Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Radiocomenzi industriale HBC-radiomatic

Siguranta, eficienta si confort pentru utilaje în constructii

21.11.2011
Siguranta, eficienta si confort pentru utilaje în constructii
 Fie ca este vorba despre macarale utilizate în constructii, pompe de beton, utilaje pentru asfaltare, automacarale, excavatoare sau troliuri, un lucru este sigur, în industria utilajelor folosite în constructii ceea ce conteaza este o comanda rapida si simpla a diverselor utilaje.
Tocmai în acest caz, tehnologia de control fara fir (wireless) prezinta avantaje decisive. Cu ajutorul echipamentelor de control fara cablu se confera operatorilor o mobilitate sporita. Acestia au posibilitatea de a se deplasa de fiecare data într-o pozitie din care vizibilitatea asupra câmpului de lucru este maxima si de a controla fara pericol, cu cea mai mare precizie, procesul în cauza. Datorita tehnologiei avansate de transmisie pe care produsele HBC o prezinta, numeroase functii sunt realizabile cu un singur echipament de comanda mobil.
HBC-radiomatic se numara printre liderii mondiali, furnizori de radiocomenzi pentru industria utilajelor. Functionând ca afacere de familie în Crailsheim, Germania, HBC-radiomatic colaboreaza îndeaproape cu numerosi producatori OEM de renume din întreaga lume. Domeniile de aplicatie în care sunt utilizate radiocomenzile producatorului german sunt foarte variate, de la excavatoare si pâna la pompe de beton.
HBC-radiomatic adapteaza fiecare instalatie individual, în concordanta cu cerintele clientului. La baza acestui fapt sta experienta de zeci de ani în dezvoltarea sistemelor conform cerintelor si nevoilor clientilor. La acestea se adauga cunostintele expertilor din domeniul masinilor si utilajelor pentru constructii. Proiectantii si inginerii de vânzari sunt specialisti atât din punct de vedere tehnic cât si din punctul de vedere al legislatiei în vigoare si prin permanenta legatura purtata cu clientii cunosc nevoile din santiere. Experienta si cunostintele acestora se regasesc în permanenta în noile produse proiectate în Germania.

Cuvântul cheie: dezvoltarea de noi produse
Pentru a face fata cerintelor deosebite pe care le prezinta noile generatii de utilaje, HBC-radiomatic ofera o importanta deosebita  comunicarii cu clientii. Atunci când toate cerintele si nevoile clientilor sunt îndeplinite, se trece la proiectarea sistemului. Exista o imensa varietate de modele de baza, elemente de comanda si functii suplimentare, o parte dintre aceste componente fiind dezvoltate special pentru industria utilajelor pentru constructii. Un bun exemplu în acest sens este functia radiomaticŸ AFM (Automatic Frequency Management): aceasta functie este destinata unei functionari sigure si fara interferente în medii precum santiere cu multe macarale, pompe de beton si alte echipamente comandate prin radiocomenzi industriale. 
Gama vasta de caracteristici suplimentare cuprinde o serie de elemente de securitate inteligente precum radiomaticŸ shock-off / roll-detect / zero-g. Suplimentar, echipamentele HBC-radiomatic pot fi livrate cu interfata CANopen si astfel pot fi integrate în cele mai moderne masini si utiliaje. O larga gama de produse HBC este disponibila în versiune Ex, pentru medii cu pericol de explozie.
O caracteristica deosebita pentru industria utilajelor exploatate în constructii este functia de feedback. Prin intermediul ecranelor LCD sau a led-urilor se pot primi si afisa la echipamentul de comanda date si/sau informatii precum viteza si directia vântului, masa ridicata precum si diverse semnale de avertizare cum ar fi temperatura ridicata a unui motor. Odata cu noua generatie de produse HBC, aceste informatii pot fi afisate si animate pe ecranele LCD-TFT color de ultima ora. În acest fel, operatorul profita de o siguranta sporita în operarea echipamentelor, având la îndemâna în orice moment informatiile necesare, putând lua masuri imediate la aparitia unor mesaje de avertizare sau avarie.

În functie de nevoile si cerintele clientului, HBC-radiomatic ofera atât radiocomenzi cu butoane la îndemâna si usoare cât si radiocomenzi multifunctionale cu joystick-uri HBC sau comutatoare lineare. În cazul unei radiocomenzi echipate la superlativ pot fi efectuate peste 100 de comenzi individuale.
O importanta emblema a firmei HBC-radiomatic este calitatea înalta a componentelor produse în propria fabrica. În jur de 90% din toate componentele pentru radiocomenzile HBC provin din fabrica din Crailsheim. Astfel toate aspectele legate de calitate sunt supuse unui control intern riguros. Pentru clientul final acest lucru implica avantaje cum ar fi: carcasele robuste si impermeabile cât si elementele de operare rezistente la eforturi deosebite care garanteaza o perioada lunga si optima de utilizare chiar si în conditii grele de operare. Sistemele de purtare a radiocomenzilor, fie la gât, fie la brâu confera un confort sporit în utilizarea acestora.
Energia necesara operarii radiocomenzilor este furnizata de catre acumulatorii NiMH. Acestia se înlocuiesc cu usurinta, reducând la minim timpul de inactivitate.
Pe lânga toate aceste avantaje, clientii HBC se pot baza pe o puternica retea nationala si internationala de service. Compania are birouri proprii în 6 locatii pe glob si colaboreaza cu peste 30 de parteneri de vânzari si service cum ar fi: România, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Rusia etc. În acest fel clientii HBC se bucura de un partener competent si de încredere, iar în caz de nevoie de un service prompt.
Pentru orice suport tehnic societatea RECONT SA din Timisoara, în calitate de partener exclusiv autorizat pentru România, sta la dispozitia tuturor celor interesati.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI