Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
News

DAF preia o parte din Tatra

13.09.2011
Mariana Patru
DAF preia o parte din Tatra
DAF Trucks a preluat 19% din pachetul de actiuni al producatorului ceh Tatra. Potrivit acordului, DAF va furniza motoare Paccar MX si cabine de la gama CF pentru viitoarea serie de camioane Tatra, care va fi distribuita si prin reteaua de dealeri DAF.

Presedintele DAF, Harrie Schippers a declarat: "Achizitia acestui pachet minoritar īn cadrul Tatra īntareste pozitia companiei noastre pe segmentul camioanelor grele pe pietele din Europa Centrala". Ronald A. Adams, presedintele Tatra a adaugat: "Prin semnarea acestui acord, noua gama de vehicule off-road Tatra va combina calitatea, durabilitatea si expertiza tehnologica a motorului Paccar MX de 12,9 litri si a cabinei de la gama DAF CF cu sasiul versatil Tatra care ofera performante off-road deosebite chiar si īn cele mai dificile conditii de operare".

Noua gama Tatra de autovehicule grele off-road (īn configuratiile 4x4, 6x6, 8x8, 10x10 si 12x12) va fi comercializata de DAF la toti dealerii din Europa si va completa gama producatorului olandez de camioane de constructii. Livrarea de cabine DAF si de motoare Paccar va īncepe din toamna acestui an.

"DAF este lider īn Europa īn ceea ce priveste calitatea", sustine Harrie Schippers. "DAF a cāstigat īn mod constant o cota de piata mai mare īn Europa īn ultimii 10 ani, iar reputatia noastra excelenta īn ceea ce priveste ergonomia cabinei, performanta motoarelor si suportul aftermarket a contribuit īn mod semnificativ la aceasta crestere". Motoarele MX de 12,9 litri vor fi trimise de la principala fabrica DAF din Eindhoven, īn timp ce cabinele CF vor fi produse la unitatea din Westerlo (Belgia).

Tatra Phoenix

Noua gama de camioane se va numi Tatra Phoenix si va cuprinde motoare cu patru specificatii de putere, de 360, 408, 462, respectiv 510 CP. Cuplurile maxime sunt cuprinse īntre 1.775 si 2.500 Nm. Camioanele pot fi comandate cu standardele de emisii euro 3, 4 si 5.

Clientii vor putea alege īntre transmisia manuala ZF cu 16 rapoarte Ecosplit si cea automata ZF AS-Tronic (tot cu 16 rapoarte), disponibile cu retarder sau intarder integrat. Ambreiajul provine de la ZF Sachs, are 430 mm si control hidraulic (pentru cutia manuala) sau electronic (pentru cea automata). Pentru aceste camioane este disponibila optional si o priza de putere.

Tatra ofera punti cu roti independente si diferential autoblocant standard (pentru puntile motrice). Axele fata pot suporta sarcini de pāna la 9 tone, iar cele spate de la 11,5 pāna la 16 tone.

Clientii pot opta pentru rezervoare din otel sau aluminiu cu capacitati cuprinse īntre 220-545 l. Rezervorul de AdBlue are o capacitate de 45 litri.

Unul dintre cei mai vechi producatori auto

Fondata īn 1850, TATRA este una dintre cele mai vechi companii automotive din lume. Gama de produse a companiei cehe include un portofoliu complet de camioane grele offroad, aceasta fiind una din marcile cu o mobilitate excelenta indiferent de conditiile de lucru sau climatice.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI