Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Service inteligent

CAT - o poveste de succes

CAT - Service inteligent

18.06.2012
Dan Pavel, Gheorghe Apostol
CAT - o poveste de succes

Serviciile de post-vânzare de calitate fac diferenţa de multe ori între un producător şi altul, şi cu cât creşte numărul de ore de funcţionare şi maşina nu mai este în garanţie, cu atât utilizatorul ei va aprecia mai mult nu numai performanţele acesteia, dar şi ceea ce poate face cu ea atunci când nu mai face faţă sarcinilor pentru care a fost cumpărată.

Importatorul utilajelor Caterpillar pentru România, societatea Bergerat Monnoyeur oferă clienţilor şansa de a avea în locul unui utilaj uzat, cu durata de viaţă maximă atinsă, unul gata să funcţioneze din nou la toţi parametrii, pentru încă 14.000 sau 15.000 ore.

În astfel de situaţii, clienţii beneficiază atât de contractele de service Caterpillar, dar şi de o reparaţie capitală care va reda o a doua viaţă utilajului. Contractul de service în afara faptului că oferă cea mai eficientă soluţie de maximizare a performanţelor utilajului, eliminând pierderile de timp şi de bani cauzate de defecţiunile neprogramate, asigură posibilitatea ca, la sfârşitul duratei de viaţă normale, clientul să poată utiliza din nou utilajul la aceeaşi parametri care l-au consacrat, la un preţ mult mai mic.

Astfel, contractele de service Caterpillar reprezintă garanţia că lucrările de întreţinere şi reparaţie vor fi efectuate de profesionişti cu înaltă calificare, clientul având mai mult timp să-şi dezvolte propria afacere.

Povestea adevărată a unui utilaj renăscut

Caterpillar 988F este unul dintre cele mai mari încărcătoare frontale din România, un adevărat uriaş pe roţi cu dimensiuni impresionante: lungime de 12 metri, lăţime de 3,9 metri şi o înălţime măsurată până la cupola cabinei de 4,2 metri. Greutate totală de aproape 30 tone trebuie deplasată rapid, de un motor adecvat, deoarece productivitatea este cuvântul de ordine. Modelul 988 F este echipat cu un motor care are nu mai puţin de 18.000 cmc, dezvoltând 507 CP.

Este o adevărată provocare să înlocuieşti o anvelopă la această maşină, ca să nu mai spunem ce înseamnă să găseşti metoda şi mijlocul adecvat de transport pentru ea dintr-o locaţie în alta. Dacă activitate de întreţinere periodică nu este prea uşoară, vă daţi seama ce înseamnă să repari un astfel de uriaş, care de bună seamă nu lucrează în spaţii prea prietenoase, ci mai degrabă în zone izolate, unde este greu să aduci tot ce ai nevoie pentru o reparaţie dificilă.

Dar, cei care vând astfel de utilaje de mari dimensiuni, au şi soluţia reparării lor. Bineînţeles că tehnologia şi pregătirea specialiştilor pentru astfel de reparaţii este posibilă numai în cazul firmelor mari, precum Bergerat Monnoyeur. În cei 20 de ani de activitate în România, aniversaţi de curând, grupul Bergerat a format numeroşi tehnicieni, pregătirea profesională a acestora, dotarea tehnică şi implementarea standardelor constructorului Caterpillar fiind recunoscută de către toţi posesorii de parcuri de utilaje pentru construcţii. 

Revenind la uriaşul 988 F, ajuns la peste 14.000 de ore de funcţionare, acesta părea să se îndrepte încet spre sfârşitul carierei lui. Spre mulţumirea proprietarului, acesta a primit ceea ce doar un utilaj de acest calibru merită: o nouă viaţă. 

Artizanii acestei adevărate opere de artă sunt tehnicienii şi inginerii atelierului Bergerat Monnoyeur din Mogoşoaia, judeţul Ilfov. Reparaţia capitală la care a fost supus utilajul (echipa a demontat şi înlocuit piesele uzate, dar şi cele de uzură, ulterior remontând întreaga maşină) a necesitat aproape de 700 ore de lucru, utilizându-se  peste 800 de repere pentru piesele de schimb originale.

Marele încărcător frontal a fost achiziţionat de către o societate comercială ce exploata o carieră de calcar în apropierea oraşului Câmpulung Muscel, acesta fiind extrem de intens utilizat, din anul 2007 şi până în 2011, când a atins un număr critic de ore de funcţionare. După opt săptămâni în care a fost practic demontat, înlocuite piesele defecte sau uzate şi apoi montat, utilajul a fost din nou trimis în frontul de lucru la mijlocul lunii decembrie 2011.

Avantajele pentru proprietar au fost absolut incredibile din punctul acestuia de vedere, deoarece la numai o treime din preţul unui utilaj nou, a primit un altul care va avea o durată de exploatare la fel de mare ca cea a utilajului iniţial, de 12.000 – 15.000 ore. De fapt, acum proprietarul beneficiază de aceleaşi condiţii avantajoase de garanţie precum cele acordate unui utilaj nou. Mai mult, toate piesele înlocuite şi reparaţiile au fost efectuate strict conform recomandărilor fabricantului. Avantajele tehnologice pentru utilizator sunt şi ele importante: un randament ridicat în exploatare prin evitarea căderilor accidentale viitoare, dar şi evitarea pierderilor de producţie în cariere şi în fabrica de ciment prin planificarea din timp şi detaliată a reparaţiei. Practic, proprietarul a putut să găsească din timp o soluţie optimă prin care să înlocuiască utilajul pe perioada reparării sale, fără a fi luat prin surprindere, iar service-ul specializat Bergerat Monnoyeur a organizat perfect reparaţia prin procurarea în avans a pieselor de schimb, putând asigura numărul şi calificarea optimă a tehnicienilor.

O soluţie ideală putem spune pentru perioada actuală de criză economică, un exemplu ce demonstrează capacitatea societăţii Bergerat Monnoyeur, dealerul Caterpillar în România de a se adapta permaanent la cerinţele pieţei.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI