Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Intermat 2012

18.11.2011
Mariana Patru
Intermat 2012
Producatorii de utilaje pentru prepararea si turnarea asfaltului vor avea la rândul lor noutati, aici reciclarea si activitatile ecologice fiind un punct cheie. Deja grupul francez Fayat, prin producatorul Marini a anuntat ca la Intermat va lansa o statie modulara cu tehnologie de reciclare a asfaltului la rece, un concept complet nou si ecologic, al carui prototip a fost prezentat în cadrul "Open Days" anul acesta.  
INTERMAT 2012 va fi evenimentul cheie al anului pentru toti jucatorii din industria de constructii pentru ca aici se va vedea poate cel mai bine starea de fapt a lucrurilor. 
Astfel cu aproximativ o jumatate de an înaintea deschiderii expozitiei, statisticile arata o crestere a domeniului constructiilor, iar rata de ocupare a spatiului expozitional în proportie de 90% pare sa confirme acest lucru. 

Previziunile specialistilor pentru sfârsitul anului 2011, mai favorabile decât în 2010, arata ca sectorul constructiilor îsi recapata cu pasi marunti dinamismul, cresterea anticipata pentru acest an urmând a fi de 11%. Piete emergente precum China, India si America Latina au înregistrat cresteri constante, unele cu mai mult de 10 procente stimulând astfel dinamica pietei la nivel mondial. 
Dupa criza majora care a zguduit segmentul constructiilor în Europa în 2009, sectorul utilajelor de constructii a raportat în 2010 o crestere de 18%. Cu toate acestea situatia difera de la o tara la alta: în timp ce Germania si Marea Britaniei au înregistrat un plus de 19% si respectiv 57% pentru 2010, piata din Spania s-a confruntat cu o scadere de 19 procente, iar vânzarile în constructii în Italia au stagnat de-a lungul anului. 
Pe cei 375.000 mp pusi la dispozitie de catre organizatori vor expune 1.500 de companii, dintre care 67% vor fi internationali. În 2012 la Intermat vor fi amenajate si patru pavilioane nationale: China, Coreea, Marea Britanie (inclusive Irlanda de Nord) si Statele Unite ale Americii. 
În cadrul Intermat 2012 o zona exterioara cu o suprafata de 30.000 mp va fi dedicata demonstratiilor live, care vor pune în lumina caracteristicile si performantele utilajelor si vor face deliciul spectatorilor. Potrivit statisticilor 4 din 5 vizitatori vor lua parte la aceste "spectacole" demonstrative.

Pre-INTERMAT si Innovation Awards
Cele mai interesante noutati, cele mai spectaculoase sau ideile originale, toate vor fi discutate în cadrul întâlnirii Pre-Intermat între ziaristii de specialitate invitati din întreaga lume si producatori, care va avea loc în luna ianuarie la. În final, una din salile de conferinte acoperite de piramida de la Louvru vor gazdui juriile care vor delibera câstigatorii. 
Acest eveniment va avea loc în zilele de 12 si 13 ianuarie va facilita dialogul între presa de specialitate si reprezentantii companiilor expozante. Mai mult de 150 de expozanti vor avea astfel prilejul de a le oferi celor peste 200 de ziaristi din toata lumea o avanpremiera a inovatiilor si noutatilor care vor fi mai apoi prezentate publicului în cadrul expozitiei. 
Inovatiile din domeniul constructiilor se vor afla la loc de cinste în cadrul Innovation Awards, unde în premiera juriul European va fi format din utilizatori si reprezentanti ai companiilor de constructii si închirieri. 
Aceasta competitie, prezidata de Presedintele Federatiei Nationale Franceze de Constructii Civile, rasplateste cele mai importante inovatii menite sa îmbunatateasca performantele companiilor din domeniul constructiilor. 
Rezultatele acestei competitii vor fi anuntate oficial presei franceze si internationale pe 13 ianuarie 2012, odata cu încheierea Pre-Intermat, iar festivitatea de premiere va avea loc în ziua de deschidere a Intermat 2012, pe data de 16 aprilie.

O alta noutate pentru editia din 2012 a Innovation Awards o constituie faptul ca "Premiul Special pentru Mediu" va deveni "Premiul pentru Sustenabilitate". Acesta va recunoaste initiativele sustenabile exemplare, cum ar fi eco-design-ul produselor, management responsabil, reducerea consumului de energie si diminuarea poluarii, pastrarea si protejarea ecosistemului si a biodiversitatii, etc.
Vor fi acordate premii pentru patru categorii: echipamente; componente si accesorii; servicii; logistica si transport.
Produsele înscrise în competitie vor trebui sa demonstreze inovatia într-unul din sectoarele: economie, design tehnic si tehnologii utilizate, operare, utilizare, respect pentru mediu. 

Ca si pâna acum juriul va desemna un câstigator pentru fiecare categorie: Gold Award, Silver Award and Bronze Award.
Intermat pe scurt
* Creare: 1988 
* Frecventa: la fiecare trei ani
* Date de desfasurare: luni 16 pâna sâmbata 21 aprilie 2012 
* Orar: 9 am- 6 pm 
* Loc de desfasurare: Centrul expozitional Paris Nord, Villepinte 
* Suprafata de expunere: 355.000 mp
* Expozanti: 1.470 expozanti, 67% expozanti internationali (conform statisticilor din 2009) 
* Vizitatori: 200,000 de vizitatori se estimeaza în anul 2012
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI