Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
News

O noua gama de oteluri SSAB

SSAB: noua gama de oteluri

13.01.2012
Ema Stancu
O noua gama de oteluri SSAB
Producatorul suedez de oteluri, SSAB īsi extinde gama de oteluri pentru placi, care au acum grosimi cuprinse īntre 0,7 mm si 130 mm, ceea ce permite accesul mai multor industrii la otelurile Hardox si ofera noi oportunitati actualilor clienti de a-si dezvolta produsele. Acolo unde pāna acum grosimea impunea anumite limite pentru solutiile de design, noul program Hardox de dezvoltare a produselor deschide usi noi.
Hardox este un otel rezistent la uzura cu o densitate foarte mare ceea ce īl face usor de procesat. Nu este doar dur pentru a rezista la uzura, dar prezinta si caracteristici excelente īn termeni de rezistenta si elasticitate. Īn plus, noua versiune mai subtire prezinta o toleranta mai buna a densitatii si a suprafetelor decāt Hardox-ul clasic. 
"Am investit īntr-un proces care permite sa conferim calitatile specifice Hardox unor oteluri foarte subtiri, dar si unor oteluri groase", a declarat Johan Broback care coordoneaza lansarea noii game mai vaste de produse a companiei SSAB. Acesta a evidentiat de asemenea faptul ca acest produs este rezultatul unei colaborari foarte intense cu clientii, precum si a unui schimb de cunostinte īntre unitatea de productie a placilor placi grele din Oxelosund si fabrica de confectionare a foilor din Borlange.
"Aproape toti clientii nostri se straduiesc sa creeze solutii mai usoare ceea ce īnseamna ca potentialul pentru un otel Hardox mai subtire este practic nelimitat" a declarat Patric Waara care face parte dintr-un grup de specialisti care ofera zilnic consiliere clientilor īn proiectele de dezvoltare.

Una dintre aplicatiile īn care noile versiuni mai subtiri se dovedesc extrem de utile, este cea a suruburilor īn industria transporturilor, care acum pot ajunge la dimensiuni de pāna la 0,7 mm grosime, utilizānd otel Hardox. Alte exemple includ platforme de camion care pot fi mai usoare prin utilizarea unor placi mai usoare, mentināndu-si durata de viata. Exista de asemenea numeroase detalii pentru echipamentele agricole, care pot deveni astfel mai usoare si mai durabile.
"Industria mineritului reprezinta o piata importanta si īn extindere pentru otelurile cu densitate mare", a spus Claes Lowgren, Business Development SSAB.  "A crescut cererea pentru utilaje de minerit din ce īn ce mai mari, īn special pentru a creste eficienta. Īn acest caz este important sa existe si Hardox īn versiuni mai groase care sa faca fata acestor cresteri de dimensiuni. Chiar acum dezvoltam īmpreuna cu clientii nostri un otel Hardox cu grosime de pāna la 160 mm."
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI