Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco HB 7000

Utilizat īn dezvoltarea portuara īn Italia

Atlas Copco HB 7000

13.01.2012
Utilizat īn dezvoltarea portuara īn Italia
Un ciocan hidraulic Atlas Copco HB 7000 este īn prezent utilizat īntr-un proiect de infrastructura de dezvoltare portuara, īn orasul italian Livorno. Autoritatea portuara locala īncepuse īn 1985 eliminarea unor sectiuni ale peretilor cheiului si ale structurilor subacvatice pāna la o adāncime de unsprezece metri.
Zidurile cheiului sunt asezate pe o fundatie formata din chesoane, si construite din blocuri uriase din beton cu pereti din beton armat de un metru grosime. Metodele conventionale s-au dovedit inadecvate pentru a elimina acele structuri greu de accesat, scufundate la opt metri adāncime.
Sales SpA, o companie cu sediul la Roma specializata īn Lucrari de constructii maritime, a decis sa testeze un ciocan hidraulic Atlas Copco HB 7000 pentru structurile pozitionate la o adāncime īntre opt si unsprezece metri. Īn acest sens, compania a folosit platforma plutitoare Francesca, care a fost echipata cu un excavator, cu brat de unsprezece metri. 

De asemenea a fost instalat si un compresor, pentru a ajuta la protejarea mecanismului de percutie a ciocanului hidraulic din apa.
Un sistem GPS a fost utilizat pentru a identifica structurile subacvatice atunci cānd ciocanul era īn functiune, īn timp ce monitorul din cabina excavatorului a ajutat operatorul la pozitionarea corecta ciocanului. Desi conditiile vizibilitate erau foarte reduse sub apa, Sales SpA a fost īn masura sa finalizeze lucrarile de demolare a peretilor cheiului mod eficient si īn timp util.
HB7000 este al doilea cel mai mare ciocan hidraulic din gama Atlas Copco. 
Toate functiile disponibile pentru seria de ciocane hidraulice heavy-duty Atlas Copco sunt integrate īn noul HB 7000: sistemul VibroSilenced de control al zgomotului si vibratiilor; PowerAdapt, care opreste ciocanul īn caz de suprasarcina; AutoControl, care regleaza frecventa īn functie de duritatea pietrei, precum si ContiLube TM II, sistemul integrat de ungere automata. StartSelect permite operatorului sa controleze comportamentul ciocanului hidraulic la pornire si oprire. 
Functia optionala DustProtector protejeaza ciocanul hidraulic īmpotriva prafului si a patrunderii particulelor de roca īn partea de jos a ciocanului.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI