Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Dubla lansare

Liebherr produce la Nizhny Novgorod

12.08.2011
Liebherr produce la Nizhny Novgorod
Pornit în anul 1949 ca o afacere de familie, grupul Liebherr s-a dezvoltat rapid, devenind în prezent nu numai unul dintre producatorii mondiali de utilaje de constructii, dar si un furnizor recunoscut de solutii tehnologice inovatoare destinate nu numai productiei de masini, dar si de servicii. De-a lungul anilor, afacerea de familie a crescut la nivelul unui grup de companii, cu un numar de 32.979 angajati ce lucreaza în peste 120 de companii situate pe toate continentele.
Liebherr Group a optat pentru organizare descentralizata, fiind împartit în mai multe structuri cu dimensiuni usor de gestionat, care functioneaza independent. Aceasta forma de organizare asigura apropierea de client si abilitatea de a raspunde rapid si adecvat la oricare cerinta a pietei. 

O piata unica din punct de vedere al dimensiunilor si potentialului de crestere precum cea constituita din Rusia si celelalte tari componente ale CSI nu putea sa nu fie în centrul atentiei grupului Liebherr. Astfel, în afara unei prezente sustinute, grupul a initializat o serie de investitii importante, cea mai noua fiind fabrica din regiunea Dzerzhinsk, Rusia. Ceremonia de deschidere oficiala a avut loc în zilele de 24 si 25 iunie 2011. 
Astfel, în ziua de 24 iunie, Valery Shantsev, Guvernatorul regiunii Nizhny Novgorod si Dr. h.c. Dipl.-Ing. (ETH) Willi Liebherr, Presedinte al Consiliului Director al Liebherr-International AG, cu sediul în Bulle, Elvetia si proprietar al grupului de companii Liebherr au pus în functiune, în mod simbolic fabrica, în timpul unui tur oficial de prezentare, la care au luat parte reprezentanti ai mass-media din Rusia. 
A doua zi, 25 iunie, fabrica a început oficial procesul de productie al utilajelor Liebherr, în cadrul unui eveniment oficial de deschidere la care au luat parte mai mult de 1.200 de invitati.

Liebherr va produce si asambla la fabrica aflata în apropierea autostrazii M7 Moscova-Kazan, pe o suprafata de aproximativ 120 de hectare o gama larga de utilaje pentru constructii, precum utilajele terasiere sau macaralele turn. 
Mai mult, piesele structurale din otel si echipamentele pentru alte tipuri de utilaje vor fi produse în aceasta unitate, Liebherr-Nizhny Novgorod fiind înfiintata în acest scop.
Producatorul german a inaugurat nu o fabrica ci chiar doua. Cea de-a doua companie cu sediul în Dzerzhinsk este Liebherr-Aerospace Nizhny Novgorod, unde sunt produse si asamblate componente cheie pentru sistemele de zbor si comanda. De altfel ceremonia de inaugurare a marcat începutul testelor la aceasta fabrica. 
Volumul investitiilor pentru unitatea de productie dotata cu echipamente si tehnologii de ultima generatie se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.   
În prezent la cele doua companii din Dzerzhinsk lucreaza 150 de angajati. În prima faza a lucrarilor, începuta în toamna anului 2008 si finalizata acum, au fost construite halele pentru fabricarea si asamblarea utilajelor terasiere, a macaralelor turn, dar si aria echipamentelor pentru aparatele de zbor. Împreuna, aceste trei zone construite au o suprafata de 70.000 mp. 

Cladirile de birou si cele administrative vor mai acoperi o suprafata de 10.000 mp. 
Noile lucrari pe care grupul Liebherr le întreprinde în zona Dzerzhinsk, împreuna cu unitatile de productie existente fac parte dintr-o retea strategica de productie, care îi va permite producatorului german sa reactioneze prompt la cerintele mereu în schimbare ale pietei si sa utilizeze în mod flexibil capacitatea de productie a fabricii. Componentele din otel pentru utilajele terasiere sunt furnizate pentru alte spatii de productie ale producatorului Liebherr din Germania, Franta si Austria.  
Macaralele pentru constructii care vor fi produse aici sunt destinate pietei din Rusia, în timp ce echipamentele aeronautice sunt produse pentru industria aviatica din Rusia, dar si pentru proiecte pe care Liebherr le desfasoara în Europa de Vest.

Liebherr - producator de calitate
Dezvoltarea si constructia produselor finite, dar si a componentelor Liebherr se realizeaza în cadrul a 35 de locatii situate în 16 tari de pe patru continente.
Tehnologia Liebherr a fost dezvoltata clar în domeniul constructiilor industriale si civile. Programul companiei în ceea ce priveste dezvoltarea utilajelor pentru constructii acopera întreaga gama de macarale turn, automacarale, excavatoare hidraulice, basculante de mare tonaj, încarcatoare pe roti, încarcatoare si buldozere pe senile, lansatoare de conducte, fabrici de productie a betonului si autobetoniere, dar si utilaje pentru lucrari speciale de fundatii.

Liebherr furnizeaza, de asemenea, o gama extinsa de produse în multe alte sectoare comerciale. De exemplu, diverse tipuri de macarale cu utilizare speciala, pentru manipularea materialelor din sectorul maritim. Platformele cu sine Liebherr pentru încarcarea containerelor sunt utilizate în terminalele pentru containere de mari dimensiuni. 
În domeniul productiei de masini-unelte de taiere, Liebherr este lider mondial. Masinile unelte de frezat, masinile unelte de strunjit, rectificat profile si generatoare precum si sculele taietoare necesare au facut din numele Liebherr numarul unu în lume, aceste produse fiind folosite de catre companii de renume din industria internationala de autovehicule.

Sectorul produselor de echipament pentru aviatie este unul de excelenta pentru Liebherr, acesta furnizând  managementul necesar pentru aeronave, sisteme de control si actionare ale aparaturii de zbor, sisteme hidraulice si angrenaje pentru aterizare. Sistemele produse de Liebherr sunt montate la bordul multor avioane ce fac parte din programe civile si militare, destinate transportului comercial, avioane pentru distante scurte, avioane cu reactie pentru activitati comerciale, de lupta, avioane de transport militar si de instructie precum si elicoptere civile si de lupta.
Nu în ultimul rând, gama de produse electrocasnice Liebherr este recunoscuta pentru conceptul inovator, designul modern si solutiile alese special pentru o utilizare cât mai usoara.
Pentru a mentine standardele înalte de calitate ale produselor sale, Liebherr acorda o mare importanta tehnologiilor si productiei de componente in-house. Pentru a evita externalizarea competentelor de baza necesare producerii masinilor si echipamentelor a fost aleasa solutia dezvoltarii productiei in-house. Un exemplu: tehnologia de transmisie si întregul sistem de control al utilajelor de constructii, inclusiv sistemul electric, electronic, transmisia mecanica si hidraulica, motorul diesel si alte grupuri de produse sunt concepute si produse numai în interiorul grupului Liebherr.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI