Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Manifestări expoziționale

Bauer și Terex Fuchs la București

Bauer și Terex Fuchs la București

17.05.2012
Dan Pavel, Cornelia Rotaru
Bauer și Terex Fuchs la București

Expoziția UTICAM desfășurată īn apropierea orașului București a reunit cei mai mari importatori de utilaje din Romānia. De la o astfel de manifestare nu putea lipsi și societatea Tractor Proiect Comerț, specializată īn importul de utilaje de construcții și industriale īn special din Germania. Pentru toate tipurile de utilaje, Tractor Proiect Comerț asigură instruirea operatorilor, oferind și documentația de exploatare īn limba romānă.

Practic, societatea din Brașov a prezentat un utilaj de foraj extrem de performant, modelul standard BG 20, produs de către societatea germană Bauer, dar și un manipulator cu graifer marca Terex Fuchs. Cāt de importante sunt aceste utilaje pentru piața construcțiilor din Romānia, ce performanțe oferă sunt numai cāteva īntrebări puse de către reporterii revistei Mașini și Utilaje, īn cadrul unui interviu realizat īn exclusivitate cu domnul Cornel Udrescu, directorul general al societății Tractor Proiect Comerț:

Mașini și Utilaje: Prima īntrebare este legată de utilajele prezentate la această expoziție. De ce aceste modele? Sunt importante pentru piața din Romānia?

Cornel Udrescu: Modelul BG 20 acoperă īn general cele mai multe dintre tipurile de foraje pentru fundații speciale care se fac īn Romānia, cu diametre de 600 pānă la 1.200 mm. Este o mașină din categoria medie, īn fața ei mai sunt īncă 3 modele, BG 12, BG 15 și BG 18. Cu toate acestea, īn Romānia s-a vāndut destul de mult următorul model, BG 24 care poate să meargă pānă la 1.500 mm fără tubul de protecție sau chiar și cu tub dacă solul este mai moale.

M&U: Aceste utilaje au avut piață bună īn Romānia īnainte de criză. Care este situația actuală? Se simte o revenire?

C.U: Sectorul construcțiilor a stagnat, īnsă īncepānd cu anul trecut s-a īntāmplat un lucru bun. Dacă īn 2009 – 2010 constructorii stăteau cu utilajele la sediu și nu aveau de lucru acum cel puțin mașinile sunt angajate īn lucrări, nu mai stau degeaba, īn ciuda faptului că prețul pe care beneficiarii īl plătesc pe metru de foraj a scăzut mult.

Noi anul trecut am avut un an bun. Firmele romānești, unele dintre ele deja destul de puternice, au īnceput să īși caute lucrări afară. Anul trecut am vāndut 2 mașini mai mari ca aceasta, BG 24 cu lucrări īn Emiratele Arabe, Iordania, Cipru. De acolo ne vin și cereri de echipamente, de piese. Mentenanța și service-ul īn Romānia īl asigurăm noi printr-un contract separat, īn afară de contractul de reprezentare comercială. Echipa noastră de service este instruită acolo și acreditată de ei, suntem printre puținii care suntem acreditați și la service pentru Bauer, dar doar pentru Romānia. Dacă lucrează īn Emirate sau īn altă parte apelează la reprezentantul lor de acolo.

M&U: Cam cāt timp lucrează la o fundație un astfel de utilaj?

C.U.: Depinde de foarte multe lucruri. Trebuie să fie o foarte bună organizare de șantier pentru că īn momentul īn care acest utilaj īncepe să sape, după ce a ajuns la adāncimea dorită, pe măsură ce se retrage prin interiorul coloanei īncepe să se alimenteze cu beton, iar dacă betonul nu este adus la timp atunci nu mai este productiv.

Utilajele Bauer se disting de alte utilaje  īn primul rānd prin faptul că pot să lucreze īn condiții grele. Pot exista situații īn care se sapă īn rocă moale și dintr-o dată se intră īntr-un sector cu rocă foarte tare. Mașinile Bauer au un motor și un randament foarte bun și au cuplul necesar ca să iasă din astfel de situații.

M&U: Ați invitat persoane interesate la această expoziție?

C.U.: Noi distribuim utilaje Bauer, dar avem īn portofoliul nostru și utilaje marca Terex Fuchs. La īnceputul lunii mai va avea loc expoziția IFAT de la München, care este pentru utilaje cu materiale reciclabile, după care va avea loc și evenimentul anual Bauer in House. Am invitat beneficiari pentru ambele categorii de utilaje. Noi sperăm să avem cāt mai mulți participanți la Bauer in House, pentru că este o ocazie să discutăm, să stabilim un contact cu clienții. Aici am adus o singură mașină, acolo vor fi mult mai multe.

Bauer are multe firme īn grup, fiecare fiind specializată pe o anumită tehnologie de foraj. Mai nou acoperă și domeniul de foraje orizontale, dar și cel de foraje pentru prospectare și exploatare de resurse minerale pānă la 5.000 m. Īn permanență producătorul īncearcă să acopere tot ce īnseamnă foraj și tehnologie de fundații speciale. Īn afară de forajele pentru construcții, mai sunt forajele pentru puțuri de apă, firma Prakla fabrică utilaje pentru foraje pentru exploatarea diamantelor, firma Kleem care este specializată pe foraje de ancorare, de micropiloți sau pentru jet grouting.

M&U: Ați adus și de la Terex Fuchs un utilaj la această expoziție. Căror aplicații se pretează ?

C.U.: Este un īncărcător manipulator cu graifer. Acest tip de utilaj este folosit īn funcție de mărime, cel pe care īl prezentăm aici este cel mai mic din gamă, are 19 tone, brațul este de 8,5 m īntindere și poate folosit și īntr-o hală unde se manipulează materiale neferoase. Este unul dintre cele mai răspāndite utilaje īn Romānia īn centrele de colectare a fierului vechi, dar poate fi īntālnit și īn centre de exploatări forestiere. Este de asemenea foarte īntālnit īn porturi, mai ales īn Portul Constanța, dar īn varianta mare cu braț de 20 m unde se īncarcă nave pentru că este foarte mobil și mult mai eficient decāt o macara portuară.

Ca un partener al Terex Fuchs este firma Hammel care produce tocătoare. Acel tocător este alimentat cu un Fuchs cu graifer, ne-am extins și noi colaborarea și acum reprezentăm și firma aceasta īn Romānia. Avem chiar la Brașov un utilaj de acest tip la un centru de reciclare a deșeurilor.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI