Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de poziționare

Noul scaner laser multifuncțional RL-SV2S Dual de la Topcon

Topcon prezintă RL-SV2S Dual

17.05.2012
Ema Stancu
Noul scaner laser multifuncțional RL-SV2S Dual de la Topcon

Modelul RL-SV2S, lansat recent de Topcon reprezintă un instrument deosebit pentru orice proiect de inginerie sau de construcții. Acesta are o rază operațională de 400 m ceea ce înseamnă că are puterea să acopere chiar și cele mai mari șantiere de lucru.

Creat pentru aplicații multiple, acest instrument este la fel de util pe un șantier de construcții sau  pentru proiectele de interior. Este instrumentul perfect oriunde este necesar un laser pentru pante orizontale, duale sau aplicații în plan vertical. Scanerul laser poate fi folosit de asemenea pentru aplicații de control al utilajelor.

Modelul are o înclinare de până la +/-15 grade și poate fi folosit pe axa X sau Y. Proiectat pentru a oferi contractorului versatilitate, acesta poate fi întors pe o parte și folosit pentru aranjamente și alinieri. Trebuie doar întins pe montul construit sau atașat la un trepied, iar laserul va auto-nivela electronic dacă se doresc aplicații rapide și exacte în plan vertical.

Acest scanner laser a fost dotat cu o serie de caracteristici care să ofere contractorului eficiență sporită pe șantier  precum: o durată de viață lungă a bateriei (100 ore/alkaline și 60 ore reîncărcabile Ni/MH), alertă pentru înălțimea instrumentului și întrerupătoare electronice. Aceste unelte pot fi accesate de pe panoul de comandă frontal sau cu ajutorul unei telecomenzi care este inclusă în dotarea standard.

RL-SV2S este extrem de robust încorporând mânere mari, ergonomice, fiind proiectat pentru a face față loviturilor și accidentelor care apar inevitabil pe șantiere.  Este dotat cu cea mai bună protecție pentru mediu, inclusiv o clasificare de protecție împotriva apei/prafului de IP66, temperaturi de operare între -20°C și +50°C.

Noul model a apărut după o gamă vastă de transmițătoare laser de înaltă calitate marca Tocon și oferă performanțe la costuri reduse.

Control îmbunătățit cu Topcon v10.0

Topcon a lansat și o variantă îmbunătățită a software-ului său 3D-MC pentru controlul echipamentelor, v10.0. Această nouă îmbunătățire a software-ului permite unei game complet noi de utilaje să fie controlată prin același sofware 3D-MC folosit pentru buldozere, gredere și excavatoare.

Printre noile utilaje care vor putea beneficia de avantajele acestui soft se numără finisoarele de mari dimensiuni (dual Milimeter GPS™ sau dual LPS), frezele de asfalt (dual Millimeter GPS), mașini pentru tăiat (dual Milimeter GPS) și mașini pentru borduri și șanțuri (single Milimeter GPS).

Principalele îmbunătățiri aduse:

  • Îmbunătățiri la nivelul culorilor ecranului, cu fonturi care cresc vizibilitatea chiar și în condiții de soare strălucitor.
  • Îmbunătățirile meniului „View” permit alegerea culorii de suprafață pentru secțiuni/profile independent de culoarea de vizualizare în plan.
  • Personalizarea informațiilor afișate pentru toate tipurile de jalonări (verificare de suprafață, puncte de trasare, trasarea drumurilor) inclusiv conținut și dimensiuni și culoarea textului.
  • Selecție rapidă a stațiilor de bază Topcon RTK
  • Îmbunătățirile asupra seturilor de date pentru studiile mari topografice și logare topografică automată la viteză mare  (până la 5 puncte pe secundă).

Prezentare Topcon

Topcon Europe Positioning B.V. cu sediul în Capele a/d IJssel, Olanda reprezintă filiala europeană pentru Topcon Corporation Tokyo.

Topcon este o companie globală care pune accent pe inovație, dezvoltă și produce produse de poziționare exactă prin satelit și soluții software pentru diverse studii de cercetare, inginerie civilă, lucrări terasiere și construcții de drumuri, managementul șantierelor de construcții, cartografierea bunurilor mobile, management și capturare de date GIS.

Portofoliul de produse Topcon constă în receptori GNSS de înaltă precizie, stații robotice și imagistice, scanere laser, sisteme mobile de cartografiere și sisteme de control al echipamentelor care pot fi integrate în dispozitive de control cu dimensiuni compacte, software de management pentru birou sau pentru aplicațiile din teren, telematică și accesorii.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI