Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de ridicat

Peste 50 de macarale Manitowoc pregătesc Jocurile Olimpice din 2014

Manitowoc pentru Jocurile Olimpice

21.06.2012
Ema Stancu
Peste 50 de macarale Manitowoc pregătesc Jocurile Olimpice din 2014

O flotă de peste 50 de macarale Potain şi automacarale Grove pregătesc staţiunea ce va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 în Sochi, Rusia. Pentru acest proiect a fost necesară contractarea mai multor firme care să furnizeze suficiente echipamente de construcţii, drept pentru care flota de peste 50 macarale şi automacarale Potain şi Grove provine de la mai multe firme distribuitoare sau de închirieri din întreaga ţară.

Sergey Neznamov, Manager de Vânzări al diviziei de macarale Manitowoc în Rusia şi CIS a confirmat faptul că toate macaralele pentru acest proiect au fost alese din considerente ce ţin strict de puterea de lucru şi fiabilitatea echipamentelor. Condiţiile de lucru sunt dificile, de aceea contractorii au nevoie de echipamente puternice şi de încredere pe termen lung. Având în vedere timpul scurt rămas până la finalizarea proiectului, este foarte important ca utilajele din şantier să nu aibă timpi morţi în lucru. De aceea, în materie de echipamente de ridicat a fost ales Manitowoc, un brand de încredere atât din punct de vedere al utilajelor comercializate cât şi din punct de vedere al serviciilor after-sales care, datorită sistemului Crane Care asigură activităţi de mentenanţă periodice şi service la timp şi de cea mai bună calitate.

La complexul pentru Cross-Country Skiing şi Biathlon lucrează în jur de 30 de macarale turn şi macarale autoridicătoare Potain. Din gama macaralelor turn, pe şantier se regăsesc modele Topless şi Topkit de la 5 până la 18 tone precum: MCT88 de 5 tone, 6 macarale MC235 de 10 tone, MD185B şi MDT178 de 8 tone, 2 macarale de 12 tone MC310. Gama de macarale autoridicătoare este reprezentată pe şantier de modelele Igo18 de 1,8 tone, Igo50 de 4 tone şi GTMR360B de 8 tone.

Şi la resort-ul Rosa Khutor lucrează 9 macarale turn modulare Potain cu capacităţi de 5 până la 12 tone, asistate şi de o macara mobilă de şantier Grove, de 25 tone, TMS250.

Dintre modelele de macarale Potain care lucrează la ridicarea hotelurilor din cadrul complexului enumerăm: MCT88, MDT128, MDT178 din gama macaralelor Topless, MD 208 A, MD 125 din gama macaralelor Topkit şi Igo50, Igo36 din gama macaralelor autoridicătoare.

Pe lângă macaralele Potain, la acest proiect, îndeosebi pe partea de construcţie a infrastructurii de acces, lucrează şi o flotă de automacarale şi macarale mobile de şantier Grove. Astfel, brand-ul Grove este reprezentat pe şantier de modelele de automacarale: GMK3050 de 50 tone, GMK4100 de 100 tone şi GMK5180 de 180 tone şi de 3 macarale mobile de şantier de 60 tone model RT765E-2.

Sergey Neznamov, prezent adesea pe şantier, declară că încă mai e mult de lucru în pregătirea acestui prestigios eveniment, proiectul fiind în prezent unul dintre cele mai mari ca anvergură din Rusia, fapt certificat şi de numărul mare de echipamente Manitowoc care lucrează în acest moment.

Grupul Manitowoc, din care fac parte brandurile Potain si Grove, deţine peste 100 de facilităţi de producţie şi service în 27 de ţări din America şi Europa. Este recunoscut ca unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de ridicat pentru industria de construcţii din întreaga lume iar gama sa de macarale acoperă: macarale turn şi autoridicătoare Potain, automacarale şi macarale cu braţ telescopic Grove, şenilate cu braţ zăbrelit Manitowoc.

Distribuitor autorizat al marcilor Potain şi Grove, membre ale grupului Manitowoc în România – MARCOM RMC’94, Otopeni.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI