Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
CEER Omnia a ales Iron Planet

CEER Omnia si Iron Planet

15.03.2012
Ema Stancu
CEER Omnia si  Iron Planet
Ceer Res Omnis SRL (CEER), cu sediul în Bologna, Italia este unul din liderii pietei din regiunea Bologna în închirierea si distributia de utilaje si echipamente uzate pentru constructii.
Beatrice Bassi, director comercial, este foarte mândra de compania în care lucreaza si în acelasi timp foarte ferma în ceea ce priveste obiectivele acesteia. "Compania a fost înfiintata de tatal meu acum 30 de ani. CEER urmareste sa ofere clientilor sai o calitate înalta a service-ului care include eficienta, întretinere, flexibilitate, disponibilitate precum si o gama vasta de produse. Aceasta se straduieste sa aduca în permanenta produse noi, la un standard de calitate înalt."

O provocare serioasa pentru o companie serioasa
Ceer s-a confruntat cu o situatie dificila în urma crizei financiare, unii dintre debitori întârziind foarte mult cu platile. "Dupa septembrie 2008 s-a putut observa o reducere drastica în abilitatea multor clienti de a respecta termenele de plata si obligatiile. Cel mai adesea, legile nu ofera suficienta protectie pentru creditori, dar ofera numeroase modalitati de sustragere de la plata obligatiilor financiare pentru debitori. Ne-am confruntat cu numeroase situatii în care am hotarât sa recumparam sau sa facem schimb de credite pentru utilaje, iar pâna în ianuarie 2010 aveam un stoc de diverse tipuri de utilaje folosite."
Fiind o companie dedicata principiului de a construi relatii bazate pe încredere si transparenta, Ceer a reusit sa mentina încrederea clientilor sai. "Suntem considerati o companie serioasa, în nici un caz niste dealeri de utilaje uzate care cumpara orice si vând fara garantie, ceea ce reprezinta o situatie surprinzator de comuna în regiunea noastra chiar daca exista legi care protejeaza clientii si care impun garantii complete pe o perioada de 6 luni pentru  tranzactiile cu astfel de echipamente. Clientii nostri se asteapta întotdeauna sa le oferim echipamente de buna calitate atunci când cumpara de la noi, iar noi acordam garantii pentru cel putin 12 luni" a spus Bassi. Astfel, Ceer avea nevoie de o solutie pentru a putea gestiona acest stoc în exces, dar orice cale aleasa trebuia sa îi mentina reputatia si integritatea nealterata.

Garantat cea mai buna afacere
În martie 2010, Beatrice Bassi a avut o întâlnire cu reprezentantii Iron Planet si a analizat propunerea acestora. Înainte de aceasta întâlnire, Ceer îsi vindea echipamentele prin relatiile deja existente si prin reteaua proprie de clienti. Dar Bassi a fost impresionata de planul propus de Iron Planet si de nivelul de consiliere primit. "Consilierea primita a fost de mare ajutor. Ei au fost foarte clari atunci când mi-au explicat ca se urmareste o solutie de tip win-win pentru problema noastra si mi-au demonstrat ca sunt foarte bine pregatiti în domeniul activitatilor de marketing", a mai declarat aceasta. 

Formatul inovator al sistemului de licitatii online promovat de Iron Planet i-a câstigat încrederea, acesta fiind capabil sa raspunda nevoilor imediate ale companiei Ceer si sa ajunga la o piata larga, oferind în acelasi timp servicii foarte simplu de folosit. "Vizibilitatea foarte buna oferita de Iron planet este ceva ce nici o licitatie live nu poate asigura. Iron Planet a venit cu o solutie inovatoare. Folosind solutia propusa sunt evitate costurile de transport care ar creste pretul dorit de vânzator. Reprezentantii casei de licitatii au fost de asemenea doritori sa creeze o licitatie pentru un singur proprietar ceea ce a fost exact ce ne doream noi", a mai adaugat Bassi.

Ceea ce este cel mai importat este ca Iron Planet a permis companiei Ceer sa îsi mentina etica de integritate. Simbolul unic " IronClad" introdus de Iron Planet pentru asigurari care apare imediat lânga produs în mediul online informeaza clientul ca una dintre echipele de inspectori Iron Planet, fiecare având doar membri profesionisti cu multi ani de experienta în domeniul utilajelor de constructii, a vizitat personal utilajul în discutie si a desfasurat o inspectie obiectiva si independenta. Inspectia consta în examinarea elementelor cheie, efectuarea de fotografii de pe santier si efectuarea unor masuratori privind nivelul de uzura si, atunci când este nevoie, preluarea unor mostre de ulei si alte fluide pentru analiza în laborator. Rezultatele fiecarei inspectii pot fi vizualizate în mod gratuit înainte ca un client sa liciteze pentru un anumit utilaj. Asigurarea "Iron Clad" mentine un mediu de transparenta, facându-i pe clienti sa cumpere cu încredere si le ofera posibilitatea de a vizualiza o gama întreaga de produse similare. Bassi este foarte ferma în ceea ce priveste acest aspect. "Asigurarea  Iron Clad creeaza un sentiment de încredere în rândul clientilor. Astfel devine si un instrument foarte util în obtinerea unui pret bun si a unei oferte finale satisfacatoare. Toate acestea asigura rezultate mai bune atât pentru vânzatori cât si pentru cumparatori - cumparatorii sunt siguri asupra produsului primit, iar vânzatorii obtin cele mai bune preturi. Si va pot asigura ca inspectorii sunt extrem de bine pregatiti."
Beneficii tangibile

Compania Ceer a fost foarte multumita de rezultatele licitatiei Iron Planet. "Daca am fi încercat sa vindem aceste produse fara licitatia Iron Planet, ne-ar fi fost foarte dificil sa le vindem în Italia. Licitatia online din 2010 a fost foarte benefica pentru gama vasta de echipamentele pe care le-am putut oferi. As putea spune ca am câstigat 15 % în materie de eficienta si productivitate", a declarat Bassi.
Având în vedere ca mare parte din stocul în exces din 2010 a fost cauzat de clientii care nu si-au platit creditele, iar compania a fost nevoita sa cumpere din nou sau sa faca schimburi de credite pentru utilaje, colaborarea cu Iron Planet a venit cu beneficiul suplimentar al costurilor si al taxelor întotdeauna platite. "Detaliile privind platile asupra carora am cazut de acord au fost întotdeauna respectate."
Un parteneriat benefic care continua
Relatia dintre Ceer si Iron Planet pare sa fie una de durata. Ceer deja a mai organizat o licitatie prin Iron Planet, la începutul anului 2011 si vor mai urma si altele cu siguranta. "Pentru cei care se confrunta cu problema stocurilor în exces recomand Iron Planet", a spus Bassi. Iron Planet ofera o solutie care aduce beneficii atât pentru cumparator cât si pentru vânzator si refuza sa faca rabat de la eficienta, fiabilitate sau transparenta.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI