Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
ROMNED

Participare în forță la UTICAM

ROMNED la UTICAM

17.05.2012
Participare în forță la UTICAM

Așa cum ne-a obișnuit la fiecare expoziție, firma Romned IFE SRL a fost prezentă și la târgul de utilaje de construcții UTICAM, desfășurat în perioada 25-29.04.2012 în incinta comercială Băneasa. Suprafața de 450 de mp a standului Romned a găzduit utilaje ale furnizorilor companiei: Baroid – producător de bentonite și aditivi pentru foraj, DCI- producător de sistem de detecție pentru forajul orizontal dirijat, SiteTec – producător de echipamente pentru mixarea și reciclarea bentonitei de foraj, ICE – producător de ciocane vibratoare și Vermeer EMEA.

Vermeer Corporation este o firmă recunoscută pe plan mondial mai ales pentru producerea de utilaje pentru foraj orizontal dirijat și utilaje pentru săpat șanțuri. Totuși, în ultimii ani accentul producătorului american a fost pus și pe producerea de utilaje pentru întreținerea și îngrijirea mediului înconjurător. 

Utilajele expuse au impresionat vizitatorii atât prin dimensiuni, cât și prin caracteristicile tehnice. Printre acestea s-au numărat săpătorul de șanțuri pe șenile Vermeer RTX1250, unul dintre cele mai cerute utilaje pe piață, utilajul de forat orizontal Vermeer Navigator D24x40II, tocătoare de crengi, freze butuci, un ciocan vibrator, o unitate de mixare bentonită, dar și o gamă variată de accesorii.

Vermeer RTX1250 – săpător de șanțuri pe șenile

Unul dintre cele mai populare modele de săpătoare de la Vermeer este RTX1250. Acesta este prevăzut cu un sistem de 4 șenile ( quad tracks) patentat de către Vermeer și poate săpa în aproape orice tip de sol în orice condiții. Ca multe alte săpătoare și RTX1250 este multifuncțional; în locul brațului de săpat șanțuri se poate monta un plug vibrator (pentru instalarea de fibră optică, cabluri de diametru mic), un tăietor de beton/rocă, braț pentru excavare, chiar și un sistem pentru forat orizontal. În configurația pentru săpat șanțuri RTX1250 ajunge la 1,8 metri adâncime, iar lățimea șanțului poate fi de 40-50 cm. Postul de comandă pentru operator este reglabil pe două poziții (în funcție de configurația utilajului), iar cabina, pe lângă sistemele de protecție împotriva rostogolirii, este dotată cu aer condiționat, CD player etc. RTX1250 este prevăzut cu un motor Cummins de 99 CP. În condiții optime productivitatea utilajului este de 1mx/CP/oră. Astfel pentru săparea unui șanț de 1 kilometru lungime (adâncimea de 1 metru și lățimea de 50 cm) sunt necesare 5 ore.

Vermeer D24x40 Series II

În 1991 Vermeer lansează primele utilaje de forat orizontal dirijat pe piață. La numai doi ani de la acestă dată devine lider mondial, cu cele mai multe vânzări. De la echipamente compacte până la foreze maxi, Vermeer produce o gamă completă. Tehnologii patentate, construcție solidă, putere mare, experiență -  acestea sunt atuurile echipamentelor Vermeer.

Fie că se dorește instalarea de fibră optică în interiorul orașelor sau țevi de diametru mare în mijlocul pustietății, utilajele de forat orizontal Vermeer sunt echipamentele potrivite. În decursul anilor și-au clădit reputația de echipamente fiabile cu performanțe superioară și ușor de întreținut.

Pe lângă echipamentele propriu-zise Vermeer produce și toată gama de scule de foraj și colaborează cu producători importanți pentru a pune la dispoziția clienților și celelalte accesorii; sisteme de detecție, prăjini de foraj, bentonită și aditivi, unități de mixare și pompare de mari dimensiuni, etc.

Vermeer Navigator D24x40II oferă contractorilor posibilitatea deținerii unui utilaj compact, autopropulsat cu motor puternic și cuplu rotațional ridicat pentru a face față celor mai grele condiții. Utilajul dispune de un cuplu de  5.423 Nm și de un motor diesel John Deere Tier III de 125 CP.  Foreza D24x40II dispune de o forță de tragere și împingere de 10.886 kg care o transformă într-un utilaj capabil să realizeze o gamă largă de lucrări. Spre deosebire de alte utilaje similare, D24x40II are transmisie tip Cremaliera-Pinion, eliminându-se în acest fel uzura lanțurilor și face întreținerea foarte simplă. 

Vermeer SC252 – freză de buturugi

Freza de buturugi Vermeer SC252 este echipamentul ideal pentru firmele care au ca obiect de activitate peisagistica, întreținerea de spații verzi și parcuri. SC252  are o cursă a brațului de 90 cm; astfel poate tăia la 60 cm deasupra solului și  la o adâncime de 30 cm. Fiind foarte îngustă, doar 89 cm, poate fi deplasată cu ușurința în grădini, printre copaci sau alte obstacole. Acest echipament va fi disponibil după expoziție pentru demonstrații oriunde în țară, specialiștii noștri fiind mai mult decât bucuroși să prezinte acest utilaj.

Utilaj de mărunțit crengi  Vermeer BC230XL

BC230XL combină un motor diesel Stage IIIB Kubota de 66 CP (49,2 kW) cu o fantă de alimentare de 23 cm x 35,5 cm (9” x 14”) pentru a furniza performanță de alimentare superioară și pentru a face față unui material cu multe ramificații. Cei doi cilindri de alimentare orizontali cu cilindrul superior cu diametru  de 40 cm (15.7”) permit alimentarea lungimilor mari fără răsturnare, ceea ce reduce volumul de muncă și efortul pentru operator. Resorturile duble creează o forță de concasare de 420 kg (925.9 lb) între cilindrii de alimentare orizontali. Sistemul SmartFeed, în combinație cu două motoare hidraulice, trage și prelucrează materiale dificile reducând timpul de pregătire. Ideal pentru funcționarea în siguranță pe marginea drumurilor, structura superioară rotativă de 180 de grade permite operatorului poziționarea alimentării acolo unde este materialul. Costurile de funcționare sunt reduse ca urmare a eficienței consumului de combustibil a motorului Kubota combinat cu ușurință de acces la toate punctele de service corespunzătoare.

Cerințele de service sunt păstrate la minim cu BC230XL; toate punctele de service de rutină ale motorului se pot găsi într-un loc, ușor accesibile printr-o ușiță care se poate încuia. Șasiul monoax Knott conform cu CE oferă stabilitate pe șosea la remorcare precum și o distanță minimă de sol când este folosit în afara drumurilor. Faruri LED de ultimă oră oferă vizibilitate fiabilă pe drum fără grija becurilor arse. Comenzi rigide, simple și de încredere, cuplate cu o mașină solidă și puternică, asigură respectarea cerințelor exigente ale operatorilor BC230XL  ori de câte ori  utilajul este pus în funcțiune.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI