Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ritchie Bros.

Cea mai buna oferta de pe piata internationala

18.11.2011
Ema Stancu
Cea mai buna oferta de pe piata internationala
Indiferent daca vorbim de vânzarea sau achizitia de utilaje sau camioane, Ritchie Bros. Auctioneers reprezinta un bun punct de pornire pentru a gasi solutia potrivita pentru orice afacere.
Compania organizeaza periodic licitatii la sediile sale si vinde sute de mii de articole catre cumparatori, în fiecare an. Aceste "supermarketuri de utilaje" atrag o varietate de ofertanti care concureaza activ online si la sediu, pentru a plasa cea mai buna oferta.
Marcati de o profunda concentrare si de un entuziasm controlat, ofertantii ridica mâna sau catalogul catre bid catcheri pentru a plasa oferte pe articole. Un excavator hidraulic mare este vândut unui cumparator din Rio de Janeiro, trei autobasculante cu sasiu articulat unui furnizor din Abu Dhabi, iar încarcatorul pe roti este vândut unui cumparator din Dusseldorf. La intervale medii de 40 de secunde, fiecare articol este expus publicului pe o platforma mobila de licitatii si vândut noului proprietar.

Ingredientul secret care confera farmec fiecarei licitatii Ritchie Bros. este faptul ca totul se vinde "fara pret de pornire". Aceasta înseamna ca nu exista oferte minime sau preturi de pornire la articolele vândute la licitatie; totul se vinde în ziua licitatiei celui mai bun ofertant, indiferent de pret. De asemenea, Ritchie Bros. interzice proprietarilor sa liciteze pentru propriile utilaje. Astfel, cumparatorii de utilaje au garantia transparentei, deoarece stiu ca, de fapt, concureaza doar cu alti cumparatori legitimi si astfel, pot sa-si plaseze, cu încredere, ofertele. 

Reteaua sediilor de licitatie din Europa
De la organizarea primei licitatii Ritchie Bros. în Europa în 1987, compania si-a extins considerabil portofoliul de clienti, iar în prezent are sase sedii permanente în Tarile de Jos, Germania, Franta, Italia si doua sedii în Spania. De-a lungul anului se desfasoara peste 30 de licitatii în aceste sedii din Europa, care atrag ofertanti din întreaga lume.

Orientare spre inovare
De la înfiintarea sa în 1958, Ritchie Bros. a fost întotdeauna o companie orientata spre inovare, care sa aduca o valoare adaugata modelului sau de licitatii fara pret de pornire.  Înca de la început, adjudecatorul realiza licitatii pe platforma (utilajele sunt expuse publicului pe o platforma mobila), pentru a spori eficienta si entuziasmul la licitatii; ulterior, compania si-a dovedit activitatea de pionierat în arena virtuala prin serviciile de cautare de utilaje online, licitare pe internet în direct,  platforma virtuala, rezultatele licitatiilor si cel mai mare wiki despre echipamente.

În 2010 Ritchie Bros. a lansat un site web complet reînnoit în 21 de limbi, cu multe caracteristici noi si a introdus o noua metoda de licitare pentru utilaje de mici dimensiuni si bunuri consumabile - Loturi la Licitatia Programata. Clientii pot plasa oferte pentru aceste categorii de articole cu câteva zile înainte de licitatie folosind un computer, un smartphone sau terminalele de licitatii programate de la sediile Ritchie Bros. O astfel de licitatie se desfasoara pe internet fara adjudecator. Clientii pot plasa oferte timp de mai multe zile, pâna la momentul închiderii cererii de oferta, în cadrul licitatiei în direct. Ofertantii pot participa atât la sediu, cât si online.
Anul acesta, compania a introdus o noua gama de servicii pentru a facilita achizitia si vânzarea de articole. Informatii Detaliate Utilaje reprezinta un nou instrument important pentru cumparatori - mai multe informatii privind performanta functionala a componentelor esentiale si pâna la 50 de fotografii de înalta rezolutie ale articolelor se afla acum pe http://www.rbauction.ro. Acest instrument permite cumparatorilor sa caute online, mai eficient, utilajele de care sunt interesati. Totusi, multi dintre acestia vor merge la sediile de licitatie, unde pot beneficia de asistenta oferita de angajatii Ritchie Bros., având posibilitatea de a testa si de a verifica utilajele înainte de a plasa ofertele. Printre serviciile noi se numara asigurarea utilajelor (asigurari ieftine de tranzit si pentru articole la sediu) si wifi gratuit la sediile de licitatie. Anul viitor compania va lansa serviciul de finantare pentru utilaje si un program de garantie la licitatiile sale din Europa.

Vânzarea de utilaje la Ritchie Bros.
Pentru zeci de mii de companii, Ritchie Bros. reprezinta calea preferata de vânzare a surplusului de utilaje si camioane. Gama de servicii este conceputa pentru a recomercializa bunurile în cel mai eficient mod posibil si a de a obtine cele mai bune rezultate. Unul din motivele pentru care clientii vând echipamente la licitatiile Ritchie Bros. este faptul ca utilajele si camioanele sunt expuse si vândute unui  public larg de ofertanti din întreaga lume. Metoda licitatiilor fara pret de pornire atrage cerere de pe piata internationala si creeaza certitudinea ca totul se va vinde în ziua licitatiei. Varietatea ofertantilor online si de la sediu le permite proprietarilor sa obtina preturi mai ridicate în ziua licitatiei, indiferent de conditiile de pe piata locala.

www.rbauction.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI