Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Ammann își dezvoltă portofoliul de produse

Ammann – nou portofoliu de produse

21.05.2012
Cornelia Rotaru
Ammann își dezvoltă portofoliul de produse
În perioada 16 – 21 aprilie Ammann a prezentat în cadrul expoziției Intermat 2012 un portofoliu complex de produse ce include numeroase inovații. Punctul central îl reprezintă noua gamă de compactoare tandem ușoare care stabilesc noi tendințe în materie de design și performanță. În cadrul târgului organizat în Paris Nord Villepinte pe o suprafață expozițională de peste 1.400 mp a fost prezentat și noul concept UniBatch.

Ammann își continuă consecvent ascensiunea, de la statutul de furnizor internațional la cel de furnizor global. Pentru Ammann „globalitate” înseamnă îmbunătățirea permanentă a abilităților sale și adaptarea produselor și serviciilor la cerințele existente la nivel regional. În viitor, sectorul construcției de drumuri va trebui să respecte normele anti-poluare tot mai stricte. De aceea, toate noile produse fabricate de Ammann respectă principalele obiective de viitor: „ecologie, siguranță și reducerea costurilor”.

Prin numeroase produse noi și extinderea segmentului de piață deținut, Ammann își continuă consecvent ascensiunea, de la furnizor internațional de echipamente complete pentru construcția de drumuri, ecologice, sigure și performante, la furnizor de talie globală.

Întotdeauna cu un pas înainte

Utilajele pentru reciclare sau care au emisii reduse de noxe sunt foarte căutate pe piețele cu nivel scăzut de resurse și cerințe ridicate în ceea ce privește protejarea mediului. Ammann oferă soluții adecvate pentru toate solicitările ce au în prim plan protejarea resurselor. Soluțiile tehnice actuale garantează o calitate înaltă a amestecului chiar și în cazul utilizării unei cantități însemnate de asfalt reciclat (RA). Stațiile de asfalt de la Ammann sunt foarte apreciate, fapt pentru care compania și-a asigurat în scurt timp o poziție puternică pe acest segment.

Noua stație de asfalt UniBatch este o instalație multifuncțională flexibilă care pune un accent deosebit pe modularitate, eficiență energetică și reducerea emisiilor. Automatizarea unei stații de asfalt este în prezent un factor esențial față de concurență. Noutatea acestei game de produse o reprezintă modulul software EcoView care analizează și afișează eficiența energetică, precum și modurile de funcționare corespunzătoare ale stației de asfalt.

Stația de asfalt UniBatch: instalația multifuncțională cu capacitate între 80 și 350 t/h 

Ammann, unul din liderii mondiali și deschizătoare de drumuri în segmentul construcțiilor de șosele, își dezvoltă permanent oferta și se reinventează prin produse ecologice, practice și durabile. Noua serie UniBatch continuă această tradiție, combinând flexibilitatea la cel mai înalt nivel, posibilitatea continuă de dezvoltare, precum și gama variată de opțiuni. Acest concept orientat spre viitor pune accentul pe modularitate, eficiență energetică și emisii reduse de noxe. Seria UniBatch este compatibilă cu toate tehnologiile de reciclare Ammann. Datorită dimensiunilor standardizate ale containerelor, stația poate fi transportată cu ușurință pe autocamioane normale, ceea ce implică timpi reduși de livrare și o montare rapidă pe șantier.

Unitatea de comandă as1 – modulul EcoView: funcționarea economică și ecologică în prim plan

Modulul EcoView din gama as1 poate indica eficiența cu care funcționează stația de asfalt. Datele sunt afișate permanent și vizualizate în formă centralizată de către responsabilul de proces. Prin centralizarea tuturor datelor relevante, cum ar fi combustibilul și energia electrică, indicarea nivelului de emisii de CO2, dar și a costurilor, se poate urmări dacă procesul de fabricare al asfaltului este unul ecologic. EcoView permite și asigură o funcționare economică a stației.

Ofensiva de produse din gama compactoarelor

Noua gamă de compactoare tandem cu o masă de funcționare între 1,5 – 4,5 tone ocupă un loc special în construcția de mașini. 

Noul concept hidraulic combinat cu cea mai modernă tehnologie diesel Yanmar, crește în mod semnificativ eficiența. Compactorul de asfalt AV 120 X este cel mai nou membru din familia compactoarelor tandem, iar prin lansarea pe piață a modelului ASC 110 ACE PRO, Ammann începe ofensiva în domeniul compactoarelor inteligente. Sistemul ACE-PRO poate fi echipat cu o aplicație GPS pentru a prezenta beneficiarului stadiul operațiunii de compactare și a oferi o documentare online. De asemenea, Ammann investește intens și în noile sale finisoare de asfalt. AFW/T 350 este un utilaj performant pe roți sau șenile, cu o lățime de lucru maximă de 4,5 metri. Este un utilaj destinat șantierelor mici și medii în care, pe lângă nivelul ridicat de calitate, este esențială și manevrabilitatea în spații restrânse.

Compactoarele tandem ARX 12 – 45: un pas înainte cu 13 modele noi

Seria ARX de compactoare tandem ușoare, disponibilă în 13 variante diferite, cu o masă între 1,5 și 4,5 t și o lățime de exploatare între 820 și 1.380 mm, va înlocui din toamna acestui an seria de fabricație AVM-2. Având la bază trei clase diferite de produse, toate modelele asigură o manevrabilitate tehnică și o rentabilitate optimă. Creșterea semnificativă a eficienței se datorează noului concept hidraulic combinat cu tehnologia noului motor diesel Yanmar. De asemenea, postul de conducere prevăzut cu un spațiu generos și izolat împotriva vibrațiilor, tabloul de comandă accesibil și ușor de utilizat, precum și maneta multifuncțională formează un ansamblu ergonomic care va reprezenta o adevărată încântare pentru orice operator.

Finisorul de asfalt AFX 350:  pe roți sau șenile,

special pentru șantierele

 de dimensiuni medii

Utilajele din această clasă sunt ideale pentru șantierele mici și medii, acolo unde este necesară o manevrabilitate optimă în spatii reduse.

Tracțiunea excelentă permite funcționarea și pe teren accidentat. Este disponibil un pachet complet de caracteristici de performanță: execuție pe roți sau șenile, cu placă vibratoare sau placă vibratoare cu compactare cu sistem de încălzire pe gaz sau electric și reglaj automat al temperaturii.

Date tehnice

 

 • Capacitate: 80 - 350 t/h
 • Mixer:1,3 - 4,3 t
 • Siloz cu material fierbinte: 45 - 120 t și cu două canale de alimentare
 • Siloz încărcare: până la 450 t
 • Comandă: as1
Date tehnice
 • Pentru stații de asfalt cu unitate de comandă as1, începând cu V3.5
 • Afișează consumul de carburant și de energie electrică
 • Informațiile afișate se referă la întreaga stație, la fiecare arzător și la instalația de producere a bitumului, încălzită cu energie electrică
 • Stabilirea și afișarea consumului de energie electrică, a costurilor de energie și a emisiilor de CO2 pentru fiecare tonă de asfalt produsă

Date tehnice

 

 • Masa de exploatare:  1.500 – 4.500 kg
 • Lățime de exploatare: 820 – 1.380 mm
 • Motor Yanmar

 

Date tehnice

 

 • Masa de exploatare  7.500 kg
 • Motor: Deutz TD2011L04i
 • Putere: 51,5 kW la 2.300 rpm
 • Lățime de lucru: 1,8 – 3,5 m
 • Lățime de lucru maximă: 4,5 m
 • Capacitate: 230 t/h
 • Sistem încălzire placă: Gaz/electric

 

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI