Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
MAT Craiova a ales Ruukki

MAT Craiova a ales Ruukki

12.04.2012
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
MAT Craiova a ales Ruukki
Compania finlandeza Ruukki opereaza în prezent în peste 30 de tari din întreaga lume, având o cifra de afaceri de 2,8 mld EUR, fiind listata la bursa din Helsinki. Prin cele trei departamente ale sale- Ruukki Construction, Ruukki Engineering si Ruukki Metals , societatea a devenit bine cunoscuta printre constructorii si antreprenorii români.
Calitatea otelurilor produse în propriile fabrici, combinata cu gasirea celor mai bune solutii pentru fiecare aplicatie au dus la impunerea sa ca lider pe piata de profil din tara noastra.

Trebuie spus ca în România Ruukki detine investitii majore, construind aici cea mai mare fabrica din afara Finlandei, tara de origine, detinând astfel un centru de productie în apropierea capitalei. 
Cunoscut în special pentru aliajele de otel pe care le produce, producatorul Ruukki se mândreste cu faptul ca le poate oferi clientilor sai în prezent game complete de produse finite, precum panouri termoizolante, structuri metalice sau profile de tabla tip tigla. Experienta internationala si capacitatea de productie locala fac din Ruukki România un antreprenor de specialitate pe segmentul de solutii metalice. Astfel, compania poate acoperi toate stadiile de dezvoltare si implementare ale unui astfel de proiect: de la solutii de proiectare la productia propriu-zisa, furnizarea si instalarea de structuri si anvelope metalice, managementul lucrarilor, garantie montaj si servicii post garantie. 
Divizia Ruukki Metals, axata pe productia si comercializarea de oteluri speciale, ofera si servicii asociate perioadei de prefabricare a produsului finit, solutii logistice si de depozitare, fiind în egala masura divizia responsabila cu productia de otel a companiei  dar si cu gestionarea centrelor de service.

Asa cum era si normal, unul din putinii producatori autohtoni de vehicule comerciale, MAT Craiova, a înteles imediat beneficiilor cooperarii cu o societate ce poate acoperi majoritatea cerintelor unui constructor. Colaborarea dintre cele doua companii a început astfel înca din anul 2008, în prezent MAT fiind unul dintre cei mai vechi si loiali clienti ai  producatorului finlandez în România.
Pentru produsele sale, utilaje destinate lucrarilor de agricultura sau numai piese finite realizate la comanda, MAT Craiova a ales un otel special produs de Ruukki, numit Raex. Aceste ofera o rezistenta crescuta pieselor si rezistenta la uzura, dar si o rigiditate favorabila si duritate scleroscopica.

Acest tip de otel, ofera utilajului o durata de viata înglobata mult mai mare, în parte si datorita scaderii gradului de uzura a componentelor profilate, iar în final utilizatorul va înregistra economii importante din utilizarea îndelungata a masinii. O calitate apreciata de catre proiectantii de la MAT Craiova este data de posibilitatea acestui otel de a fi prelucrat în asa fel încât sa ofere un design inovator si sa reduca greutatea componentelor în compozitia carora intra.
Pentru aplicatii din industria ingineriei mecanice, care sunt expuse constant la uzura grava, Gama Raex de otel rezistent la uzura si gama Optim de otel de rezistenta mare oferite de Ruukki se potrivesc perfect. Un proces de calire unic si direct si un echipament de nivelare foarte puternic asigura faptul ca placutele grele rezistente la uzura prezinta calitati excelente ale suprafetei si un caracter plan, garantând un proces de productie fara probleme si finisaje excelente pentru produsele finite ale clientilor, care vor fi mai subtiri, mai usoare si mai puternice, asigurând astfel sarcini utile crescute si o eficienta mai buna a vehiculului.

Domnul Andrei Livian, manager departament tehnic MAT Craiova crede ca în cei patru ani de colaborare cu societatea Ruukki, otelurile de înalta calitate au fost testate din plin pe ogoarele din România. Astfel, în afara marcilor Raex si Boron, utilizate în special pentru organele de sapat, precum discurile si cormanele, pentru întreaga gama de pluguri, grape sau semanatori au fost utilizate si tevile din material Optim. Raex însa este de departe preferat de catre producatorii din Oltenia, datorita calitatilor sale precum rezistenta mare la uzura sau duritatea ridicata, acestea fiind dublate de un grad mare de prelucrabilitate (calitatile B24 si B27). De altfel,chiar pentru trimestrul al doilea din acest an, MAT Craiova a comandat deja 40 tone de otel RAEX400 si teava OPTIM 500. Dar cel mai bun test este cel al clientilor, ne-a declarat domnul Andrei Livian. Acestia au constatat ca marcile de oteluri alese au o buna comportare în cadrul componentelor realizate, neavând reclamatii si satisfacând pe deplin cerintele impuse în cadrul echipamentelor.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI