Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat

O expozitie sub semnul inovatiei si dezvoltarii durabile

Intermat 2012

13.01.2012
Mariana Patru
O expozitie sub semnul inovatiei si dezvoltarii durabile
Sectorul materialelor si utilajelor de constructii īsi recapata dinamismul, dupa doi ani de criza si scaderi ale vānzarilor, asteptāndu-se un reviriment al acestui domeniu. Mai mult decāt atāt, odata cu intrarea īn vigoare, īncepānd cu 1 ianuarie 2012 a noilor reglementari privind normele de poluare, marii producatori de echipamente sunt pregatiti cu noi lansari de utilaje si noi solutii tehnologice.
Producatorii de utilaje pentru prepararea si turnarea asfaltului vor avea la rāndul lor noutati, aici reciclarea si activitatile ecologice fiind un punct cheie. Īn acest context, editia din acest an a expozitiei internationale Intermat, din 16-21 aprilie 2012 va fi plasata sub semnul inovatiei, perspectivei competitivitatii si dezvoltarii durabile.  Previziunile specialistilor pentru īnceputul anului 2012, sustinute si de rata de ocupare a spatiului expozitional īn proportie de mai mult de 90%, arata ca sectorul constructiilor se afla pe o panta ascendenta, cresterea anticipata pentru acest an urmānd a fi de 11%. Piete emergente precum China, India si America Latina au īnregistrat cresteri constante, unele cu mai mult de 10 procente stimulānd astfel dinamica pietei la nivel mondial. 

Intermat 2012 va fi evenimentul cheie al anului pentru toti jucatorii din industria de constructii. Pe cei 375.000 mp pusi la dispozitie de catre organizatori vor expune peste1.500 de companii, dintre care 67% vor fi internationale, iar cei peste 200.000 de vizitatori asteptati sa ia parte la aceasta expozitie vor avea ocazia sa vada noile game de motoare mai putin poluante si cu un consum mai mic, dar si noile game de utilaje, mai eficiente, mai performante, mai productive si mai economice ca oricānd. Īn 2012 la Intermat vor fi amenajate si patru pavilioane nationale: China, Coreea, Marea Britanie (inclusiv Irlanda de Nord) si Statele Unite ale Americii. 
Paris Démos ramāne unul din punctele forte ale Intermat, īnca de la prima editie a acestui eveniment. O suprafata de 30.000 mp va fi dedicata demonstratiilor live, care vor pune īn lumina caracteristicile si performantele utilajelor si vor face deliciul spectatorilor. Potrivit statisticilor 4 din 5 vizitatori vor lua parte la aceste "spectacole" live, organizate si puse īn scena chiar de catre constructori. 

Pre-INTERMAT  si Innovation Awards
Cele mai interesante noutati si cele mai originale idei, toate vor fi discutate īn cadrul īntālnirii care va avea loc īn zilele de 12 si 13 ianuarie īn cadrul Pre-Intermat Prestige. Evenimentul organizat la Carrousel du Louvre va facilita dialogul īntre presa de specialitate si reprezentantii companiilor expozante. Mai mult de 150 de expozanti vor avea astfel prilejul de a le oferi celor peste 200 de ziaristi din toata lumea o avanpremiera a inovatiilor si noutatilor care vor fi mai apoi prezentate publicului īn cadrul expozitiei. 

Cu ocazia PreIntermat va avea loc si conferinta "Competitivitatea: o miza majora pentru devenirea industriei europene a utilajelor si a actorilor mondiali din sfera constructiilor". Aceasta conferinta "la vārf" va oferi o perspectiva europeana si internationala asupra sectorului constructiilor, prin intermediul a trei elemente: inovatie, formare si dezvoltare durabila. Invitati de onoare la aceasta dezbatere vor fi: Guillaume Poitrinal, presedinte al Grupului Unibail Rodamco, presedintii celor mai mari trei companii franceze din sectorul constructiilor (Bouyugues Construction, Eiffage, Vinci), Alexandre Saubot, director general al companiei Haulotte, Patrick Bernasconi, presedinte al FNTP, Thomas Bauer, presedinte al federatiei germane a constructorilor, Laurence Parisot, presedinte al companiei Medef, Jacques Attali, economist renumit,  primul presedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare Durabila. 
Inovatiile din domeniul constructiilor se vor afla la loc de cinste īn cadrul Innovation Awards, unde īn premiera juriul European va fi format din utilizatori si reprezentanti ai companiilor de constructii si īnchirieri. 
Aceasta competitie, prezidata de Presedintele Federatiei Nationale Franceze de 

Constructii Civile, rasplateste cele mai importante inovatii menite sa īmbunatateasca performantele companiilor din domeniul constructiilor. 
Rezultatele acestei competitii vor fi anuntate oficial presei franceze si internationale pe 13 ianuarie 2012, odata cu īncheierea Pre-Intermat, iar festivitatea de premiere va avea loc īn ziua de deschidere a Intermat 2012 (16 aprilie).
O alta noutate pentru editia din 2012 a Innovation Awards o constituie faptul ca "Premiul Special pentru Mediu" va deveni "Premiul pentru Sustenabilitate". Acesta va recunoaste initiativele sustenabile exemplare, cum ar fi eco-design-ul produselor, management responsabil, reducerea consumului de energie si diminuarea poluarii, pastrarea si protejarea ecosistemului si a biodiversitatii, etc.
Vor fi acordate premii pentru patru categorii: echipamente; componente si accesorii; servicii; logistica si transport.
Produsele īnscrise īn competitie vor trebui sa demonstreze inovatia īntr-unul din sectoarele: economie, design tehnic si tehnologii utilizate, operare, utilizare, respect pentru mediu. 
Ca si pāna acum juriul va desemna un cāstigator pentru fiecare categorie: Gold Award, Silver Award and Bronze Award.
Īn numarul viitor al revistei "Masini si Utilaje pentru Constructii" vom reveni cu detalii de la PreIntermat legate de noutatile prezentate de producatori si cāstigatorii premiilor pentru inovatie.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI