Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Deutz AG

Soluţii pentru motoare mai curate

21.06.2012
Soluţii pentru motoare mai curate

Pentru a echilibra cerinţele clienţilor cu viitoarele directive în cel mai eficient mod cu putinţă, producătorul german Deutz a conceput sistemul DVERT®, format dintr-o serie de module care sunt adaptate configuraţiei fiecărui motor în parte.

Datorită compatibilităţii dintre componentele individuale, Deutz a reuşit să creeze un sistem unde motorul se îmbină perfect cu tehnologiile de tratare a gazelor arse. Diversele elemente ale sistemului DVERT®, dar şi tehnologiile de tratare a gazelor arse precum convertorii catalitici, sistemele etanşe de filtrare a particulelor, sisteme de injecţie controlate electronic pentru fiecare cilindru în parte, sistemul SCR de reducere a noxelor, sisteme de regenerare a particulelor, toate utilizate în diverse combinaţii, garantează creşterea performanţelor motorului, a gradului său de competitivitate pe piaţă şi îndeplinirea celor mai stricte norme de poluare.

Aceste soluţii au fost create pentru a permite adăugarea de noi elemente şi îmbunătăţirea celor existente, conformându-se astfel viitoarelor limite de emisii, care chiar dacă vor fi mult mai stricte decât cele actuale, în cazul motoarelor Deutz nu vor mai atrage şi necesitatea modificării majore a motorului. Pentru clienţi avantajele acestui sistem sunt evidente: performanţe mai bune ale motorului, putere mai mare, rezistenţă, consum redus de combustibil şi nivel redus de emisii. Flexibilitatea mare oferită de numeroasele opţiuni de instalare flexibile fac din DVERT® un sistem modular ce este la fel de performant pentru orice motor, indiferent de capacitate şi utilizare.

Reglementările pentru reducerea sistematică a poluanţilor din gazele emise de motoarele diesel au intrat în vigoare în Europa şi SUA încă din 1996.

Reducerea nivelului de emisii este un proces extrem de complex şi solicită implementarea de soluţii din ce în ce mai inovatoare privind design-ul motorului, injecţia de combustibil, tehnologia de combustie şi propulsie turbo.

Stage 4 reprezintă cea mai mare provocare de până acum pentru producătorii de motoare şi impune necesitatea utilizării unor module tehnologice noi.

Limitele din ce în ce mai stringente privind nivelul de emisii solicită instalarea componentelor pentru reducerea emisiilor, astfel că dobândirea spaţiului necesar pentru instalarea motoarelor Tier 4 devine crucial.

Echipele tehnice Deutz deţin toate cunoştinţele necesare pentru configurarea motorului  şi a sistemului de tratare ulterioară a gazelor arse dar totul de realizează într-o colaborare strânsă cu clienţii, în special în etapa de proiectare a noului echipament.

Structura  modulară Dvert® este utilă în special pentru optimizarea compartimentării  motorului. Motoarele Detuz cu tehnologie modernă de reducere a emisiilor au în general şi performanţe mai bune comparativ cu motoarele cu limite de emisii mai reduse. Tendinţa de compactare a dimensiunilor specifică pentru industria auto din Europa devine un factor important şi pentru modelele de motoare Deutz.

Motoarele Deutz sunt caracterizate în mod tradiţional de niveluri reduse ale consumului de combustibil, iar acest lucru rămâne valabil şi în cazul noilor motoare Tier 4. Folosind cel mai recent sistem de injecţie common rail şi sistem de management electronic al combustiei, performanţele şi cuplul de torsiune sunt îmbunătăţite în timp ce consumul de combustibil este redus. În funcţie de aplicaţie şi de ciclul de lucru, volumul de combustibil ce poate fi economisit poate ajunge până la 10% sau mai mult comparativ cu motoarele Tier 3.

Toate componentele relevante ale sistemelor Dvert® au aceeaşi durabilitate ca şi motorul în sine. Este necesară o întreţinere suplimentară a sistemelor de tratare ulterioară doar în cazul filtrelor pentru particulele diesel închise. Schimbarea filtrelor pentru curăţarea cenuşii trebuie realizată cel mai devreme după 3.000 ore de funcţionare pentru aplicaţii standard sub 174 CP.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI