Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Berco

Sisteme pentru orice aplicatie

Arox Equipment: sisteme de rulare

13.01.2012
Mariana Patru ; Madalina Dragomir
Sisteme pentru orice aplicatie
Uzura componentelor si sistemelor de rulare pentru utilaje reprezinta unul din motivele principale ale deteriorarii componentelor si reducerea vietii acestora. Chiar daca întretinerea utilajelor se face corect componentele metalice sunt supuse unei uzuri permanente în timp. Din acest motiv, producatorii de utilaje sunt preocupati permanent de calitatea acestor componente vitale, gradul lor de rezistenta influentând în cele din urma timpul mediu de viata al masinii.
Selectarea corecta a clasei de otel, modul de prelucrare, gradul de finisare, tolerantele toate influenteaza capacitatea de a rezista la solicitari dinamice si statice din cele mai diverse, solicitari ce sunt normale în cazul utilajelor pentru constructii. Din acest motiv, producatorii de utilaje apeleaza la producatori specializati de astfel de componente, unul dintre cele mai mari nume cunoscute pe piata mondiala fiind BERCO Deutschland.
BERCO este o firma de traditie, înfiintata în anul 1918. Dezvoltarea sa a culminat cu investitiile masive facute în ultimii 20 de ani de catre compania mama a firmei BERCO, binecunoscutul grup ThyssenKrupp, acestea depasind valoarea de 400 mil. EUR. Rezultatul: cele patru fabrici BERCO din Italia produc piese ce intra în componenta majoritatii utilajelor produse în Europa, dar si în tari precum Brazilia, Statele Unite ale Americii sau China.
O mare parte din investitii a fost alocata pentru automatizarea a 30 de linii de sudura, crescând semnificativ productia. Presa "Maxi" de 32.000 tone se afla în functiune înca din anul 2000 si este cea mai mare presa cu surub din lume. În fabricile Berco se produc roti dintate motrice, segmenti, role, lanturi, papuci de senile, idlere la cel mai înalt nivel tehnologic, inclusiv pentru echipamentele miniere.  

Roti dintate motrice
Calirea în profunzime prin inductie si tiparul excelent de calire pe adâncimea sectiunii de-a lungul întregului profil al dintelui, confera o durata lunga de uzura. Turnate sau forjate, stelutele BERCO garanteaza rezistenta si durabilitate maxima, chiar si în cele mai severe aplicatii. Prelucrarea mecanica precisa a carcaselor si flanselor confera o interschimbabilitate perfecta. Stelutele BERCO sunt realizate din otel turnat sau forjat la cald pentru orientarea optima a fibrelor în structura cristalina. Calire prin inductie de tip Single Shot ofera o duritate ridicata a suprafetei (HRC>50), adâncimea calita efectiv fiind de 4-10 mm. 
Designul optimizat reduce punctele de concentrare a tensiunilor în material, iar prelucrarea mecanica precisa a suprafetelor de montare asigura cea mai buna performanta 
Stelutele Berco sunt disponibile în peste  600 de configuratii diferite pentru a se potrivi pe orice lant si la orice aplicatie, pentru utilaje pe senile cu greutatea cuprinsa între 1 si 300 tone.

Segmenti
Segmentii Berco sunt caliti în profunzime pe toata sectiunea pentru o rezistenta îmbunatatita la uzura. 
Duritatea ridicata a suprafetei, în profunzime si a miezului ofera durata lunga de uzura, rezistenta la îndoire si rupere. Varianta cu fixare în bolturi reduce timpii de stationare ai utilajului la înlocuirea segmentilor uzati. Segmentii BERCO sunt forjati la cald pentru orientarea optima a fibrelor în structura cristalina si sunt caliti pe toata sectiunea pentru o duritate ridicata a suprafetei (HRC>50) si miezului (HRC 45).  
Otelul specific slab aliat cu bor din care sunt realizati confera o capacitate ridicata de calire. 
Designul precis si prelucrarea mecanica de precizie a suprafetelor de montare asigura cea mai buna performanta. 
Segmentii Berco sunt disponibili cu 3, 4, 5 si 6 dinti, în mai mult de 80 de grupuri diferite de segmenti, pentru a se potrivi pe orice lant si la orice aplicatie, pentru utilaje pe senile cu greutatea cuprinsa între 1 si 110 tone 

Role
Rolele Berco sunt proiectate si realizate pentru a oferi viata mai lunga la cel mai mic cost. 
Tratamentul termic de calire diferentiata sau de calire în profunzime pe toata sectiunea carcasei rolei garanteaza o suprafata a caii de rulare cu rezistenta la uzura superioara (HRC>50); duritate optima a miezului si suprafetei interioare a carcasei pentru rezistenta extrema la socuri si oboseala, cauzate de cele mai severe aplicatii. 
Pachetele exclusive de etansare BERCO asigura lubrefiere pe viata pentru a extinde durata de exploatare si reduc costurile operationale. BERCO ofera cea mai mare varietate de role pentru a satisface necesitatile oricarui mediu de lucru. 
Designul precis si manufacturarea atenta pentru alinierea perfecta asigura o potrivire perfecta a bucsilor si pentru montajul final al componentelor. 
Gama de role Berco cuprinde mai mult de 1.500 de tipuri diferite, pentru a se potrivi pe orice lant sau aplicatie si utilaje pe senile cu masa de la 1 la 300 tone. Sunt disponibile role cu o singura flansa, cu flanse duble si cu flansa interioara, dar si în versiuni pentru temperaturi foarte coborâte (-50°C).

Idlere
Idlerele si grupurile întinzatoare BERCO sunt manufacturate pentru rezistenta superioara la uzura. Indiferent daca sunt turnate, forjate sau fabricate din componente, idlerele BERCO ofera sustinere structurala superioara si capacitate de reînnoire a suprafetei. Tratamentele termice speciale asigura un nivel corespunzator al duritatii, oferind astfel rezistenta îndelungata la uzura. Pachetele de etansare BERCO asigura lubrefiere pe viata, eliminând mentenanta idlerelor si reducând costurile operationale. Berco ofera cea mai mare varietate de grupuri întinzatoare pentru a satisface necesitatile oricarui mediu de lucru. Idlerele BERCO sunt realizate din oteluri slab aliate cu bor având capacitate garantata de calire, bazat pe specificatii precise BERCO (pentru variantele fabricate din componente)  Idlerele se pot livra singure sau complet asamblate cu bratari si mecanisme de ajustare si tensionare (grupuri întinzatoare) 
Berco livreaza idlere turnate, forjate sau fabricate din componente (cu flanse duble sau cu o singura flansa), disponibile în mai mult de 500 de configuratii diferite pentru utilaje pe senile cu masa de la 1 la 300 tone, dar si versiuni pentru temperaturi foarte coborâte (-50°C). 

Lanturi
Lanturile BERCO heavy-duty, sigilate si gresate sunt special proiectate pentru retinerea îndelungata a bolturilor si bucsilor. Zalele lantului încorporeaza suprafete marite de contact ale bolturilor si bucsilor cu zalele, în timp ce materialul de uzura suplimentar al zalelor mareste durata de viata a componentelor. Lanturile heavy-duty sunt disponibile si în versiunea cu bucsi cu rezistenta extrema la uzura pentru durata maxima de viata în medii de lucru foarte abrazive. Tratamentele termice exclusive dau zalelor BERCO o duritate corespunzatoare a suprafetei,  o adâncime superioara de calire si o duritate ridicata a miezului. Bolturile si bucsile BERCO sunt potrivite dimensional cu zalele si manufacturate sa ofere o fiabilitate excelenta a îmbinarilor senilei, în timp ce designul constructiv asigura o capacitate maxima de etansare. Toate acestea rezulta într-o excelenta rezistenta la uzura, fiabilitate si durabilitate pentru o capacitate de etansare superioara si o viata mai lunga. Lanturile heavy-duty lucreaza cel mai bine în conditii de impact moderat si mare si sunt ideale pentru operare în medii pietroase, manipu-larea bustenilor, împaduriri, taluzari laterale si pe teren neregulat. Lanturile heavy-duty cu bucsi cu rezistenta extrema la uzura lucreaza cel mai bine în aplicatii cu abraziune foarte ridicata si impact scazut. 
Sunt disponibile versiuni pentru utilaje pe senile din clasa D4H-HD pâna la clasa D7H-HD. Sunt potrivite pentru sisteme de rulare pe senile de tipul XR, XL, LGP si TSK. 
Papuci de senila
Papucii BERCO sunt caliti în profunzime pe toata sectiunea si detensionati pentru a garanta rezistenta excelenta la uzura, fiabilitate ridicata si rezistenta la îndoire si rupere, toate rezultând în durata de viata mai lunga. BERCO ofera cea mai mare varietate de papuci si de optiuni pentru a satisface necesitatile oricarui mediu de lucru. 

Compania BERCO este reprezentata pe piata din România de catre AROX Equipment.
www.arox.ro
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI