Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Komatsu lanseaza PC290-10

Komatsu lanseaza PC290-10

14.02.2012
Cornelia Rotaru
 Komatsu lanseaza PC290-10
Dupa introducerea pe piata īn decembrie 2011 a primului excavator pe senile Komatsu din Seria 10, modelul PC240, Komatsu Europe International anunta la īnceputul acestui an lansarea celui de-al doilea model de excavator
al Seriei 10, PC290.
Unele dintre principalele avantaje aduse clientilor de Seria 10 si implicit de noul excavator PC290-10 sunt consumul redus de combustibil, performantele tehnice deosebite, confortul deosebit pentru operator, eficienta īn lucru si disponibilitatea excelenta a echipamentului - toate pentru maximizarea productivitatii si reducerea costurilor totale de operare.

Noul PC290-10 are o greutate operationala cuprinsa īntre 29.800 si 30.900 kg si este dotat cu motor Komatsu SAA6D107E-2 de 213 CP (159 kW) care īndeplineste normele europene de poluare EU Stage IIIB. Proiectata avānd la baza platforma motoarelor Komatsu cu EU Stage IIIA si folosind cele mai noi si performante tehnologii īn domeniu, Seria 10 de excavatoare Komatsu dezvaluie utilaje cu motoare mai puternice cu 5% fata de modelele anterioare, dar mai putin poluante si care consuma cu 10% mai putin combustibil. Sistemul automat de decelerare este programabil si poate reduce consumul de combustibil, prin functionarea la relanti, cu pāna la 30%.
PC290-10 este dotat cu cea mai noua versiune a sistemului de monitorizare prin satelit, Komtrax. Informatii precum orele de lucru, locatia utilajului, atentionari sau alerte de functionare neconforma sunt transmise de la utilaj, prin tehnologia wireless catre aplicatia web a sistemului Komtrax, pentru analiza. Sistemul de monitorizare prin satelit al utilajelor Komatsu creste astfel disponibilitatea utilajelor, reduce riscul de furt al acestora, permite realizarea unui diagnostic corect al activitatii de catre distribuitor si asigura un flux de informatii foarte folositoare pentru realizarea unei activitati eficiente si productive. 

Prin ce se remarca noile PC290-10
* Motorul Komatsu care īndeplineste normele europene de poluare EU Stage IIIB
Motorul Komatsu SAA6D107E-2 cu care sunt dotate noile PC290-10 foloseste un sistem electronic de control foarte performant pentru managementul circulatiei aerului, al injectiei combustibilului, al parametrilor de combustie si a altor functii post combustie. Astfel au fost optimizate performantele motorului, au fost reduse emisiile de noxe si se poate asigura oricānd un diagnostic corect si prompt al functionarii acestuia.
Sistemul turbo cu geometrie variabila (KVGT) si sistemul de recirculare a gazelor de evacuare (EGR), optimizeaza managementul circulatiei aerului si asigura o durata mai mare de viata componentelor. Filtrul diesel de particule Komatsu (KDPF) tine permanent operatorul la curent cu starea sa de functionare, fara a interfera cu activitatile curente ale utilajului. Sistemul de regenerare al filtrului, disponibil īn modurile activ si pasiv are si un buton de actionare manuala, pentru situatii deosebite, integrat īn monitorul de comanda.

* Sistem hidraulic foarte eficient
Toate componentele majore din structura noilor excavatoare PC290-10, inclusiv motorul, pompele hidraulice si supapele sunt proiectate si produse īn īntregime de catre Komatsu. Proiectul integrat al excavatorului foloseste un sistem hidraulic īn circuit īnchis cu senzori de sarcina CLSS, care creste considerabil eficienta hidraulica. Sistemul permite reglarea turatiei motorului īn functie de sarcina de lucru a excavatorului, la fiecare din ciclurile de lucru. Noile excavatoare Komatsu beneficiaza īn plus fata de dotarile tehnice de mai sus si de alte īmbunatatiri suplimentare ale sistemului hidraulic, pentru a atinge performante deosebite, pentru a fi mai eficiente īn lucru si pentru a consuma mai putin combustibil.

* Confort sporit pentru operator
Cabina noului PC290-10 ofera operatorului un post de comanda foarte confortabil, dotat cu scaun cu suspensie pneumatica, cu spatar īnalt pentru o pozitie corecta a spatelui, care  īncorporeaza īn brate doua console de control. Īn plus, scaunul este complet ajustabil si este īncalzit, pentru confortul excelent īn lucru al operatorului.
Noua cabina a excavatorului, certificata ROPS (protectie īn caz de rasturnare) conform cu ISO 12117:2008, este special conceputa pentru excavatoare hidraulice si asigura un mediu de lucru sigur, confortabil si silentios pentru operator. Amortizoarele vāscoase pe care este montata cabina asigura un nivel de vibratii foarte redus, īmbunatatind astfel controlul utilajului si reducānd oboseala operatorului. 
Cabina este dotata cu doua prize de 12V si cu un dispozitiv de conectare MP3. Tot pentru eficienta īn lucru a operatorului, acesta are la dispozitie un nou tip de monitor LCD de comanda de 7’’, cu display īn 25 de limbi, inclusiv īn limba romāna. 
De la acesta, operatorul poate selecta foarte usor oricare din cele 6 moduri de lucru disponibile: Power, Economy, Heavy Lift, Breaker, iar pentru lucrul cu atasamente, modul Power sau Economy, īn functie de aplicatia de realizat. Nou pentru Seria 10 de excavatoare hidraulice Komatsu este modul de lucru Economy pentru atasamente, care permite realizarea de operatiuni cu atasamente fara reducerea eficientei īn lucru a utilajului.
Noul panou de comanda este un adevarat ghid de operare eficienta si economica, oferind permanent informatii despre consumul de combustibil si starea tehnica a echipamentului, oferind īn plus recomandari pentru un mod optim de lucru cu utilajul. Camera posterioara de luat vederi (dotare standard) permite operatorului sa vada permanent situatia din spatele utilajului.

* Activitati de īntretinere si service usor de efectuat
Punctele de īntretinere si service ale excavatoarelor PC290-10 sunt pozitionate astfel īncāt sa fie foarte usor de accesat, de la nivelul solului, īn scopul reducerii timpului si costului de interventie. Radiatorul motorului si cel pentru uleiul hidraulic sunt montate unul lānga altul, facilitānd astfel īntretinerea si servisarea acestora, atunci cānd este cazul. Treptele de acces sunt dispuse īn pozitii cāt mai convenabile si naturale pentru un acces sigur si rapid la motor.
Excavatoarele PC290-10 sunt dotate cu sistemul exclusiv Komatsu EMMS (Sistem de monitorizare si management al echipamentului), sistem ce permite operatorilor si tehnicienilor sa monitorizeze activitatea si regimul de mentenanta ale echipamentului si sa detecteze din timp eventualele defectiuni. EMMS monitorizeaza permanent toate sistemele critice ale utilajului oferind asistenta tehnica īn caz de defectiuni si reducānd astfel timpii de diagnoza si reparatii.

PC290LC-10
* Brat Monobloc, 6.150 mm
* Balansier  2.650 mm
* Capacitate maxima cupa 2,02 mc
* Senile 600 mm
* Greutate operationala 29.900 kg
* Putere motor (ISO 14396) 213 CP
* Forta rupere balansier /
Forta rupere cupa 16.320 kg/23.100 kg
* Adāncime maxima de sapare 6.360 mm
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI