Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Hammel Recyclingtecknik GmbH

Tehnologie germana de procesare a materialelor reciclabile

14.07.2011
Tehnologie germana de procesare a materialelor reciclabile
Industria de procesare si reciclare a deseurilor este în plina schimbare si dezvoltare si nu numai pentru ca legislatia europeana în domeniu este din ce în ce mai stricta, ci pentru ca însasi necesitatea efectiva de protejare si conservare a mediului pe termen lung, o impune.
Firma germana Hammel Recyclingtechnik GmbH vine în întâmpinarea acestui important deziderat prin dezvoltarea unei tehnologii ieftine si eficiente de tocare si sortare a deseurilor industriale si casnice de orice fel.
Brevetând sistemul de tocatoare cu 2 arbori, HAMMEL a dezvoltat o gama întreaga de astfel de utilaje de tocat, mobile sau fixe, care, prin montarea perechii adecvate de arbori, pot marunti orice fel de deseuri, precum: deseuri sau resturi menajere si industriale, resturi de lemn si hârtie, materiale rezultate din demolari, fier vechi, aluminiu si alte metale neferoase, piatra si asfalt rezultate la repararea drumurilor.
Hammel ofera solutii complexe în tehnologia tocarii si reciclarii materialelor, de la masini individuale, specializate pentru diverse materiale, pâna la instalatii complexe, compuse din tocatoare primare si secundare, separatoare pentru metale feroase sau neferoase, precum si unitati cu site sortatoare si benzi transportoare. 

Proiectate în conceptie modulara, instalatiile HAMMEL pot fi configurate cu usurinta pentru fiecare aplicatie în parte, în functie de solicitarea clientului.
Tocatoarele primare HAMMEL proceseaza materiale extrem de dificile, precum: deseuri de lemn, traverse de cale ferata, radacini de copaci, deseuri forestiere, deseuri industriale, role de hârtie, anvelope uzate, caroserii auto si multe altele.
Tocatoarele primare HAMMEL sunt actionate de grupuri de putere hidraulice, având ca sursa energetica motoare Diesel Caterpillar sau electrice. Arborii de tocare sunt antrenati prin intermediul unor cutii de viteze planetare în trei trepte, la turatii si cupluri corelate cu sarcinile de lucru. Functiile de lucru ale masinii sunt comandate prin telecomanda, de la distanta.
Cuva de alimentare are un volum cuprins între 3,5 mc si 11 mc, în functie de model. Partea sa superioara este rabatabila, cu 430, pentru conducerea materialului spre arborii de tocare.

Tocatoarele primare HAMMEL sunt echipate cu benzi transportoare, cu latimi cuprinse între 800 mm si 1.400 mm, în functie de tip. Înaltimea de descarcare a benzilor variaza de asemenea în functie de tipul masinii între 3.400 mm si 4.400 mm.
Indiferent de tipul masinii, pot fi alesi arborii specifici materialului ce urmeaza a fi tocat. Tinând cont de material si de perechea de arbori folositi, se pot obtine la final fractiuni cu marimi cuprinse între 150 mm si 400 mm.
Optional masinile pot fi dotate cu: sistem de stropire cu apa pentru a reduce producerea prafului, magnet pentru separarea componentelor metalice feroase, sistem de curatare catalitic sau pachet de izolare fonica.
Tocatoarele primare se fabrica în 5 variante ca marime, de la 9 t la 44 t. Productivitatea acestora variaza în functie de material si tipul instalatiei de la 10 t/h la 200 t/h.
Se executa în mai multe variante constructive: fixe, semimobile cu axa cu roti pentru tractare în cadrul punctului de lucru si mobile pe senile.

Tocatoarele secundare HAMMEL
Împreuna cu tocatoarele primare, tocatoarele Hammel secundare formeaza un sistem complet de procesare a materialelor, producând la final un material omogen, granulat, cu dimensiuni ce pot fi cuprinse între 10 mm si 150 mm. 
Diametrele rotoarelor de tocat variaza între 700 mm si 1.000 mm, iar latimea acestora, numarul si modul de dispunere a cutitelor, variaza în functie de marimea masinii si tipul materialului tocat. Sitele de sortare sunt alese în functie de material si marimea finala dorita. Ele sunt actionate hidraulic si sunt prevazute cu sistem de protectie la suprasarcina.
Si tocatoarele secundare pot fi antrenate de motoare Caterpillar sau alternativ, de grupuri de putere electro-hidraulice si sunt produse atât în varianta mobila cât si fixa.
Tocatoarele secundare sunt dotate cu magneti pentru separarea componentelor metalice, dispusi pe directia benzii transportoare de descarcare. Înainte ca materialul tocat sa fie descarcat la capatul benzii, din miscare, componentele metalice feroase sunt colectate într-un container special.
În cazul în care materialul tocat contine componente metalice neferoase si acestea pot fi separate cu ajutorul unui detector de astfel de materiale ce se monteaza la începutul benzii de alimentare. Detectorul comanda deschiderea unei clapete aflata la capatul benzii, pe unde se colecteaza materialul metalic detectat.
Ca si tocatoarele primare, cele secundare sunt dotate cu benzi transportatoare cu latime de cca. 1.000 mm, si care, în functie de model, descarca la înaltimi de 3.400 mm-4.400 mm. 

Unitati cu site de sortare
Pentru sortarea materialului tocat pe categorii de marime a granulelor, HAMMEL produce si unitati cu site de sortate si cu benzi transportoare, ce pot lucra independent sau într-un sistem complex, împreuna cu tocatoarele, alcatuind astfel adevarate instalatii de procesare a materialelor reciclabile.
Pentru alegerea instalatiei adecvate fiecarei aplicatii în parte, sau pentru configurarea unui centru de procesare a materialelor reciclabile, clientii se pot adresa firmei Tractor Proiect Comert Brasov, distribuitor unic pentru România al firmei HAMMEL RECICLINGTECHNIK GMBH din Germania.

Cei interesati pot vedea la lucru tocatoarele HAMMEL în luna noiembrie a acestui an, când în cadrul unui "turneu" prin Europa de Est, se vor face demonstratii si în câteva centre de reciclare a materialelor din România, precum REMATHOLDING Bucuresti sau TOMINI TRADING din Constanta.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI