Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Proiectul SARTRE intra īn faza finala

SARTRE īn faza finala

15.03.2012
SARTRE  īn faza finala
Proiectul SARTRE, Safe Road Trains for the Environment (Trenuri Rutiere Sigure pentru Mediu) si-a īncheiat cu succes primele teste si demonstratii cu un pluton de mai multe vehicule. Flota de test a inclus un camion de deschidere (conducator de coloana), urmat de trei masini īn īntregime autonome, la viteze de pāna la 90 km/h - cu distante de nu mai mult de 6 metri īntre vehicule. 
Proiectul SARTRE este realizat de sase parteneri europeni si este singurul de acest gen care pune accentul pe dezvoltarea unei tehnologii ce poate fi implementata pe autostrazile conventionale, pe care traficul īn pluton opereaza īntr-un mediu mixt, alaturi de alti utilizatori ai retelei rutiere. 

Recunoscānd faptul ca provocarea reprezentata de implementarea tehnologiei trenurilor rutiere pe autostrazile europene nu este numai o chestiune de ordin tehnic, SARTRE include, de asemenea, un studiu major pentru identificarea schimbarilor infrastructurii sociale necesare pentru ca plutoanele de vehicule sa devina o realitate. Astfel, se vor organiza discutii cu factorii de decizie implicati īntr-o astfel de initiativa. Participantii la o prima astfel de discutie au fost experti tehnici, politicieni, reprezentanti ai legislativului si cercetatori din domeniul sigurantei traficului. Īn cadrul acestei īntālniri au fost discutate o serie de provocari, cum ar fi prevederile legale, responsabilitatile legate de produs si acceptarea din partea soferilor a vehiculelor automate. 
Au fost identificate noi cerinte cheie precum necesitatea de a agrea o terminologie comuna pentru rularea īn pluton, cum ar fi criterii de definire a momentului īn care un vehicul devine īn īntregime automatizat, īn opozitie cu partial sau chiar īnalt automatizat, precum si necesitatea de a elabora legi multiple si variate, la nivel national, pentru reglementarea acestui domeniu sau armonizarea acestei legislatii. 
Trenurile rutiere promoveaza un transport mai sigur, īn conditiile īn care plutoanele de vehicule sunt conduse de un sofer profesionist, timpii de reactie dintre camion si celelalte vehicule fiind, de exemplu, mai scurti. Impactul asupra mediului este redus, iar economia de energie se anticipeaza ca va fi de pāna la 20%. Capacitatea retelei rutiere va fi, de asemenea, utilizata mai eficient.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI