Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Retrospectiva Apex 2011

20.10.2011
Cornelia Rotaru;Dan Vasile
Retrospectiva Apex 2011
Cea de-a 7-a editie a expozitiei internationale Apex care a avut loc la Maastricht īntre 14-16 septembrie a atras un numar mare de vizitatori si a consolidat pozitia sa ca punct cheie de īntālnire pentru industria de acces din Europa.
Un numar de 4.196 de profesionisti domeniu din 62 de tari au vizitat expozitia. Desi majoritatea vizitatorilor au fost din tarile europene, la eveniment au particpat si reprezentanti ai unor companii importante de īnchiriere din Orientul Mijlociu, Statele Unite, Asia, Coreea si India. 
Find un eveniment de anvergura īn domeniu, companiile producatoare le-au pregatit vizitatorilor numeroase evenimente si lansari de produse noi. 

Manitou a lansat platforme noi 
Manitou a lansat doua platforme noi articulate cu īnaltimi de ridicare de 24 m si respectiv 26 m.
Noile modele 260TJ si 280TJ reprezinta doua variante ale aceleiasi unitati de baza, ambele folosind o singura coloana scurta de ridicare a treptelor si un brat telescopic din trei sectiuni. Īn timp ce modelul 260TJ are bratul articulat cu o lungime fixa, modelul 280TJ are doua brate telescopice oscilante.

Noile echipamente Manitou reprezinta o combinatie interesanta īn ceea ce priveste specificatiile tehnice datorita faptului ca aceste platforme articulate sunt mai compacte decāt sistemele traditionale cu brate telescopice drepte, iar datorita coloanei scurte raza de actiune este mai apropiata de cea a unei platforme telescopice decāt cea a uneia articulate. 
Capacitatea maxima a platformelor este de 400 si respectiv 350 kg, aspect foarte important pentru multi utilizatori deoarece īn unele tari exista anumite restrictii de deplasare pe drumurile publice si conteaza foarte mult greutatea finala a īntregii unitati.

CTE a adus ZED 20 CSH 
CTE a adus la editia din acest an a expozitiei Apex o platforma aeriana articulata montata pe camion, un model foarte atractiv destinat pietei europene.
Avānd īn vedere ca disponibilitatea de productie a fost anuntata recent, CTE a decis īnlocuirea modelului ZED 20 CH, care era initial prevazut īn program cu modelul similar ZED 20 CSH,  mult mai apreciat pe plan international deoarece "S"-ul din denumire  īnseamna capacitate de lucru mai mare. 

Modelul ZED 20 CSH este cel mai recent din gama ZED, bratul articulat fiind identificat cu forma literei "Z", a fost creat pentru a raspunde cerintelor pietei pentru īnaltimi de lucru mai mari de 20 m. Particularitatea acestui model consta īn capacitatea sporita de lucru, varianta "CSH" avānd o capacitate de īncarcare de 250 kg īn timp ce platformele articulate cu īnaltimi de lucru de 20 de metri permit de obicei o capacitate maxima de īncarcare de 200 kg. Īn plus, acest model articulat se remarca prin inovatiile tehnologice aduse cum ar fi faptul ca stabilizarea verticala se realizeaza prin tije directionale-un sistem patentat CTE  care garanteaza activarea barei si astfel si a lonjeronului dintr-o singura miscare fara sa fie nevoie de mufe sau cilindri suplimentari. Stabilizarea H garanteaza lansarea stabilizatorului, permitānd evitarea obstacolelor precum trotuarele cu diferenta de nivel de pāna la 220 mm, cu 83 % mai mare decāt īn versiunea A+A (120 mm). Īnaltimea de lucru mai mare reprezinta un aspect foarte important pentru toti acei utilizatori care au nevoie de o nacela pentru a transporta cantitati mai mari de material  si o utilizare sigura chiar si pentru operatorii mai solizi.

Noua serie de platforme aeriene tip foarfeca pentru terenuri accidentate de la GenieŸ
Genie a lansat o noua serie de platforme aeriene tip foarfeca pentru teren accidentat cu o latime de 1,75 m. Cele trei modele noi (GS™2669 RT, GS™3369 RT si GS™4069 RT)  reprezinta o varianta īmbunatatita a seriei 68  si furnizeaza o capacitate de lucru mai mare si performante superioare pe santier. 
Noul model GS™4069 este prima platforma tip foarfeca cu o īnaltime de 12,2 m cu care se poate deplasa pe tren accidentat. Nacela beneficiaza de dimensiuni sporite ceea ce ofera mai mult spatiu utilizatorilor pentru a finaliza orice aplicatie īn conditii de eficienta si performanta. Capacitatea de ridicare marita cu 20 de procente pentru modelul  GS™2669 RT de la 567 kg la 680 kg confera utilizatorului final posibilitatea de a ridica sarcini mai mari. Modelul GS™3369 RT are o capacitate de ridicare de 454 kg, iar modelul GS™4069 RT poate ridica 363 kg.

O axa frontala oscilanta activa care face parte din echiparea standard mentine toate cele patru roti pe sol īn timpul operarii, oferind un control sporit al utilajului si o putere superioara la urcarea pantelor si depasirea obstacolelor de pe santier.
Hinowa a lansat noua platforma aeriana pe senile Goldlift 14.70 IIIS. Aceasta a marit unghiul de rotatie de la 300° la 360°. Este disponibila īn versiunea cu alimentare pe baza de baterie litiu-ion si echipata cu sistem de diagnoza si localizare prin satelit prin intermediul  (R.A.H.M) (asistenta de la distanta pentru echipamentele Hinowa).
JLG Industries a prezentat noul model 1500SJ, o platforma cu brat drept cu o īnaltime de ridicare de 45,7 m Bratul oscilant telescopic care poate fi extins pāna la 7,6 m conferind flexibilitate de lucru si o raza de actiune exceptionala atāt īn plan orizontal cāt si vertical. Modelul 1500Sj ofera o capacitate duala de 450kg/230 kg si trei moduri de lucru, o capacitate de adaptare la orice teren precum si mai multe sisteme de asistenta precum un monitor LCD care comunica functiile echipamentului pentru a-i ajuta pe operatori la pozitionarea platformei.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI