Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cat Lift Trucks

Solutii complete pentru manipularea materialelor

12.08.2011
Solutii complete pentru manipularea materialelor
Cu peste optzeci de ani în urma Lester M. Sears a transformat un tractor de la ferma sa, utilizând partea frontala pentru montarea unui sistem de ridicat tip stivuitor. Daca atunci a fost considerata numai o idee originala, aceasta a revolutionat pentru totdeauna piata sistemelor de manipulare a materialelor.
Primul stivuitor Lester si toate inovatiile aduse atunci au devenit standard în industria de utilaje de ridicare, inclusiv roata motoare fata montata sub platforma de ridicare, roata de directie montata în spate, sistemul de ridicare si înclinare actionat hidraulic sau cutia de viteze ce asigura o viteza de deplasare identica înainte si înapoi.
 În anul 1965 producatorul mondial Caterpillar a achizitionat compania lui Lester Towmotor si astfel a aparut societatea Cat® Lift Trucks. Astfel, pasiunea pentru nou, pentru inovatie si calitate a continuat. Fiabilitatea legendara a stivuitoarelor marca Cat, solutiile practice înglobate în fiecare produs le-au impus pe pietele de pe toate continentele.

În anul 1992 Caterpillar a format un joint-venture cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Ltd, combinând din punct de vedere tehnologic, financiar si comercial punctele forte ale fiecarei marci, reusind sa ofere produse fiabile la preturi competitive.
Cat® Lift Trucks este unul dintre cei mai mari producatori de utilaje pentru ridicarea si manipularea materialelor si echipamente de magazinaj, acoperind o paleta vasta de aplicatii din domeniul industrial si cel logistic. Gama de utilaje include stivuitoare diesel si GPL, stivuitoare electrice, transpalete electrice, electrostivuitoare cu catarg retractabil si preparatoare de comenzi.
Gama de stivuitoare diesel cuprinde nu mai putin de 21 de modele, având capacitati operationale cuprinse între 1,5 t si 16 t, acoperind astfel o gama larga de aplicatii de exterior. Pentru aplicatii mixte exterior-interior, exista un numar de 12 modele pe GPL, care cuprind capacitati operationale cuprinse între 1,5 t si 5,5 t. Înaltimile de ridicare variaza între 3 m si 7 m, acestea putând fi atinse cu trei tipuri de catarge (simplex, duplex si triplex), astfel ca fiecare stivuitor poate fi configurat în functie de cerintele specifice ale aplicatiei. 

Gama mica (1,5 t-3,5 t) ofera o combinatie excelenta de putere si performanta, cu ajutorul unui consum de combustibil redus. Potrivite pentru aplicatii industriale si logistice, beneficiaza de o tractiune de exceptie pe suprafete înclinate sau alunecoase, gratie anvelopelor solid pneumatice.
Gama medie (4 t-5,5 t) este destinata aplicatiilor în conditii grele de lucru si este optiunea fireasca pentru exploatarea în porturi, santiere, depozite de materiale feroase sau de constructii. Cu o rezistenta si o putere de exceptie, acestea manipuleaza fara efort cele mai dificile încarcaturi, chiar si atunci când lucreaza la capacitate maxima. Liniile compacte asigura manevrabilitate excelenta în spatii restrânse, precum si o buna vizibilitate.
Gama mare (6 t-16 t) este destinata activitatilor dure din industria grea si este recunoscuta pentru forta si adaptabilitatea de care da dovada. Cat® Lift Trucks este unul dintre putinii producatori din lume care furnizeaza astfel de echipamente.
Cat® Lift Trucks produce si una dintre cele mai moderne si complete game de electrostivuitoare din industrie. 

Destinate spatiilor interioare, datorita lipsei emisiilor poluante si nivelului scazut de zgomot, electrostivuitoarele Cat sunt recunoscute pentru costurile operationale scazute. Având capacitati operationale cuprinse între 1,3 si 5t, construite cu trei sau patru roti si beneficiind de motoare moderne în curent alternativ, electrostivuitoarele Cat au o serie de optiuni de configurare pentru orice aplicatie. În plus, un numar de cinci moduri diferite de operare pot fi presetate pentru a asigura productivitate si eficienta maxime în orice aplicatie. 
Fiecare depozit are particularitatile sale. Fluxul de intrare si cel de iesire, suprafata de rulare, latimea coridoarelor de stivuire, sistemul rafturilor, tipul paletilor, distantele de operare, sunt factori care joaca un rol important în optimizarea operatiunilor dar si în luarea deciziilor cu privire la echipamentele deservente.
Cat® Lift Trucks produce o gama completa de echipamente de magazinaj: transpalete electrice pedestre sau cu platforma, transpalete electrice elevatoare pedestre sau cu platforma, transpalete conduse în picioare sau asezat, electrostivuitoare cu catarg retractabil si tridirectionale, preparatoare de comenzi.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI