Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Gama de statii de betoane medii si mari

Zenith by Lintec EcoPower

14.02.2012
Dan Pavel;Mariana Patru
Zenith by Lintec EcoPower
Piata statiilor de betoane a cunoscut īn ultima vreme transformari majore, inovatia jucānd un rol important. Desi se pare ca īn acest domeniu nu pot aparea transformari majore, principiile de functionare ale statiilor de beton fiind umanim acceptate ca fiind similare si īmpartindu-se īn doua mari clase: fixe si mobile, producatorul mondial Lintec īn colaborare cu Powertek reuseste sa aduca avantajele ambelor sisteme de productie la un numitor comun.
Utilizatorii doresc ca statia ideala destinata productiei de beton sa fie cāt se poate de mobila si cu caracteristicile unei statii fixe, sa produca, daca este cazul, o cantitate mare de material īntr-un timp cāt mai scurt. Īn realitate, o statie mobila de beton cu cāt este mai usor de transportat si mai simplu de montat, cu atāt produce mai putin beton. Reglementarile legale ce tin de transportul si conditiile de mediu sunt de multe ori potrivnice, deoarece aceste statii, oricāt de mobile ar fi, au dimensiuni care le īnscriu īn clasa de agabaritice, si astfel costurile cu transportul si numerele provizorii cresc. Daca se utilizeaza un termen mai lung īn acelasi loc, rotile se vor deteriora, īn functie de conditiile de mediu, īn maxim 2 ani, si atunci cānd va fi demontata īn vederea transportului, cheltuielile vor creste exponential.

Problemele legate de transportul unei statii mobile nu se opresc aici, trebuind sa se aloce un termen de 4-5 zile pentru obtinerea autorizatiilor si īnmatricularilor sau chiar cu repararea osiilor sau rotilor, dupa perioade lungi de activitate. 
Aceste probleme ale beneficiariilor au fost luate īn calcul de catre specialistii producatorului german Lintec, acesta lansānd pe piata o noua generatie de statii de betoane  mobile īn sistem containerizat, Zenith by Lintec EcoPower.
Aceste utilaje sunt cu adevarat mobile, deoarece rezolva toate problemele de transport ale statiilor clasice numite mobile, montarea facāndu-se fara a fi necesara realizarea unei fundatii īn prealabil. Mai mult, un avantaj major este dat de faptul ca toate elementele considerate de obicei auxiliare, si care de fapt nu sunt mobile, precum buncarul de agregate, de multe ori construit de beneficiar direct la locul de productie, dar si īnaltatoarele necesare, īn cazul acestui sistem revolutionar sunt cu adevarat mobile. 
Fiind un sistem modular, modelele din gama Zenith se monteaza rapid. Avantajul oferit de capacitatea mare de stocare a agregatelor de catre buncarul de agregate reci este autonomia statiei īn procesul de lucru. Nu depinde de procesul de īncarcare, rezultānd o utilizare economica atāt a utilajelor de īncarcare cāt si a personalului.Daca ar fi sa tragem o concluzie, putem spune ca Zenith by Lintec EcoPower se impune pe piata statiilor de betoane īn sistem containerizat prin productivitate maxima si fiabilitate sporita. De asemenea, gratie containerelor standardizate, inspectate si certificate de catre "Germanishcer Lloyd" cumparatorii lor obtin costuri de transport minime, precum si un timp redus de manipulare. Acestea nu necesita trailere speciale, deoarece containerele nu au gabarit depasit, nici īn dimensiuni, nici īn greutate.

Caracteristici generale
* Buncar de agregate reci de capacitate mare (90-120 mc) ce contine 4 compartimente pentru diferite tipuri de agregate. Acesta ofera posiblitatea unei autonomii mari de lucru si al unui management mai bun al procesului de īncarcare a buncarului.
* Senzor de umiditate pe sortul cel mai fin de agregate; optional se pot pune si pe celelalte sorturi.
* Cāntarirea agregatelor se face gravimetric pe banda de cāntarire īncorporata īn buncarul de agregate reci.
* Mixerele BHS cu doua axe contribuie la obtinerea unei omogenitati a betonului dupa un scurt timp de mixare. Cu o experienta de peste un secol, BHS este cel mai reprezentativ producator īn domeniul tehnologiilor de mixare, concasare, reciclare si filtrare. Īn industria producatoare de beton din īntreaga lume, designul BHS "heavy duty" s-a dovedit a fi un mare succes.
* Sistem avansat de control Teltronic cu posibilitatea de urmarire de la distanta prin internet sau cu posibilitate de memorare a 200.000 retete.
* Toate actionarile se realizeaza pneumatic cu ajutorul unui compresor cu surub Atlas Copco.
* Posibilitate de montare a pāna la 5 silozuri de ciment.
* Posibilitate de īnchidere a turnului mixer pentru protectie cu doua semi-containere. Aceasta optiune faciliteaza lucrul īn conditii de iarna (īncepānd cu temperaturi de sub 5° 
C). Alte dotari specifice functionarii pe timp de iarna:
- turn mixer īnchis cu īncalzire;
- banda de descarcare cu acoperire;
- buncar agregate reci īnchis cu instalatie de īncalzire a compartimentelor cu agregate;
 - īncalzirea apei care se foloseste īn reteta.
* Timp redus de montare si ridicare - containerele modulare avānd componentele electrice preinstalate din fabrica;
* Timp redus de demontare si mutare a statiei pe un alt santier.
* Containerele nu au gabarit depasit īn dimensiuni sau greutate, astfel ca au costuri de transport minime. Optional se pot livra buncare de ciment si de alte dimensiuni sau modular demontabile.
* Pot fi utilizate patru tipuri de agregate, ceea ce ofera posibilitatea producerii tuturor tipurilor de retete pentru beton;
* Prezinta posibilitatea adaugarii unui alt buncar de agregate reci de 20’ cu 2 tipuri de agregate sau a unui buncar de 40 ’cu 4 tipuri de agregate.
* Posibilitatea de īnchidere a turnului mixer īn cazul conditiilor meteorologice nefavorabile sau pentru configurari speciale cu sistemul de īncalzire.
Optiune pentru īnchiderea turnului mixer:
- 2 semi containere pentru a īnchide containerul mixer;
 - Configuratii speciale pentru turnul mixer - turn mixer īnchis  si sistem de īncalzire.
* Sistem de spalare a mixerului cu capete rotative pentru spalare īn regim automat si lance pentru curatare manuala.
* Senzor de umezeala pentru masurarea umiditatii agregatelor. Optional cealalta parte a buncarului poate fi echipata īn concordanta cu configuratia de īncarcare a agregatelor din buncar.

Date tehnice CC1500B
* Capacitate 60mc/h
* Dimensiune mixer 1,33 mc (BHS) 
* Transport 2 containere de 40’
* Flexibilitate si dimensiuni compacte prin folosirea unui spatiu minim
* Componente mecanice, electrice si pneumatice de calitate
* Paleta larga de optiuni ce pot fi integrate foarte usor.

Date tehnice CC2000B
* Capacitate 90mc/h
* Dimensiune mixer 2 mc (BHS)
* 2 containere de 40’ + 1 container 40’ compus (2x20’) + cabina de control 20’.

Date tehnice CC3000B
* Capacitate 120mc/h
* Dimensiune mixer 3mc (BHS)
* 2 containere de 40’ + 1 container 40’ compus (2x20’) + cabina de control 20’.

Argumente pentru statiile mobile īn sistem containerizat
* Costuri reduse de transport;
* Timp redus de montare/demontare - pentru montarea/demontarea noi statii de beton Zenith by Lintec EcoPower este necesara o macara pentru 2 zile maximum. Simpla asamblare a containerelor, īn conditiile īn care terenul este pregatit si sunt asigurate toate utilitatile necesare dureaza numai 12 ore, statia fiind gata de functionare īn maximum o saptamāna, astfel ca poate fi considerata mobila;
* Nu necesita fundatii de beton- baza larga a containerelor ofera o suprafata de sprijin suficienta, astfel ca este asigurata stabilitate statiei pe terenuri cu grad normal de compactare;
* Protectie climaterica;
* Impact minim asupra mediului;
* Preinstalare si pretestare īnainte de livrare.


   
    
   

Model  CC1500B  CC2000B  CC3000B 
Alimentator agregate la rece  4 compartimente   4 compartimente  4 compartimente 
Capacitate buncar  90 mc  90 mc  120 mc 
Dimensiune sarja (mc)  1,33   2  3
Timp sarja (sec.)  40   45  45

Powertek Group
www.powertek-company.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI