Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Flash

Investitiile europene

13.09.2011
Investitiile europene
În lunile iunie si iulie, institutiile europene pentru dezvoltare au aprobat un împrumut de 800 de milioane euro pentru drumurile poloneze ca parte a unui sir de investitii mari si credite.

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat un împrumut de 800 de milioane euro pentru a sprijini construirea a 176 km de drumuri în Polonia, inclusiv un segment de 26 km din A1 si unul de 135 km din A4. Ambele autostrazi fac parte din Coridoarele Retelei de Transport Transeuropene (TEN-T).

De asemenea, BEI a împrumutat 250 milioane euro pentru a sprijini construirea unei linii de 20 km a retelei de tramvai din Montpellier, Franta. Fondurile vor acoperi renovarea a patru statii si construirea a 26 de statii noi.

Liniile de cale ferata de mare viteza sunt una dintre activitatile cheie ale BEI în Franta, cel mai recent împrumut venind dupa ce BEI a aprobat un altul de 1,2 miliarde euro menit sa sprijinelinia de cale ferata de mare viteza Europa de Sud - Atlantic (SEA RHS) - un proiect ce va fi construit si exploatat de un joint-venture între Vinci si RéseauFerré de France. Si în Italia BEI a aprobat un împrumut de 300 milioane euro în luna iulie pentru a sprijini construirea liniei feroviare de mare viteza Milano-Napoli. Fondurile au fost acordate Retelei Feroviare Italiene si aduc totalul sumelor pe care BEI le-a investit deocamdata în acest proiect la 5 miliarde euro, valoarea totala a acestuia fiind de 32 miliarde de euro.

Pe data de 1 iulie, Comisia Europeana a lansat Fondul European pentru Eficienta Energetica (EEEF) - o facilitate pentru finantarea eficientei energetice publice si a proiectelor de energie regenerabila în cadrul Uniunii Europene.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI