Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Hitachi a lansat noul încărcător pe roți ZW250-5

Noul încărcător pe roți Hitachi

17.05.2012
Mariana Pătru
Hitachi a lansat noul încărcător pe roți ZW250-5

Standul Hitachi Construction Machinery de la ediția de anul acesta a Intermat le-a pus la dispoziție vizitatorilor prezenți nu mai puțin de 24 de utilaje, incluzând patru modele din noua gamă de excavatoare Zaxis-5: un model ZX250LC-5; un ZX290LC-5; un ZX350LC-5 dar și un ZX470LCH-5. Au mai fost expuse și șase mini excavatoare, alte trei modele din gama de excavatoare medii Zaxis și trei excavatoare pe roți, dar și șase încărcătoare frontale din gama ZW.

Alături de specialiștii Hitachi, la stand s-au aflat și reprezentanți ai dealerilor din Europa, între care și cei ai distribuitorului oficial în România, Powertek Group.

Una dintre lansările importante la evenimentul de la Paris a fost noul încărcător pe roți ZW250-5. Pentru construcția acestui model, Hitachi a cerut în prealabil părerea utilizatorilor din Europa, astfel că noul ZW250-5 îndeplinește cerințele acestora și oferă un nivel de confort ridicat, o productivitate excepțională, tehnologie avansată, dar și noi funcții menite să crească sustenabilitatea, siguranța și o realizare a mentenanței fără efort.

Confortul operatorilor este unul dintre cele mai importante aspecte în designul noii game de încărcătoare frontale ZW-5. Spațiul din cabină este mai generos comparativ cu gama precedentă ZW-3 datorită scaunului pneumatic încălzit, care se poate glisa mai în spate, furnizând astfel mai mult loc pentru picioare. Volanul reglabil a fost de asemenea repoziționat pentru a crea spațiu adițional în cabină.

Pentru a regla temperatura în interiorul utilajului a fost instalat un sistem de aer condiționat. Izolarea fonică reduce nivelul de zgomot și îmbunătățește confortul operatorului în timpul lucrului.

Cu toate că noul model ZW250-5 îndeplinește normele europene privind standardele de poluare, acest lucru nu afectează productivitatea. Încărcătorul Hitachi este echipat cu un motor turbo de 7,8 litri cu șase cilindri și răcire cu apă care permite performanțe de săpare crescute, viteze de deplasare impresionante și un consum de combustibil excelent. 

În plus, utilajul este mai ușor de manevrat comparativ cu modelul anterior ceea ce determină un nivel de productivitate mai ridicat.

Cele două moduri de lucru furnizează un nivel de performanță corespunzător unei anumite sarcini. În modul de lucru Standard, viteza motorului este controlată ceea ce permite o accelerare lină și eficientă în timpul încărcăturii, operațiuni precise și deplasarea pe teren nivelat. Consumul de combustibil este redus cu până la 10 procente, astfel că mediul este mai protejat.

Un exemplu al tehnologiei avansate de care beneficiază noul model ZW250-5 este întrerupătorul rapid care crește puterea funizată prin schimbarea modurilor de lucru.

Noul circuit hidraulic influențează eficiența utilajului în mod pozitiv prin facilitarea operațiunilor combinate ale cupei și brațului pentru încărcare și prioritizează utilizarea cupei pentru descărcare.

Funcția de oprire automată a motorului împiedică irosirea combustibilului atunci când încărcătorul stă pe loc mai mult timp. În plus, această funcție are avantajul de a crește operațiunile sustenabile ale utilajului. Un alt exemplu de sustenabilitate este filtrul de amortizare. Acesta captează poluanții din aer, care sunt automat arși datorită catalizatoruilui de oxidanți și a controlului temperaturii de evacuare. Pentru a crește siguranța pe șantierele de construcții, noul încărcător pe roți de la Hitachi oferă o vizibilitate sporită din scaunul operatorului datorită parbrizului fără stâlpi și a apărătorilor de soare mai mari. Și contragreutatea este acum vizibilă din ambele părți ale utilajului.

Opțiunea de limitator de schimbător de viteză permite utilajului să opereze în siguranță și în spații limitate, pentru că poate realiza operațiuni de excavare și descărcare mai sigur în prima și a doua treaptă de viteză.

În designul noului ZW250-5 au fost încorporate o varietate de funcții pentru facilitarea mentenanței și pentru a asigura disponibilitate maximă ori de câte ori utilajul lucrează; de exemplu capota motorului și radiatorului beneficiază de un design nou, astfel că acum se deschide complet, funizând acces rapid pentru inspecțiile zilnice. Punctele de gresare, nivelul de ulei și filtrele de combustibil pot fi accesate de la nivelul solului.

O altă funcție utilă  pentru întreținerea de rutină este fanta de răcire rabatabilă, care permite curățarea ușoară a radiatorului.

 

Specificații ZW250-5

  • Putere motor: 181 kW
  • Greutate de operare: 20.250-20.700 kg
  • Capacitate cupă: 2,8-3,8 mc
  • Forță de rupere: 157 kN

 

 

Hitachi lansează în Europa excavatorul hibrid ZH 200

Surpriza producătorului japonez la Intermat a fost lansarea pe piața europeană a excavatorului hibrid de 20 de tone. Compania vrea să înceapă vânzările în Europa după certificarea utilajului conform standardelor CE. Conform reprezentanților Hitachi se așteaptă ca primul excavator hidrid să fie vândut în Germania, unde există un interes puternic pentru echipamentele ecologice. Modelul ZH 200 se produce în Japonia, unde Hitachi a și vândut deja peste 100 de unități. Echipat cu un motor de 122 kW, excavatorul poate fi echipat cu o cupă cu capacitatea de 0,51-1,10 mc și oferă o forță de săpare de 158 kN. Adâncimea maximă de săpare este de 6,67 m. Modelul ZH 200 este echiapat cu un sistem performant TRIAS HX, o combinație dintre sistemul hibrid eficient din punct de vedere energetic și sistemul hidraulic TRIAS, care reduce consumul de combustibil și cantitatea de CO2 cu 20 de procente.

 

www.powertek-company.ro

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI