Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noua viziune Volvo Construction Equipment

Noutati Volvo Construction Equipment

14.02.2012
Cornelia Rotaru; Mariana Patru
Noutati Volvo Construction Equipment
Vizitatorii expozitiei Intermat 2012 sunt invitati de Volvo Construction Equipment sa descopere o multime de echipamente noi,  caracterizate de performante ridicate si un consum de combustibil redus. Sub deviza "Descoperiti un nou drum" , Volvo CE va prezenta cele mai recente inovatii în ceea ce priveste designul si lanseaza o invitatie celor prezenti la eveniment sa descopere noi modalitati de a îmbunatatii calitatea muncii lor, siguranta operatorilor si grija pentru mediul înconjurator. Acestea sunt valori care se vor regasi în întreaga gama de echipamente ale producatorului suedez.
Volvo Construction Equipment se prezinta astfel la cea mai importanta expozitie din acest an cu o atitudine pozitiva bazata pe o reputatie puternica ce ofera clientilor solutii totale si cea mai inovativa flota de produse si servicii de pe piata.
Sub luminile Parc des Expositions din Villepinte, Volvo CE va expune pe o suprafata de 3.726 mp 12 noi modele de utilaje. Acestea vor aranjate pe tipul de lucrari pe care le efectueaza si pe aplicatii, pentru a demonstra modul în care echipamentele Volvo au fost concepute pentru a lucra împreuna, reprezentând o solutie totala pentru clienti. Astfel îi va fi dezvaluita publicului o gama larga de servicii si de utilaje cu consum redus de combustibil . Vedetele incontestabile vor fi excavatoarele cu raza mica de rotatie ECR145D/ECR235D, noua gama de excavatoare pe pneuri EW si cele mai noi modele heavy duty EC380D/EC480D. Nici încarcatoarele pe pneuri nu au fost uitate, astfel ca Volvo a pregatit o gama complet noua de încarcatoare multifunctionale (skid steer) pe pneuri si pe senile, modelele din gama medie L45G si L50G, cele mai mari,  L60G/70G/90G, si revolutionarul model L250G. Inovatie din plin va putea fi descoperita si printre echipamentele pentru drumuri, precum noul cilindru compactor cu tambur dublu DD25 si finisorul de asfalt ABG P7820C.

Compania va prezenta, de asemenea, modul în care inovatiile sale au avut un impact major asupra profitabilitatii pentru clienti. Un exemplu revolutionar este sistemul unic Volvo de cântarire a cantitatii de material din bena, integrat în dumperele articulate din seria F. Folosind senzori de presiune pe suspensii, sistemul înregistreaza datele despre transporturile efectuate si permite un management complet al încarcaturilor, permitând accesul la informatii precum cantitatea totala de material transportata în tone, cantitatea transportata pe litrul de combustibil consumat si numarul de cicluri de lucru efectuate. 
Standul Volvo va pune în evidenta principiile si filosofia constructorului suedez, de la solutiile de inginerie avansata la diagnosticarile high-tech de la distanta care permit clientilor sa îti calculeze cu foarte mare acuratete costurile. În acelasi timp, o unitate speciala de Service si Suport va promova sistemul de monitorizare de la distanta CareTrack, pachetele de întretinere si oferta de finantare Volvo. Vizitatorii vor putea afla de ce programul Volvo Eco Operator reprezinta o modalitate mai sigura si mai prietenoasa cu mediul înconjurator de pregatire a operatorilor, având în acelasi timp posibilitatea de a încerca impresionantul program Volvo Site Simulation de simulare de santier. 

Volvo L250G - încarcaturi mai mari într-un timp mai scurt 
Noul încarcator frontal Volvo L250G ofera mai multa putere si are o capacitate a cupei mai mare pentru optimizarea ciclurilor de încarcare, oferind o productivitate si o profitabilitate crescuta.
Având la baza designul încarcatoarelor Volvo care dateaza din 1954, modelul L250G este primul echipament din clasa de încarcatoare de 35 de tone, transformându-se astfel în utilajul ideal pentru o multitudine de aplicatii, de la constructii civile, cariere, la încarcarea camioanelor si manipularea rocilor. Acest utilaj devine extrem de versatil datorita gamei variate de cupe si atasamente de lucru disponibile. 
Lantul cinematic de ridicare Volvo tip Z furnizeaza o forta de rupere mai mare, chiar si în cazul materialelor dure. Cu o capacitate de ridicare mai mare, cupele încarcate complet, precum si alte atasamente pot fi ridicate la înaltimea maxima. 

Motorul diesel Volvo de 13 litri, în 6 cilindri cu turbocharger ofera mai multa putere, cu un consum de combustibil mai redus, furnizând un cuplu  mare la o turatie a motorului mai mica. Nivelul redus de emisii îndeplineste cele mai stricte reglementari. Functia Eco Pedal promoveaza eficienta prin evitarea unui consum excesiv de combustibil. 
Functia Optishift beneficiaza de noi convertizoare de cuplu si tehnologia patentata Volvo Lock-Up and Reverse By Brake, având ca rezultat cicluri de încarcare mai rapide si performante mai bune de urcare pe pante.
Un nou design pentru capota si un sistem de monitorizare computerizat sunt doar doua dintre caracteristicile de facilitare a mentenantei introduse de Volvo. 
Volvo Contronics este un sistem computerizat de monitorizare a functionarii si performantelor utilajului în timp real. Sistemul Contronics îi ofera operatorului informatiile necesare, care sunt afisate pe un monitor în interiorul cabinei. Mesajele de avertizare emise de sistem reduc timpii morti si ajuta la depistarea problemelor din timp. 

Datorita amortizoarelor, în interiorul cabinei nivelul vibratiilor a fost redus, iar nivelul de zgomot este de 72dB.
Finisoarele Volvo, precizie si usurinta în asternerea asfaltului
Cu transmisie independenta, control electronic al tractiunii si motoare Volvo puternice, noile finisoare Volvo P7820C ABG si P8820C ABG ofera o combinatie reusita de putere si precizie, furnizând drumuri perfecte, chiar si în conditii solicitante, cum ar fi pantele abrupte. 
Noile finisoare de asfalt pe senile Volvo pot pava suprafete cu o latime de 13 m (P8820C ABG), respectiv 11 m (P7820C ABG). 
Atât în Europa, cât si în America de Nord, finisoarele sunt echipate cu  motoare Volvo D8 de 7 litri cu 6 cilindri, care respecta normele de poluare Stage IIIB/Tier4 Interim. Modelul P7820C ABG este echipat cu un motor care dezvolta 238 CP/175 kW, în timp ce P8820 C are un motor de 272 CP/200kW.

Finisoarele Volvo ABG se adapteaza unei varietati de aplicatii si materiale, fiecare necesitând o putere mai mare sau mai mica. Pentru a economisi combustibil fara a afecta lucrul, operatorul trebuie sa selecteze modul de putere Smart, ceea ce va rezulta într-o scadere a consumului cu pâna la 30%.
Pentru aceste modele nivelul de zgomot este sesizabil mai mic, datorita motoarelor mai silentioase, dar si componentelor care amortizezaa zgomotul si a constructiei robuste a utilajelor. În unele cazuri s-a remarcat o reducere cu pâna la 50% a nivelului de zgomot, reducând astfel oboseala operatorilor si a disconfortului provocat de utilaje atunci când lucreaza în zonele urbane. 
Sistemul de monitorizare EPM II controleaza procesul de pavare si ghideaza în mod intuitiv operatorul. Acesta poate selecta un meniu care afiseaza pe un monitor color în mai multe limbi, datele despre functionarea motorului, dar si despre consumul de combustibil sau programul de mentenanta.
Modelele Volvo ABG ofera atât grinzi fixe, cât si variabile, care furnizeaza performante de top în materie de calitate, textura, densitate si gradul de uniformizare al asfaltului. Extensiile pot fi adaugate sau îndepartate într-un timp foarte scurt, fara a fi nevoie de unelte speciale, cu ajutorul sistemului rapid de cuplare Volvo.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI