Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment internațional

Caravana CATŸ Compact în România

Caravana CATŸ Compact în România

17.07.2012
Mariana Pătru, Dan Pavel
Caravana CATŸ Compact în România

Caterpillar este unul dintre puținii constructori mondiali ce oferă o gamă completă de utilaje pentru construcții, producătorul american realizând atât motoarele necesare acționării mașinilor, cât și partea de structură de oțel și mare parte dintre componentele de mișcare. Acest lucru îi permite să realizeze utilaje ale căror componente funcționează perfect integrat, crescând astfel fiabilitatea acestora și reducând consumul de combustibil, în paralel cu creșterea intervalelor de întreținere.

Dar cel mai important pentru constructorul american este să producă pentru fiecare regiune geografică utilajele cu parametrii ceruți de către piața locală. Specificul cererii este cel mai bine analizat prin interacțiunea directă cu utilizatorii mașinilor, acest lucru realizându-se prin concursuri de îndemânare și caravane în cadrul cărora cele mai noi mașini de la CATŸ pot fi testate în condiții de lucru aproape reale

Desfășurându-se regulat, astfel de evenimente au devenit deja tradiționale. Astfel, Caravana CATŸ Compact străbate anul acesta Europa, în cadrul unui show care include 16 țări: Anglia, Olanda, Croația, Serbia, Macedonia, Lituania, Polonia, Albania, Danemarca, Bosnia, Belgia, Bulgaria, Spania, Franța, Turcia și România și aduce echipamentele Caterpillar mai aproape de clienți.

În România, Caravana a poposit pe 11 iulie la Craiova, respectiv 13 iulie la Biharia (Oradea) și s-a bucurat de un real succes, fiind prezenți peste 100 de participanți în fiecare dintre cele două locații.   

Ca întotdeauna, dealerul Caterpillar pentru România, societatea Bergerat Monnoyeur, a fost organizatorul și promotorul evenimentului, dorind prin aceasta să  fie aproape de clienți și să vină în întâmpinarea nevoilor acestora cu soluții complete de lucru.

Utilajele prezente au fost puse la lucru pe un teren de teste, unde au fost create condițiile de lucru similare unui șantier. Demonstrația a avut drept scop prezentarea punctelor forte ale utilajelor compacte Caterpillar și a avantajelor pe care acestea le oferă, comparativ cu utilajele altor mărci de pe piață. Cei prezenți au avut prilejul să se convingă singuri în privința acestor calități, utilajele fiind disponibile pentru drive test pe toată durata zilei.

În plus, operatorii prezenți la eveniment au putut să-și demonstreze abilitățile într-un concurs inedit, având astfel ocazia să testeze precizia și manevrabilitatea utilajelor Caterpillar: un buldo-excavator model 432 F, la Craiova și un buldo-excavator model 428 F la Biharia, dar și un miniîncărcător 242B3, cu diverse accesorii de lucru.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, în ambele locații reprezentanții Bergerat Monnoyeur s-au aflat la dispoziția vizitatorilor, oferindu-le informații despre produsele prezentate și despre serviciile post vânzare complete asigurate de companie.

Utilajele prezentate și testate în cadrul Caravanei CATŸ Compact

Caravana a adus anul acesta în România un număr de opt utilaje din gama de compactă Caterpillar și anume: patru mini excavatoare model 300.9D, 301.4C, 302.7D CR, respectiv 305.5E CR un încărcător compact pe șenile 259B3, un miniîncărcător 242B3 și un manipulator telescopic TH407C, utilaje caracterizate prin calitate, fiabilitate, versatilitate și confort sporit pentru operator.

Mini excavatorul 300.9D

Cel mai mic model din gama CATŸ se remarcă prin lățimea de doar 730 mm care permite accesul ușor la punctele de lucru. Șasiul extensibil, de doar 860 mm extins și 700 mm restrâns, crește versatilitatea și stabilitatea utilajului. Motorul puternic cu 3 cilindri, răcit cu apă, este proiectat pentru utilizarea piconului și care dezvoltă o putere de 18 CP. Acest utilaj încape pe o ușă cu dimensiuni standard și este ideal pentru șantierele de construcții cu spații restrânse.

Mini excavatorul 301.4C

Modelul 301.4C dispune de cel mai mare motor pentru utilajele din clasa sa, cu o putere de 24,3 CP și un sistem hidraulic cu funcție de detectare a sarcinii, care crește performanțele de săpare. Datorită greutății și dimensiunilor reduse, acest utilaj este foarte ușor de transportat.

La fel ca la modelul 300.9D, șasiul extensibil îi conferă o stabilitate uimitoare. Cilindrul, montat pe partea superioară a brațului, furnizează o protecție suplimentară la manevrarea atașamentelor.

Mini excavatorul 302.7D CR

Este cel mai ușor model de excavator cu braț compact din gamă, fiind simplu de transportat. Acest mini excavator beneficiază de un nou design, care permite lucrul în spații limitate. Motorul montat pe o parte face ca accesul să fie ușor și crește spațiul în cabină, care devine astfel mai spațioasă și confortabilă. Echipat cu același motor de 24 CP ca și modelul 301.4C, 302.7D CR beneficiază de un sistem hidraulic cu funcție de detectare a sarcinii, care permite adaptarea debitului de ulei hidraulic în funcție de nivelul solicitării.

Mini excavatorul 305.5E CR

Cel de-al patrulea mini excavator pe care vizitatorii l-au putut vedea la lucru în cadrul caravanei CAT a fost modelul 305.5E CR cu un nou design, ce îi permite lucrul în zone restrânse, iar în timpul rotirii cabina se situează în perimetrul șenilelor.

Noul panou de control Compass face ca funcții precum fluxul hidraulic continuu sau modul economic să fie utilizate ușor. Cupa, cu unghi de rotație mai mare de 200°, are drept rezultat o retenție de material mai mare pe timpul încărcării și o excavare mai ușoară lângă un perete, fără a fi nevoie de repoziționarea utilajului.

Încărcător compact  259B3

Modelul reprezintă primul încărcător compact din industrie cu șasiu standard, independent, complet suspendat. Acest utilaj este caracterizat prin flotație excelentă, stabilitate, putere mare și deplasare ușoară. Cele două trepte de viteză, standard, oferă putere suficientă pentru a obține o productivitate maximă. Punctele de service grupate, pachetele cu circuite de răcire și acces ușor reduc timpul de mentenanță și îmbunătățesc siguranța. Motorul CAT C3.4T DIT dezvoltă o putere de 71 CP.

Miniîncărcător compact 242B3

242B3 este un utilaj fiabil, versatil, cu o productivitate sporită, chiar și pe terenuri accidentate sau medii de lucru dificile. Sistemul hidraulic High Flow oferă cu 40% mai multă putere comparativ cu un sistem standard.

Punctele de service grupate, pachetele cu circuite de răcire și acces ușor reduc timpul de mentenanță și îmbunătățesc siguranța.

Manipulatorul telescopic TH407C

Este echipat cu un motor CatŸ C4.4 conform normelor de emisie Stage IIIB (Tier 4), împreună cu un nou sistem de transmisie CatŸ cu șase trepte de viteză. Noul joystick cu opțiunile înainte/neutru/marșarier și viteză reduce timpul necesar pentru finalizarea unei comenzi. Geometria Z-bar asigură o forță uimitoare pentru manevrare și încărcare.

Buldo-excavatoarele CATŸ 428F și 432F

Cel mai popular și cel mai vândut utilaj pe piața din România, buldo-excavatorul nu putea lipsi de la un asemenea eveniment. Astfel importatorul Bergerat Monnoyeur le-a prezentat participanților de la Craiova modelul 432F, în timp ce la Biharia modelul 428F a fost supus testelor operatorilor.

Seria F, disponibilă și în România începând cu luna iunie are parametrii de lucru mult îmbunătățiți comparativ cu Seria E și răspunde cu mult mai bine celor trei cerințe actuale majore ale cumpărătorilor din întreaga lume: utilajele sunt dotate cu un sistem hidraulic performant, nu au timpi morți, fiind echipate cu un sistem de cuple rapide de generație nouă și sunt mult mai ușor de întreținut.

 Noul convertizor de cuplu  este inclus în dotarea standard a tuturor buldo-excavatoarelor, în plus, la cele dotate cu transmisia completă Autoshift, caracteristică mărcii CATŸ, blocajul convertizorului de cuplu asigură un plus de rapiditate în deplasare și o economie de combustibil.

Pentru Europa, unde noile norme de poluare sunt mai drastice ca oricând, motoarele Cat 4.4, ce îndeplinesc standardele UE în vigoare reușesc să fie și mai economice decât variantele anterioare. Astfel, o motorizare în conformitate cu normele EU Stage IIIB va fi introdusă la sfârșitul anului pentru modelele 428F și 432F.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI