Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noile motoare Honda GX

Noile motoare Honda GX

12.04.2012
Ciprian Rotaru, Frankfurt
Noile motoare Honda GX
Noile inovatii si îmbunatatiri ale motoarelor Honda, dar si noile directii de dezvoltare ale companiei, orientate în special spre productia unor motoare mai putin daunatoare mediului au fost prezentate pe 27 martie, la Honda Akademie, Germania, în cadrul unei conferinte de presa. La acest eveniment major au participat si dealerii Honda din mai multe tari din Europa, dar si reprezentantii directi.
Domnul Giovanni Bianchi, Sales Engineer Honda Europe NV a vorbit despre atentia de care se bucura din partea producatorului fiecare element din componenta motoarelor, dar si despre îmbunatatirea comunicarii, cu scopul de a oferi un sistem integrat de lucru pentru toti dealerii. 

De asemenea, utilizând ca început al prezentarii sale sloganul Honda: "De obicei copiat, dar niciodata egalat", domnul Niels Neckebroeck, Service Engineer Honda Europe NV, a vorbit despre problemele firmei datorate contrafacerii motoarelor, în prezent existând puse la vânzare pe piata modele identice, dar sub un alt brand.
Honda Akademie este situata în apropierea orasului Frankfurt si este considerata un simbol al "spiritului Honda". Aici îsi are locul si un muzeu Honda, unde se pot regasi bucati din istoria îndelungata a producatorului, precum prima motocicleta sport din anii '90, dar si inovatii cum ar fi ultimele modele de autoturisme hibrid, motociclete si chiar o istorie a evolutiei Honda în domeniul productiei de avioane sau al roboticii. 
În incinta Honda Akademie sunt situate si centrele de testare a tuturor echipamentelor produse si un centru de training foarte modern, unde se poate verifica functionalitatea motoarelor, cu scopul de a îmbunatati cunostintele tehnice ale personalului si partenerilor Honda. Aici se pot face cursuri destinate activitatii de service a noilor modele intrate pe piata. Exista chiar si o pista amenajata pentru teste, cu o lungime de 280 m. Cladirea este deschisa publicului si poate fi vizitata de oricine. 

Honda a lansat gama de motoare îmbunatatite pentru categoria mijlocie Mid-GX, modelele GX120, GX160 si GX200 fiind folosite într-o larga varietate de aplicatii. Acestea le vor înlocui treptat pe cele existente. Datorita faptului ca dimensiunile sunt aceleasi producatorii de echipamente îsi vor putea pastra designul actual al produselor. 
Ca si în cazul modelelor GX240, GX270, GX340 si GX390, Honda a dezvoltat noua serie Mid-GX cu caracteristici avansate din punct de vedere tehnologic, scopul principal fiind reducerea nivelului de poluare. Noua configuratie reduce noxele (NOx) si oxizii de azot pastrând în acelasi timp nivelul de putere identic cu cel al motoarelor pe care le înlocuiesc. În plus, acestea ofera utilizatorului un consum redus de combustibil datorita noului design al pistonului, dar si a noilor setari ale carburatorului. Emisiile de oxid de azot au fost reduse datorita unor modificari ale timpilor de aprindere,  care scad temperatura de combustie si presiunea de lucru.
Honda produce 18 milioane de unitati de motoare anual folosite în diverse domenii, începând cu autovehicule, motociclete, sectorul maritim, industrial, oferind de asemenea o gama completa de motoare mici pentru uz general, în vederea comercializarii, dar si pentru închirieri. 
Fiecare motor din gama curenta Honda este echipat cu tehnologie OHV sau OHC, iar oferta standard în gama GX acopera toate cerintele noilor standarde de poluare. Începând cu anul 2012, toate motoarele din seria GX nou produse vor avea o garantie de trei ani, acoperind utilizarea comerciala si non-comerciala. 

Honda în România
Societatea Agrisorg este importatorul oficial în România pentru Honda OEM, importând motoare si piese de schimb originale Honda. Aceasta a fost înfiintata în anul 2001 de catre un grup de investitori italieni. Este condusa de catre asociatul majoritar Giuseppe Totti si asociatul sau Federico Andreani. În anul 2005, compania reuseste sa atinga un numar de 90 de dealeri. În gamele de produse comercializate se pot regasi: motocoase, motocultivatoare, pompe, generatoare de curent, motosape, trimmere, masini si tractoare de tuns iarba sau turbine de zapada. "Începând cu anul 2005 si pâna în momentul de fata am vândut aproximativ aproape 26.000 de motoare Honda si 14.000 de motocoase, multicultivatoare BCS, etc", ne-a declarat domnul Adrian Tigani, Sales Manager Agrisorg.
Compania dispune de un sediu cu birouri, aici fiind si depozitul central, cu o suprafata de 1.400 mp. 

Motoare "verzi"
În anul 2006, Honda a fost primul producator de autovehicule din lume care a anuntat ca are în plan reducerea emisiilor CO2. Acest lucru face parte dintr-un program continuu de initiative ale producatorului pentru reducerea impactului asupra mediului. Pentru partea de motoare industriale, interesul reiese si din faptul ca Honda a întrerupt vânzarea motoarelor industriale cu supape laterale, cu 10 ani în urma. În SUA, Honda a fost premiata de catre Consiliul American pentru Economie si Eficienta Energetica, în anul 2011 cu premiul "Cele mai verzi vehicule".
"Honda are o prezenta puternica în piata din România si suntem aproape de clientii nostri" - Giovanni Bianchi, Sales Engineer Honda Europe NV - European Engine Center

Masini si Utilaje: Ce ne puteti spune despre colaborarea cu Agrisorg?
Giovanni Bianchi: Colaboram de aproape cinci ani, dovedindu-se în timp un real succes pentru ambele companii.

M&U: La nivel european, ce loc detine România raportat la numarul de motoare vândute?
G.B.: Piata din România a crescut mult în ultimii ani. Daca o comparam cu începutul de acum cinci ani, momentul de fata ne gaseste cu o piata mult mai mare. România reprezinta o piata foarte importanta pentru noi, una din cele mai mari din Europa de Est. Este o piata stabila si cred ca exista mult potential de crestere.

M&U: Preconizati o crestere a vânzarilor în România?
G.B.: Estimez ca într-un interval de 3-5 ani ar putea exista o crestere de maxim 50%, nu este ceva sigur, deoarece exista multe posibile scenarii.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI