Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Ciocanele hidraulice Montabert

12.04.2012
Ema Stancu; Cornelia Rotaru
Ciocanele hidraulice Montabert
Compania Montabert, cu sediul īn zona Lyon, Franta,  este unul dintre liderii mondiali īn domeniul proiectarii, productiei si distributiei de echipamente de demolari si foraje hidraulice si pneumatice pentru lucrari de constructii industriale si civile precum si pentru industria de minerit si cariere.
Montabert a demonstrat īntotdeauna un spirit inovator, īncercānd si īn acelasi timp reusind sa se mentina īn mod constant la curent cu cele mai recente tehnologii: lansarea primului ciocan hidraulic īn 1969, apoi primul sapator hidraulic īn 1970, iar īn 1987 primul ciocan hidraulic pentru roci cu variatie automata de energie. 
Īn prezent la sediul de productie din Saint Priest, Montabert angajeaza 350 de persoane si are o cifra de afaceri de 90 milioane euro, iar 85% din productie este exportata īn mai mult de 110 tari din toata lumea. 
Cheia succesului a constat īn utilizarea celor mai noi tehnologii, īn centre de productie de ultima generatie, un departament de Calitate echipat cu dispozitive de īnalta precizie conferind fiabilitate si durabilitate produselor.
Construite cu o tehnologie unica avansata, proiectele patentate Montabert Hydraulic ofera ciocane hidraulice de īnalta calitate, productivitate deosebita si robustete imbatabila. 

Un ciocan hidraulic este un ciocan cu percutie īnalta montat pe un excavator folosit īn demolari, constructii si cariere. 
Folosind principiile hidraulicii, ciocanele Montabert pot multiplica volumul de lucru īn mod exponential. Asa cum un suport hidraulic de 10 inci poate ridica o masina de doua tone, un ciocan hidraulic poate exercita mii de kilograme de presiune cu ajutorul unei canistre mici presurizate de ulei hidraulic.
Toate ciocanele hidraulice Montabert  folosesc doar ulei 100% presurizat pentru a genera energia necesara pentru  piston.
Valva de recuperare a energiei, permite o recuperare reala a energiei de recul a pistonului (pāna la 30 %) prin reciclarea unei anumite cantitati de ulei direct īn acumulator.
Montabert este de asemenea recunoscut ca un lider īn domeniul tehnologiei de schimbare variabila a bataii.
* toate modelele din seria V adapteaza automat energia de impact la rezistenta materialului
* pentru fiecare lovitura un senzor verifica reculul pistonului.

Aceste caracteristici fac parte din noul instrumentar de ghidare cunoscut sub numele de TPS (Sistem de Protectie a Uneltelor) care ajuta la extinderea duratei de viata a uneltelor de lucru, creste durata de viata a bucselor superioare si inferioare ceea ce permite ciocanelor hidraulice Montabert o fiabilitate mai īnalta, o disponibilitate mai mare si performante superioare.

Silver Clip
Gama Montabert Silver Clip este proiectata pentru a fi folosita īn toate tipurile de cariere, de la micro, mini, midi excavatoare la īncarcatoare frontale. Robustetea, puterea si adaptabilitatea sunt caracteristici cheie pentru gama de produse Silver Clip, oferind utilizatorilor posibilitatea de a desfasura anumite lucrari folosind un singur operator si un singur echipament pe santierul de constructii.
Gama Silver Clip contine echipamente dintr-o singura piesa fara tije de legatura care s-ar putea rupe sau īntinde generānd timpi morti (patent). Ciocanele hidraulice sunt dotate standard cu protectie īmpotriva incendiilor pentru a ajuta la minimizarea impactului fortelor de frecare. Un regulator automat de presiune creste durata de viata a ciocanului si protejeaza si excavatorul (patent).
Ciocanele hidraulice Silver Clip se remarca prin putere si performante: cota de energie eliberata este īn prezent mai īnalta decāt standardele īn vigoare pentru aceasta gama de ciocane hidraulice, oferind o eficienta optima indiferent de tipul de material ce urmeaza sa fie spart. Un dispozitiv de recuperare a energiei captureaza si recicleaza energia de recul si o pune la dispozitie pentru urmatoarea lovitura de impact.
Gama Silver Clip este usor adaptabila  la o gama vasta de excavatoare īn acelasi timp asigurānd un nivel optim al performantelor. Dimensiunile compacte furnizeaza o ergonomie excelenta si fac ca aceste ciocane sa fie ideale pentru orice aplicatie. Izolarea fonica standard pentru īntreaga gama de produse asigura un nivel redus al zgomotului pe santier. Gama medie de ciocane hidraulice acopera toate excavatoarele īntre 15 si 25 tone, oferind fiabilitate si solutii pentru nevoile clientului.

Gama medie si grea
Gama heavy duty este creata pentru a fi folosita pe excavatoare de peste 18 tone pentru lucrari de demolari īn exploatari miniere, cariere sau pentru excavarea tunelurilor precum si pentru lucrarile publice.
Gama ofera clientilor posibilitatea de a alege īntre doua sisteme patentate care ofera o productivitate īnalta.
Sistemul automat cu 15 viteze  (V32/V45/V55/V 65), un sistem unic de variatie a puterii permite o adaptare perfecta a energiei pentru fiecare bataie si frecventa batailor la duritatea terenului fiind echipat cu mecanismul TPS  pentru protectie echipamentului. Acest sistem este multifunctional si adaptabil la toate tipurile de materiale pentru o productivitate īnalta indiferent de conditii.
Sistemul automat cu 2 viteze (V1200/V1800/V2500/V4500): energie multa sau frecventa īnalta  (patent). Acest sistem este special recomandat pentru lucrul cu materiale omogene. Proportia foarte buna īntre greutate si putere este obtinuta prin utilizarea unor oteluri speciale generānd astfel o productivitate maxima.
Datorita productivitatii īnalte si eficientei hidraulice optimizate a ciocanelor hidraulice Montabert energia excavatorului este convertita mai bine īn unde de soc decāt īn cazul ciocanelor care folosesc o tehnologie mai putin avansata, de unde rezulta si o reducere semnificativa a consumului de combustibil.

Fiabilitate superioara datorita:
otelului folosit si calitatii de productie
camerei energetice cu diafragma care reduce variatiile de presiune din circuitul hidraulic
izolatiei heavy duty care reduce zgomotul si protejeaza ciocanul hidraulic de praf si obiecte straine. Acest tip de izolatie creste rezistenta la uzura comparativ cu izolatiile traditionale fabricate din otel: protectie īmpotriva unui flux hidraulic prea mare sau a unei presiuni prea mari.
Optional este disponibil un kit pentru presurizare īn lucrarile desfasurate sub apa.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI