Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje multifuncţionale

Noua gamă Gallmac

Utilaje multifuncţionale Gallmac

21.06.2012
Noua gamă Gallmac

Ideea de utilaj multifuncţional a pasionat dintotdeauna producătorii de utilaje, aflaţi permanent într-o cursă continuă a îmbunătăţirii raportului dintre numărul de aplicaţii, performanţe şi costuri.

Cel mai popular utilaj multifuncţional fabricat în prezent este binecunoscutul buldoexcavator, iar constructorii cunosc foarte bine avantajele, dar şi dezavantajele acestui tip de maşină. 

Unul din marile dezavantaje ale buldo-excavatorului constă în faptul că atunci când este utilizat pentru o aplicaţie, o altă parte tehnologică se află în repaus şi are doar funcţie de contragreutate.

Un alt dezavantaj este faptul că sistemul de încărcare, respectiv cupa este lineară cu şasiul  utilajului, încărcarea-descărcarea impunând un număr mare de manevre, ceea ce înseamnă timpi morţi şi consum mare de combustibil, având ca rezultat scăderea performanţelor utilajului şi creşterea costurilor pentru utilizator.

Producătorul italian Tesmec, recunoscut pentru designul şi producţia de soluţii integrate pentru construcţii şi mentenanţa infrastructurii, a reuşit odată cu producerea gamei Gallmac să rezolve problema dezavantajelor utilajelor multifuncţionale prin concentrarea tuturor aplicaţiilor într-o singură parte a utilajului, într-un braţ triplu special, montat pe o turela rotativă, folosind motorul maşinii drept contragreutate, idee care a dus la reducerea gabaritului în lucru, creşterea puterii în aplicaţie şi libertatea cupei faţă de şasiul maşinii.

Noua gamă de utilaje multifuncţionale Gallmac continuă această tradiţie a utilajului “multi-aplicaţie”, dezvoltând-o, îmbunătăţind-o şi crescând numărul de aplicaţii posibile.

Numai lipsa de imaginaţie poate limita aplicaţiile posibile ale acestui utilaj. Utilajele Gallmac pot îndeplini rolul de  excavator, încărcător, macara, nacelă, multifuncţional telescopic, betonieră, graifer, stivuitor, săpător de şanţuri atât în pământ cât şi în asfalt şi beton, tocător, utilaj de deszăpezit, demolator, robot industrial.

Datorită unui sistem hidraulic special şi al unui sistem de comenzi şi control de precizie, acest utilaj poate fi transformat  într-o “mână mecanizată” cu forţa unui utilaj de 10-15 tone.

Gama Gallmac din 2012 are trei modele, cu greutăţi de la 10 la 15 tone, din care modelul de mijloc poate fi adaptat şi pentru utilizarea feroviară.

Gama de accesorii pentru aceste utilaje este foarte vastă şi în continuă dezvoltare, de aceea configurarea unui utilaj se face în funcţie de aplicaţiile dorite de fiecare client în parte.

Utilajele Gallmac la lucru

Cu toate că la prima vedere arată ca un excavator pe pneuri, utilajul Gallmac este omologat ca şi utilaj de ridicat. Acesta poate fi modificat şi configurat  în funcţie de cerinţele clientului şi echipat cu accesoriile dorite de acesta pentru aplicaţiile sale. De exemplu un client care monta borduri grele din beton pentru delimitarea şantierului în autostradă a cerut ca utilajul să fie livrat cu un puternic lift cu furci în locul lamei din faţă şi pe braţ cu un cleşte special realizat pentru acele borduri. Astfel un singur utilaj cu un singur operator a înlocuit o întreagă echipă formată în mod normal din mai multe utilaje şi mai mulţi oameni. Deci rapiditate în execuţie cu costuri scăzute la manoperă şi consum de combustibil.

Tot utilajul Gallmac a fost singura opţiune performantă la cerinţa de a săpa un şanţ de-a lungul autostrăzii în taluzul acesteia, în plan înclinat, cu o productivitate ridicată şi fără a încurca prea mult traficul. Un alt avantaj al acestui utilaj este că poate fi adaptat şi pentru lucrul pe calea ferată, fiind disponibile două variante, cu sau fără tracţiune în roţile metalice.

Gallmac – specificaţii tehnice


Model   RMW 115/119  WMW 100LT      WMW 115    WMW 150 
Putere motor 
100 CP 100 CP 125 CP
Viteză maximă  20/30    28 km/h  30 km/h  28 km/h (calea ferată) km/h
Forţă de tracţiune 4.100/7.500 daN   5.700 daN 7.700 daN 8.600 daN
Greutate fără cupă 13.500/19.000 kg 9.600 kg 11.000 kg 14.600 kg
Înălţime maximă 3.900 mm 3.000 mm 3.035 mm 3.180 mm
   

Pentru mai multe detalii contactaţi importatorul pentru România al utilajelor Gallmac, firma PRO MEDIA

 

Telefon: 0733.390.520

e-mail: viorelprajescu@yahoo.com

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI