Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bobcat

Noul excavator compact E55

13.09.2011
Marcella Dragan
Noul excavator compact E55
Începând cu primavara acestui an, un nou model  a fost adaugat gamei de excavatoare compacte Seria M a producatorului american Bobcat, E55 Conventional Tail Swing.

Acesta are o greutate operationala de 5.660 kg, o latime de 1.960 m si este echipat cu un motor diesel cu turbocharger cu o putere de  48,8 CP, care îndeplineste standardele Tier 4. Consola spate de 34 cm contribuie la cresterea puterii de ridicare si a performantelor  în cele mai grele conditii de munca.

Excavatorul E55 este echipat standard cu o cabina certificata TOPS/ROPS, incluzând sistemul de control al climei integral (HVAC) si un scaun cu spatar înalt, suspensie si centura de siguranta retractabila. Alte dotari pot fi gasite în cabina "radio ready", precum prize de 12V, cotiere reglabile, trusa de scule si un suport pentru bauturi.

Spatiul de lucru al operatorului  este dotat cu comenzi de tipul "finger-tip" pentru miscarea bratului si controlul functiilor hidraulice auxiliare. Pedalele mari, folosite la deplasare se pliaza pentru a oferi mai mult spatiu pe podeaua cabinei, care este acoperita cu carpete ce fac curatarea mai usoara.  Un sistem de pornire fara cheie care previne furtul este disponibil optional.

Excavatorul vine echipat cu un sistem de prevenire a functionarii în gol, Auto-Idle, care, atunci când este activat de operator,  pune automat motorul în ralanti, daca functiile utilajul nu sunt folosite pentru un interval de 4 secunde, ceea ce reduce consumul de combustibil si zgomotul de pe santier. Motorul revine automat la setarea prestabilita anterior în momentul în care operatorul reîncepe munca.

La fel ca si celelalte excavatoare din seria M, o pompa cu piston sensibila la greutate si un sistem de valve ofera un control precis al functiilor de lucru si de deplasare ale utilajului.

Sistemul hidraulic al excavatorului E55 ofera un ciclu de încarcare foarte scurt si o forta de rupere a cupei de 42 kN pentru o productivitate sporita.

Modelul E55 beneficiaza de o mare stabilitate pentru o capacitate de ridicare crescuta si o eficienta sporita a excavarilor în soluri dure,

Cu o capacitate de ridicare de 1.405 kg la 1 m înaltime la o raza de 3 m, E55 poate fi utilizat cu succes pentru ridicarea încarcaturilor grele, încluzând încarcarea si descarcarea din camioane sau instalarea de tevi si aducerea de materiale de constructii pe santier.

Bratul articulat pastreaza încarcatura în cupa  atunci când utilajul de deplaseaza pe drumuri în panta sau drumuri accidentate.

Asemenea tuturor excavatoarelor Bobcat Seria M, modelul E55 are un sasiu cu cadrul în forma de X , care ofera o garda la sol impresionanta.

Scuturi pentru protectia motorului sunt montate în jurul acestuia pentru a-l proteja de eventualele lovituri. În sasiu sunt integrate câteva puncte de prindere care ajuta la urcarea excavatorului pe trailer pentru transport.

Alte dotari optionale foarte populare pentru modelul E55 includ senilele de otel "pad-ready", aparatori de cauciuc pentru sosea, lama înclinata hidraulica, sistemul hidraulic auxiliar, sistemul de prindere a atasamentelor Hydraulic X-Change care permite schimbarea rapida între cele 16 tipuri de atasamente disponibile pentru acest excavator.

Excavator compact E55

  • Greutate operationala - 5.501 kg
  • Adâncimea de sapare - 3.923 mm
  • Înaltimea de descarcare - 4.179 mm
  • Viteza maxima de deplasare - 3,1 / 5,0 km/h
  • Latimea senilelor - 400 mm
  • Putere motor la 2.200 rpm - 49 CP

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI