Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ammann, furnizor de solutii globale

Noile statii de asfalt Ammann

14.02.2012
Ema Stancu ;Madalina Dragomir
Noile statii de asfalt Ammann
Grupul elvetian Ammann se afla într-o perioada de metamorfoza rapida de la calitatea sa de furnizor international de echipamente ecologice, sigure si eficiente pentru constructia de drumuri la cea de furnizor global. Noile subsidiare din America de Sud, Asia de Sud-Est si Africa de Sud au consolidat si mai mult prezenta de 143 ani a companiei în mediul de afaceri global. În prezent, grupul Ammann desfasoara cu succes activitati pe piete precum cele din China, Turcia, Rusia si Elvetia.
Ammann beneficiaza de rate de crestere satisfacatoare pe diferite piete datorita gamei vaste de produse si servicii puse la dispozitia clientilor. Divizia de Echipamente si-a întarit pozitia pe piata pentru fiecare grup de produse, în special în tarile CSI în paralel cu mentinerea unei pozitii puternice pe pietele principale din Germania, Marea Britanie si Franta. Acelasi lucru s-a întâmplat si cu Orientul Mijlociu, iar România si Polonia au urmat un trend ascendent.
În acest an producatorul elvetian va lansa o gama complet revizuita de echipamente de compactare, un nou finisor de asfalt, precum un nou concept de statii de asfalt, UniBatch.
Ammann îsi va prezenta gama complexa de produse în cadrul expozitiei Intermat 2012, iar atentia se va concentra asupra gamei de cilindri compactori tandem care a fost complet redefinita  si care va stabili noi standarde în materie de design si performante. 
De asemenea, vor fi expuse si noi concepte ale modelelor de statii de asfalt deja existente. 

Ofensiva în sectorul compactarii
În ceea ce priveste utilajele, atentia se va concentra asupra gamei complet redefinite de cilindri compactori în tandem cu greutati operationale care variaza între 1,5 si 4,5 tone. Un nou concept hidraulic combinat cu tehnologia noului motor diesel Yanmar sunt responsabile pentru cresterea semnificativa a eficientei. 
Compactorul de asfalt AV120 X este cel mai nou model adaugat gamei de cilindri compactori în tandem. De asemenea, noul model ASC 150ACE PRO reprezinta o ofensiva puternica în domeniul compactarii inteligente. O aplicatie optionala GPS este disponibila pentru sistemul ACE PRO pentru a afisa progresul compactarii în timp real si pentru a oferi o documentare online. Noul compactor hidrostatic pneumatic, AP 240 H stabileste noi standarde referitoare la usurinta în operare si modul de deplasare. Acesta include un nou concept integrat de optimizare a operarii care reduce semnificativ consumul de combustibil.

Statii de asfalt ecologice 
În încercarea sa de a deveni un furnizor global, Amman lucreaza la capacitatea de a-si adapta produsele si serviciile pentru a face fata necesitatilor locale ale clientilor, care variaza de la o regiune la alta. Statiile cu capacitati de reciclare mari si emisii de noxe reduse sunt foarte solicitate pe pietele unde resursele sunt destul de limitate si normele de mediu sunt foarte stricte. Ammann ofera solutii personalizate pentru fiecare aspect legat de conservarea resurselor, iar tehnologia din prezent garanteaza retete de înalta calitate chiar si cu proportii mari de asfalt reciclat.
Gama de statii de asfalt UniBatch, cu productivitati cuprinse între 80 si 350 tone va fi lansata în 2012. Conceptul gamei UniBatch  se caracterizeaza prin flexibilitate, utilizarea eficienta a energiei, emisii de noxe reduse si constructie modulara. Modele din gama UniBatch sunt compatibile cu tehnologiile de reciclare Ammann. Modulele pot fi transportate usor si fara costuri suplimentare, datorita dimensiunilor standardizate ale containerelor, ceea ce permite reducerea timpilor de livrare si montare pe santier a echipamentelor. 

Amortizorul de zgomot Ammpax 
Ammpax constituie o solutie simpla si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru statiile de asfalt si beton care lucreaza în zonele rezidentiale. Aceste utilaje sunt nevoite sa reduca nivelul emisiilor de zgomot, normele de poluare fonica fiind din ce în ce mai stricte. 
Ammpax este disponibil în varianta de 10dB, 15 dB sau 20 dB si nu necesita spatiu suplimentar pentru montare, deoarece se fixeaza usor pe  deschiderea cosului cu ajutorul celor patru bolturi de fixare.   

BlackMove II 
BlackMove II stabileste noi standarde în ceea ce priveste productivitatea si rapiditatea cu care poate fi relocata. Statia de asfalt consta în sase trailere complet mobile care sunt în mare pre-asamblate si cu cablajele deja instalate. Toate interfetele au sistem de conexiune rapida. Acest lucru determina reducerea la minim a activitatilor de asamblare de pe santier.
BlackMove II este disponibil cu trei categorii de productivitate: 160, 200, 240 si 320 tone/ ora. Designul include de asemenea diferite extensii precum guri de alimentare cu asfalt rece recuperat, fibre si amplificatori care pot fi adaugati în orice moment.

Noi modele de statii de beton
Noile modele EcoMix si Global Concrete completeaza portofoliul de produse Ammann. Statia turn EcoMix a fost primita cu foarte mare interes, doua unitati fiind deja la lucru în Elvetia. EcoMix si GlobalConcrete au fost dezvoltate în concordanta cu principiile Ammann referitoare la ecologie, siguranta si economie. Cele mai mari piete pentru statia turn EcoMix  sunt cele din Elvetia, Germania si Austria. Odata cu lansarea acestor modele, obiectivul declarat al grupului Ammann a fost acela de a obtine leadership-ul tehnologic în domeniul statiilor de beton si de a-si extinde în permanenta prezenta pe piata

Depozit de piese de schimb în Dortmund
Începând cu jumatatea anului 2011 comenzile pentru piese de schimb pentru orice echipament Ammann pot fi plasate prin intermediul "Biroului de Comenzi Piese de Schimb". Livrarile se fac acum de la noul depozit central din Dortmund, Germania. Rezultatul consta într-o sporire semnificativa a disponibilitatii pieselor de schimb alaturi de timpi de livrare si de procesare mult mai mici. 
În plus, Ammann ofera partenerilor sai de vânzari  un portal de Internet care încorporeaza un sistem de cumparaturi  si cataloage electronice pentru piese de schimb.

Date tehnice UniBatch
* Productivitate 80-350t/h
* Capacitate mixer 1,3-4,3 t
* Capacitate buncar de agregate calde 45-120 t
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI