Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noul ZAXIS 250-5, mai performant, mai fiabil

Noul ZAXIS 250-5

15.03.2012
Mariana Patru
Noul ZAXIS 250-5
Designul noului excavator mediu Hitachi,  Zaxis 250-5 a fost inspirat de un singur scop, acela de a da viata viziunii utilizatorilor. Noul model Hitachi se face remarcat prin cinci caracteristici: performanta, productivitate, confort, robustete si fiabilitate. Proprietarii de flote au nevoie de utilaje atât de calitate cât si eficiente, care pot lucra în cele mai solicitante medii; operatorii au nevoie de un mediu de lucru sigur si confortabil, dar si de un utilaj care sa raspunda rapid si precis comenzilor.
Pentru a obtine rezultate bune în timp util, în limita unui buget si la standarde calitative înalte, Hitachi a creat noul model Zaxis 250, care permite o întretinere usoara si a dezvoltat programul after-sales Hitachi Chain Support. 

Performanta
Hitachi a testat fiecare componenta a noii game de excavatoare pentru a le putea permite clientilor sa atinga un nivel ridicat de performanta pe orice santier de constructii, indiferent de conditiile de lucru. Astfel, noile utilaje Hitachi se remarca prin puterea crescuta, un cuplu mai ridicat, viteza de deplasare mai mare, dar si prin costurile de operare reduse.  
Alegerea utilajelor potrivite este esentiala pentru orice afacere în domeniul constructiilor, cu atât mai mult cu cât succesul acelei afaceri depinde de productivitatea si fiabilitatea echipamentelor potrivite. Hitachi a conceput noul sistem hidraulic TRIAS, care ofera economii importante de combustibil respectând noile standarde de emisii. Cu ajutorul acestui sistem si al celor mai noi tehnologii electronice s-a obtinut în modul de lucru PWR un consum redus cu 9% comparativ cu modul de lucru P utilizat la seria precedenta de excavatoare Zaxis, mentinând în acelasi timp un nivel ridicat de productivitate. În plus, prin utilizarea modului de lucru ECO este posibila o reducere a consumului cu 18%. 
Un utilaj care lucreaza rapid, cu precizie si fara probleme este visul oricarui operator si este exact ceea ce ofera noul model Zaxis 250-5. Cele mai noi tehnologii au fost dezvoltate special pentru noua generatie de excavatoare Zaxis-5. Sistemul hidraulic auxiliar si alte sisteme hidraulice permit cresterea vitezei de rotire a bratului când sarcina din cupa este mica. Puterea a crescut cu 10 procente pentru a furniza performante de excavare mai bune si o mai mare putere de ridicare. 
Versatilitatea modelului Zaxis 250-5 este pusa în valoare si de sistemul de suport al accesoriilor de lucru, cu 11 moduri care pot fi înregistrate pentru o mai buna montare a diferitelor accesorii. În plus, momentul de balans a crescut cu 9 procente, ceea ce înseamna ca Zaxis 250-5 sapa mai usor pe lânga ziduri si opereaza chiar si în pante. 

Productivitate
Noul ZAXIS 250-5 este un semn al angajamentului Hitachi de a minimiza impactul utilajelor sale asupra mediului înconjurator prin alinierea la cele mai stricte standarde în domeniu, Stage IIIB/Tier4 interim fara a compromite productivitatea si eficienta pe santierele de constructii.
ZAXIS 250-5 a fost echipat cu filtre pentru captarea agentilor poluanti din aer, care sunt automat arsi datorita catalizatorului de oxidare si controlului temperaturii de evacuare. 
Pe lânga reducerea nivelului de emisii, sistemul Auto Shut-down contribuie la prevenirea irosirii combustibilului si reduce nivelul de zgomot din cabina. 
Hitachi si-a îndreptat atentia asupra gasirii unui echilibru între oameni, protejarea mediului si profit si odata cu aparitia excavatoarelor din gama medie Zaxis 250, acestea contribuie din plin la profitabilitatea afacerii utilizatorilor. Noile motoare ofera o productivitate ridicata cu un consum mai mic de combustibil si sunt echipate cu elemente de control de ultima generatie. Sistemul hidraulic TRIAS a fost dezvoltat pentru un randament mai bun cu un consum redus comparativ cu excavatoarele din seria anterioara. 

Confort pentru operator
Pentru a crea un mediu de lucru mai sigur si prietenos cu operatorul, Hitachi a consultat expertii, astfel ca operatori si clienti din întreaga lume au discutat cu inginerii Hitachi asupra a ceea ce este important pentru ei. Gratie viziunii acestora, noua generatie de excavatoare beneficiaza de o cabina confortabila pentru operator, care ofera vizibilitate crescuta si prezinta numeroase functii practice. 
Scaunul ajustabil cu suspensie pe aer prezinta un nou mecanism de glisare. Spatiul de sub monitor a fost extins pentru a face mai mult loc pentru picioare.
Repozitionarea monitorului si a usii creste vizibilitatea în jurul utilajului si faciliteaza accesul în si din interiorul cabinei. Camera de luat vederi montata în spatele utilajului reduce unghiurile moarte. 
Hitachi a investit în cele mai noi tehnologii pentru noua generatie Zaxis. Controlul asupra utilajului îi apartine operatorului gratie functiilor monitorului color si a comenzilor ergonomice. Noul monitor multifunctional LCD are un ecran de 7 inchi, informatiile fiind usor de vazut si furnizeaza o gama variata de date tehnice si setari în 32 de limbi. 

Robustete
Cu peste 40 de ani experienta în fabricarea excavatoarelor mecanice si hidraulice, Hitachi este recunoscut la nivel global pentru calitatea înalta a utilajelor sale. Abordarea tehnologica avansata permite companiei sa ofere solutii complete clientilor sai si sa dezvolte utilaje menite sa lucreze în cele mai dificile medii.  
Noul Zaxis 250-5 a fost conceput sa faca fata provocarilor, în orice mediu. Sarcinile de santier extrem de solicitante necesita utilaje fiabile, cu o productivitate si accesibilitate crescuta. Bratul modelului 250-5, mai rezistent, este un bun exemplu în acest sens. 
Consolele au fost echipate cu bucse pentru a le spori durabilitatea. Un filtru separator este inclus în dotarea standard. Acesta absoarbe umiditatea din carburant, chiar în cazul în care contine o mare cantitate de apa. Rola de ghidare fata si cilindrul de reglare au fost ranforsate pentru o rezistenta sporita. 
Cabina este presurizata, prevenind astfel patrunderea prafului în interior si îndeplineste standardele ROPS CRES V (montant central cu structura ranforsata). Operatorul este astfel protejat de potentialele riscuri pe santierul de constructii, în eventualitatea cazului în care utilajul s-ar rasturna sau rostogoli. 

Mentenanta 
Expertii Hitachi au raspuns cererilor venite din partea utilizatorilor si au integrat în noua gama de excavatoare o serie de caracteristici menite sa reduca din timpul alocat operatiunilor de întretinere. Cu ajutorul monitorului LCD, operatorul poate verifica nivelul de ulei si poate vedea semnalul de alarma care apare atunci când filtrele si uleiul trebuie schimbate, dar si programul reviziilor periodice.
 La exterior condensatorul de aer conditionat poate fi deschis cu usurinta pentru a curata radiatorul. De la nivelul solului pot fi înlocuite filtrele de carburant sau filtrele de ulei. 
Noul Zaxis 250-5 dispune de o serie de solutii care fac întretinerea usoara si rapida, astfel ca timpii alocati mentenantei sunt mai scurti. 
Support Chain
Toti clientii Hitachi beneficiaza de servicii post-vânzare de înalta calitate de la dealerul sau. Pentru a proteja investitia în utilajele sale, Hitachi a dezvoltat programul after sales Support Chain care ofera clientilor posibilitatea de a-si crea un plan de service pe masura necesitatilor sale. Noile excavatoare Zaxis sunt echipate cu sistem de comunicare cu GPRS, care transmite o serie de informatii importante de la utilaj catre serverul principal Hitachi. Prin intermediul bazei de date Global e-Service, clientului i se ofera acces la toate informatiile legate de utilajele sale, astfel realizând un mai bun management al flotei. Fiecare model de excavator beneficiaza de o garantie completa acoperita de catre producator. Cu toate acestea, excavatoarele Zaxis pot necesita o protectie suplimentara, doar în conditii de lucru deosebit de solicitante. Pentru a raspunde acestor cerinte, dealerii Hitachi ofera programul extins de garantie HELP, precum si contracte de service complete. 
Pentru mai multe informatii, echipa Powertek va asteapta la Construct Expo 2012, în perioada 29 martie - 1 aprilie.

Comparatie ZX250LC-5 si ZX250LC-3
Model  ZX250LC-5  ZX250LC-3 
Greutate operationala (t)  26,4  25,3 
Putere motor (CP/rpm)  180/2.000  180/2.000 
Brat (m)  2,96 2,96
Adâncime de sapare(mm)  6.960  6.960 
Forta de sapare (kN)  170  170 
Forta de tragere (kN)  222  222 
Nivel de zgomot (dB)  70 72 
Viteza de rotatie (min)  11 13,5
Moment de rotire (kNm)  77,5  73,5 
Nivel zgomot (dB)  102/70  103/72 
Înaltime totala (mm)  3.080  3.070 
Raza de rotire consola spate (mm)  3.140  2.940 

Powertek Group
www.powertek-company.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI