Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Simpozion 2012

Liebherr România, Genco’93, Fayat România – tradiția unui eveniment de succes

Simpozion 2012, un eveniment de succes

17.05.2012
Dan Pavel, Mădălina Dragomir
Liebherr România, Genco’93, Fayat România – tradiția unui eveniment de succes
Ceea ce a început acum patru ani ca un simpozion “in-house” al unui grup de importatori de utilaje de primă mărime precum Liebherr România și Genco’93 a ajuns să devină cel mai așteptat eveniment al anului în domeniul mașinilor destinate activității din construcții.

Cu o organizare bună și prin menținerea unor standarde înalte de prezentare la un nivel constant, simpozionul din acest an, desfășurat sub sloganul “Experimentează progresul” a fost organizat în comun de către societățile Liebherr România, Genco’93, Crystal Technologie, Fayat România, AVE Intermed, importatorul anvelopelor Magna Tyres, Marelvi, importator de sisteme frigorifice de tip domestic marca Liebherr și Cold Line – sisteme frigorifice de tip industrial marca Liebherr, Messer Romania Gaz SRL - aceasta din urmă fiind un binecunoscut producător și comerciant de gaze industriale, medicinale și speciale, incluzând oxigenul, azotul, argonul, bioxidul de carbon, hidrogenul, acetilena, amestecurile de gaze și gazele speciale și ale cărui activități variază de la operarea fabricilor de separare a aerului și până la stocarea și transportul gazelor la clienți. Desfășurat în perioada 26 – 28 Aprilie, într-o locație deja consacrată, localizată în dreptul kilometrului 23 pe autostrada ce leagă București de Pitești, simpozionul din acest an s-a remarcat printr-o activitate dinamică. Astfel, beneficiind de experiența evenimentelor anterioare, invitații, directori generali ai unor firme importante de construcții, dar și tehnicieni și operatori, au avut la dispoziție un teren de teste deosebit. Acesta a fost conceput ca o arenă săpată mai jos decât nivelul solului, astfel privitorii putând vedea mult mai bine diferite detalii ale utilajelor aflate în mișcare, eliminându-se astfel posibilitatea producerii unui  accident. Aici s-au putut face demonstrații cu utilaje de construcții precum excavatoarele, buldozere, încărcătoarele Liebherr sau cilindrii compactori Bomag. Macaralele turn și automacaralele marca Liebherr au fost și ele prezente, mai multe modele fiind montate și funcționale, făcându-se chiar demonstrații de telescopare și punere în funcțiune.

Toate mașinile prezente au putut fi testate și după lăsarea serii, locul de teste fiind iluminat și oferind un spectacol inedit. Numărul mare de reprezentanți ai firmelor organizatoare ale evenimentului, majoritatea prezenți lângă utilaje, gata să ofere orice detaliu tehnic a fost un alt atu al acestui eveniment, care s-a bucurat de un număr record de vizitatori, domnul Peter Schretzmeier declarându-ne că aceștia au sosit într-un număr ce a depășit așteptările: “Simpozionul reprezintă un angajament față de clienții noștri. Ne întâlnim anual cu clienții în această locație pentru a discuta problemele lor, dorințele și cerințele acestora. Și pe de altă parte, cum am spus, este un angajament față de clienți de a le prezenta ceea ce avem aici în România, ceea ce le putem oferi aici și de a fi în legătură cu ei, de a avea discuții directe”.

Un alt mare producător mondial de utilaje prezent în cadrul simpozionului, grupul Fayat a prezentat o premieră absolută, o mini-stație de asfalt marca Breining. Cu o mobilitate de 100%, aceasta poate fi transportată cu ajutorul unei mașini de mărime medie și este gata de activitate în scurt timp. Domnul Eric Gregoire, director al grupului Fayat în România ne-a declarat în exclusivitate: “A fost creată special pentru lucrări mici, reparații ale găurilor din asfalt sau decopertări locale pe drumurile publice din oraș. În general, locuri unde nu pot ajunge utilajele mai mari, unde trebuie cantități mai mici de asfalt, acest utilaj fiind astfel cel mai potrivit. Productivitatea este de 5 tone pe oră, în general folosindu-se chiar asfaltul reciclat obținut din decopertarea lucrării în sine, putându-se folosi și agregate normale”.

Partener permanent al acestei manifestări, societatea Genco’93 SA a prezentat o gamă completă de utilaje a unor producători de renume și anume: finisoare de asfalt, freze de asfalt, cilindri compactori marca BOMAG, stații de producție a betonului și betoniere marca Liebherr, pompe staționare și autopompe de beton marca Putzmeister, echipamente pentru demolări cum ar fi graifer, ciocan hidraulic și pulverizator marca Atlas Copco cât și utilaje multifuncționale cu diverse echipamente marca Gehl.

Doamna Anca Hânsa, director al societății Genco’93, s-a declarat mulțumită de numărul de invitați participanți, reprezentanți ai peste 70 de firme din domeniul construcțiilor care au fost prezenți încă din prima zi la eveniment: “este un semn bun, cererile de utilaje pe un anumit segment au crescut, față de anul anterior, și bănuim că va fi o perioadă care va înregistra creștere pe piața construcțiilor. Clienții noștri sunt interesați de utilaje noi, de tehnologii cât mai performante, ceea ce înseamnă că și piața din România merge înainte, indiferent de conjunctura de moment.”

Participarea societății AVE Intermed nu a fost întâmplătoare, deoarece anvelopele importate pentru piața din România, marca Magna Tyres reprezintă un produs de cea mai bună calitate destinat exclusiv echipării mașinilor din domeniul industriei construcțiilor. Domnul Nicolae Popescu, director general al societății a prezentat pe scurt marca: “anvelopele sunt din categoria „A” de calitate, fiind anvelope cu construcție radială ce oferă o fiabilitate ridicată la un preț rezonabil, deci un raport calitate/preț foarte bun, ceea ce duce la o reducere a costurilor de mentenanță și implicit la creșterea profitului pentru utilizator. Faptul că Magna Tyres dotează echipamentele Liebherr pentru prima echipare în fabrică reprezintă o garanție a calității superioare a anvelopelor”.

Mașini și Utilaje: Cât de lung a fost drumul de la primul simpozion organizat?

Peter Schretzmeier: Menționăm faptul că această a patra ediție a Simpozionului desfășurat la Km. 23 al Autostrăzii București-Pitești a avut loc în aceeași locație timp de trei ani, datorită faptului că firma Liebherr deține în proprietate acest teren, prima ediție desfășurându-se în Otopeni, unde se află sediul central al firmei. Avem toate dotările necesare și de la un an la altul, bazându-ne pe experiența acumulată, am reușit să facem acest lucru din ce în ce mai bine.

M&U: În acest an se pare că ați alocat o suprafață mai mare acestui eveniment.

Aveți și mai mulți invitați?

P.S.: Da, estimam o creștere a numărului de vizitatori, dar nu într-o proporție atât de mare, lucru care evident ne bucură.

Existența unui număr din ce în ce mai crescut de furnizori care ne solicită participarea în cadrul acestui eveniment, ne-a determinat să amenajăm o suprafață expozițională mult mai mare de aproximativ 7.000 metri pătrați, cuprinzând peste 40 de utilaje expuse. De exemplu, unul dintre cele mai mari utilaje pe care le vedeți aici este o macara mobilă de 300 de tone care costă în jur de 2,5 mil EUR. Acestea pot garanta prin utilizarea lor profituri pe măsură firmelor care le achiziționează. 

M&U: Expozițiile clasice din România suferă de lipsa de vizitatori. Care este secretul faptului că la simpozionul organizat de dumneavoastră sunt mereu mulți invitați prezenți?

P.S.: Numai în prima zi am avut în jur de 300 de persoane, de la 70-80 de companii. Caracteristica organizării noastre este faptul că, față de o expoziție normală unde utilajele nu pot fi testate, noi putem prezenta clientului fiecare utilaj la lucru. Atât clientul cât și operatorul doresc să testeze utilajul pentru ca în cele din urmă să constate singuri avantajele acestora. Un utilaj oferă informații despre valoarea sa numai ca urmare a testării, din acest motiv avem și o zonă de testare pregătită. În plus, chiar și macaralele le putem pune la treabă dacă invitații noștri o cer.

M&U: Anul trecut ați desfășurat un al doilea simpozion la Cluj. Va deveni și al doilea eveniment al anului o tradiție?

P.S.: Anul acesta avem intenția să facem altceva. Nu suntem încă foarte siguri, dar cel mai probabil vom merge în zona Moldovei. Intenționăm în anii viitori să organizăm un număr mai mare de astfel de evenimente.

Eric Gregoire, director pentru Fayat România:

„Produsele noastre sunt cunoscute de mulți ani pe piața din România, dar Fayat România a fost înființată acum trei ani de zile, în anul 2009. Piața din România este o piață în dezvoltare și sperăm să avem un viitor cât mai fructuos aici“

M&U: Ce tip de utilaje vindeți în România?

Eric Gregoire: Avem o gamă largă de utilaje. Grupul Fayat este un grup mare, oferind stații de asfalt, de balast stabilizat, utilaje de mentenanță – gama Breining, Secmair. Pentru stații de asfalt oferim gama Marini, care este cunoscută în România, dar și marca Ermont, pentru stații de balast stabilizat avem produsele SAE.  Tot din grupul Fayat face parte și firma Bomag, producător de cilindri compactori asfalt/pâmânturi, freze de asfalt/beton, finisoare de asfalt, stabilizatoare/reciclatoare având ca reprezentant de mai mult de 12 ani societatea Genco’93 SA.

M&U: Sunteți la a treia participare la acest Simpozion, dar am înțeles că aveți o lansare deosebită pentru România în acest an.

E.G: Anul acesta grupul Fayat a vrut să vină la acest eveniment cu un utilaj potrivit cerințelor pieței din România. Este un produs al nostru, produs de către firma Breining din Germania. Este o mini-stație de asfalt de oraș. Am dorit să aducem un produs nou, inovator, care să fie la îndemâna tuturor, pentru care să nu fie necesar un buget așa de mare cum ar fi pentru o stație de asfalt normală. În plus prin mărimea redusă este foarte ușor de folosit. Are doar avantaje pentru piața din România.

M&U: Pentru ce aplicație a fost proiectată?

E.G: Pentru lucrări mici, specifice municipalităților. În general unde nu pot ajunge utilajele mai mari, unde trebuie cantități mai mici de asfalt, acest utilaj este perfect. Productivitatea este de 5 tone pe oră, în general folosim asfaltul reciclat al lucrării în sine, dar putem folosi și agregate normale.

Reprezintă produsul final a cinci ani de experiență în domeniu, primul utilaj fiind realizat în anul 2007.

 

LIEBHERR- ROMANIA SRL

Str. Horia, Cloșca și Crișan nr. 61-63, Clădirea II, et. 3, birou 1-9

Otopeni, jud. Ilfov, 075100, România

Tel:+4 0372 163 721

Fax: +4 0372 163 798

Mail: info.lro@liebherr.com

Internet: www.liebherr.ro

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI