Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Anvelope industriale

Noua tehnologie Hi-Stability de la Goodyear

Hi-Stability de la Goodyear

18.06.2012
Marcella Drăgan
Noua tehnologie Hi-Stability de la Goodyear

Răspunzând cerinţelor clienţilor din sectorul Off-the-Road (OTR ) şi recentelor dezvoltări ale echipamentelor, Goodyear a prezentat la expoziţia Intermat 2012 o nouă tehnologie. Numită Hi-Stability, aceasta este întâlnită la noua gamă de pneuri pentru aplicaţiile  OTR, unde capacitatea de încărcare este sporită cu până la 25%. Gama oferă peste 30 de mărimi de pneuri pentru utilaje care operează în mine, cariere, şantiere de construcţii, porturi, reciclare şi alte industrii.

Rolul pneurilor în construcţiile civile este critic. Performanţa şi eficienţa utilajelor depind într-o mare măsură şi de alegerea pneurilor, dacă sunt potrivite pentru terenul pe care se lucrează, rezistenţa la uzură, precum şi la căldură sau alte elemente care le-ar putea deteriora. Este esenţial ca tehnologia pneurilor să se adapteze dezvoltării echipamentelor, precum şi schimbărilor practicilor de operare şi normelor profesionale în ceea ce priveşte productivitatea. Producătorii de top construiesc utilaje tot mai puternice, cu o forţă mai mare, care creşte productivitatea şi pentru a răspunde acestor dezvoltări tehnologice, Goodyear a introdus noi pneuri care au fost realizate pentru a fi potrivite cu puterea, viteza şi forţa acestor utilaje.

Avantajele tehnologiei Hi-Stability

Pneurile Hi-Stability cresc capacitatea de încărcare cu până la 25%, stabilitatea, dar şi productivitatea datorită costului redus pe ora de operare. Construcţia pneurilor Hi-Stability permite o presiune mai mare, ceea ce duce la creşterea capacităţii de încărcare a utilajului pe care sunt puse, deoarece aerul din interior este cel care transportă acea greutate. De exemplu, un încărcător echipat cu pneuri 29.5R25 umflate la 5 bari poate transporta 9 tone. Folosind pneuri Hi-Stability, la o presiune de 6.5 bari, capacitatea creşte cu 25%, la 12 tone.

Beneficiile tehnologiei Hi-Stability

Tehnologia Hi-Stability creşte performanţa pneurilor Goodyear OTR, prin îmbunătăţirea stabilităţii şi durabilităţii, provenită din întărirea structurii centrale şi a carcasei. Aceasta este combinată cu un număr de alte caracteristici, care oferă o capacitate de auto curăţare sporită şi o fricţiune redusă, ceea ce duce la îmbunătăţirea rezistenţei la frecare şi o tracţiune mai bună.

Noile pneuri sunt disponibile pentru o gama largă de utilaje şi echipamente folosite în industria minieră şi în cariere, precum cele pentru dumperele articulate de 40 tone, camioane cu pneuri sau alte maşini de mare capacitate.

Gama Goodyear Hi-Stability include patru noi modele, acoperind astfel 70% din piaţă, iar pe viitor se mai pregătesc cinci modele pentru aplicaţii specifice. Patru dintre acestea au putut fi văzute la Intermat 2012:

• RT-3B (29.5R25) pentru încărcarea rocilor şi agregatelor – adâncimea profilului 115

• TL-3A + (29.5R25) pneuri de tracţiune pentru încărcătoare şi dumpere articulate – adâncimea profilului 125.

• GP-4D (875/65R29) pentru încărcătoare şi dumpere articulate – adâncimea profilului 150.

• RL-5K (875/65R33) pentru încărcătoare în aplicaţii industriale, cariere şi minerit – adâncimea profilului 250.

Sunt de asemenea disponibile, pneurile RL-4K pentru încărcătoare, modelele exclusive RL-5K Half Track, RL-3S, RL-4S şi RL-5S. Gama va fi extinsă în anul 2012 cu modele pentru încărcătoare RT-3B** 26.5R25.

Noul Goodyear EV-4R– pentru aplicaţii în port

Pneurile 16.00R25*** 480/95R25*** cu un indice de A5 şi o adâncime a profilului de 150 au fost proiectate pentru o mai bună echipare a porturilor şi terminalelor de containere.

Noile pneuri au o viaţă mai lungă şi cresc confortul operatorului. Accentul în cazul acestor modele a fost pus pe păstrarea rigidităţii pneurilor, pentru a se păstra forma şi a nu se deforma prea mult pe laterală. Deoarece operatorii de containere lucrează la o înălţime de 15 m, nu au o vizibilitate bună asupra pneurilor, iar lovirile accidentale de containere sunt destul de dese, provocând deteriorarea pneurilor, lateralele noilor modele EV-4R sunt mai rigide, deformându-se mai greu, în acest fel având o durată de viaţă mai mare.

Pneuri pentru basculante rigide

Un pneu cu dimensiunea 18.00R33 a fost introdus recent cu un index de încărcare de 195B şi construcţie de 3 stele ( ***). Aceste pneuri sunt aprobate pentru a fi umflate cu presiune mare, basculantele având astfel o capacitate de încărcare mai mare. Modelul RT-4A este conceput pentru construcţii, aplicaţii în cariere şi terasiere.

Modelul 24.00R35 RT-4A + tip H (pentru aplicaţii  heavy duty) a fost conceput pentru  construcţii, aplicaţii în cariere şi terasiere. Este un model radial non-direcţional cu o adâncime a profilului de  180, fiind ranforsat pentru o rezistenţă sporită.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI