care încep sa se resimta.

Daca de verticalitate deplina nu a dat dovada niciodata în ultima perioada aceasta tara macar bunul simt si un minim de respect ne mai ajutau. Le-am pierdut si pe acestea.
Ramânem în continuare ocupati cu privitul la televizor, unde vedem declaratii pompoase zi de zi. Acestea vor deveni din ce în ce mai aberante în perspectiva anului electoral ce ne asteapta. Si dupa înca o perioada buna vom vedea ca am ramas în acelasi loc în timp ce toti cei din jurul nostru s-au ocupat cu productie, transport, comert, relatii internationale stabile si de lunga durata.
Lupta surda din interior pe niste resurse din ce în ce mai limitate nu face nimic altceva decât sa ne tina în loc. Reactiile însa nu sunt decât cele la nivel observatie, nimic concret. Din pacate nu mai lupta nimeni, toata lumea se vaita si asteapta ca cineva sa faca ceva pentru a se iesi din aceasta situatie.
Însa acel cineva nu exista momentan, putinele exemple pozitive pierzându-se imediat în marea de sentimente negative generale. Fiecare trebuie sa luptam în felul nostru pentru a ne atinge scopul economic existential în orice companie. Si nu trebuie sa ne oprim la primul obstacol si nici sa pierdem timp sa vedem cum îl ocolim. Pur si simplu treceti prin acel obstacol pentru a ajunge unde doriti, folosind toate resursele disponibile la un moment dat.

BENDIS FINANCIAL 
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911;
Fax: 031-805-44-04
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI