Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sustenabilitate

Volvo CE participă la programul Climate Savers

Volvo CE în programul Climate Savers

21.06.2012
Volvo CE participă la programul Climate Savers

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) este cel mai recent membru al Grupului Volvo care a intrat în parteneriat cu programul Climate Savers al Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

O iniţiativă care necesită angajare din partea corporaţiilor participante pentru reducerea normelor de CO2 în desfăşurarea activităţilor acestora. Ca parte a acestui acord, SDLG, cealaltă marcă a constructorului suedez şi totodată partener de afaceri al Volvo CE în China, a devenit prima companie chineză care a aderat la program.

“Aici, la Volvo Construction Equipment, grija faţă de mediul înconjurător reprezintă una dintre valorile noastre fundamentale şi este cu mult mai mult decât o simplă expresie corporatistă: este un lucru pe care îl luăm foarte în serios şi depunem eforturi susţinute pentru integrarea acestuia în tot ceea ce facem. Din acest motiv, suntem încântaţi să ne alăturăm Grupului Volvo în colaborarea cu o organizaţie ecologică renumită precum Fondul Mondial pentru Natură. Programul Climate Savers al WWF este o iniţiativă stimulantă care ne va ajuta să reducem şi mai mult emisiile de CO2, să sporim eficienţa în consumul de combustibil al produselor noastre şi să demonstrăm că suntem angajaţi pe deplin asigurării durabilităţii mediului înconjurător”, declara cu această ocazie Pat Olney, Preşedinte al Volvo Construction Equipment. 

Grupul Volvo este membru al iniţiativei Climate Savers încă din anul 2010 şi a fost primul fabricant de camioane de regim greu care a semnat acordul. La vremea respectivă, compania a convenit ca toate camioanele fabricate şi vândute între anii 2009 şi 2014 să contribuie la o reducere cu 13 milioane de tone a emisiilor de CO2. Cu Volvo CE, SDLG şi Volvo Buses la bord, Grupul Volvo doreşte să reducă cu mai mult de 30 milioane de tone cantitatea de CO2 emisă de vehiculele produse de acesta înainte de anul 2014 pe întreaga lor durată de viaţă, comparativ cu cele fabricate în anul 2008. Uzinele de producţie ale Grupului Volvo îşi vor reduce şi ele volumul de emisii de CO2 până în 2014 cu 12% comparativ cu anul 2008.

Jos cu CO2!

Ca toţi ceilalţi membri ai Grupului Volvo, Volvo CE este dedicat reducerii emisiilor de dioxid de carbon degajate de produsele şi fabricile sale, precum şi dezvoltării de tehnologie nouă care să sporească eficienţa consumului de combustibil şi creării de soluţii de alimentare alternative. În cadrul programului Climate Savers, Volvo CE va dezvolta prototipuri noi cu o performanţă sporită a consumului de combustibil.

Angajamentul Volvo

Uzine

Până în anul 2014, Volvo CE împreună cu SDLG, Volvo Buses şi Grupul Volvo se angajează să reducă emisiile de CO2 degajate de uzinele de producţie cu 12% faţă de nivelurile din 2008, ceea ce este echivalent cu 0,2 megatone (Mt) de CO2. Acest obiectiv va fi realizat în principal prin îmbunătăţirea eficienţei energetice. În conformitate cu regulile programului Climate Savers, în atingerea acestui obiectiv nu se vor folosi alternative de compensare pentru reducerea emisiilor de carbon.

Produse

Volvo CE, împreună cu Grupul Volvo, SDLG şi Volvo Buses se angajează să reducă emisiile de CO2 degajate, pe întreaga lor durată de viaţă, de autovehiculele vândute între anii 2009 şi 2014 cu mai mult de 30 Mt comparativ cu modelele anului 2008, prin intermediul unei eficienţe îmbunătăţite a consumului de combustibil.

Prototip

Volvo CE va investi în tehnologii avansate de sisteme de propulsie şi va prezenta pe plan intern, până în 2014, un prototip cu o eficienţă considerabil îmbunătăţită a consumului de combustibil.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI