Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo Construction Equipment

DD25 - specialistul complet pentru lucrările de dimensiuni mici

Volvo DD25 - un compactor mic cu dublu tambur

17.07.2012
Mădălina Dragomir
DD25 - specialistul complet pentru lucrările de dimensiuni mici

Proiectat pentru lucrări de compactare de dimensiuni mici, modelul Volvo DD25 este un compactor mic cu dublu tambur prevăzut cu vizibilitate la 360 de grade și frecvență înaltă - permițând astfel operatorilor să își efectueze sarcinile de lucru mai rapid, mai bine și mai în siguranță.

Compactorul DD25 creat de Volvo Construction Equipment oferă operatorilor o vizibilitate panoramică excepțională, datorită poziției avantajoase a scaunului și a capotei discrete a motorului. Indiferent dacă procedura de compactare se desfășoară spre înainte sau spre înapoi, marginile tamburilor sunt vizibile clar - ceea ce asigură o compactare de precizie și un nivel de siguranță sporit. Abilitatea de a vedea clar zona de lucru reduce tensiunea în regiunea gâtului operatorului și previne lovirea și zgârierea utilajului - îmbunătățind astfel siguranța personalului de pe șantier.

Pentru o așternere perfectă, fără urme

Utilajul DD25 de 2.450 kg este un compactor de înaltă frecvență care permite generarea de viteze de deplasare crescute, menținând în același timp distanța corectă de impact - ceea ce duce la obținerea unei suprafețe de asfalt de înaltă calitate și cu finisaj neted.

Frecvența poate fi reglată în funcție de aplicație, de la 3.300 vpm/55 Hz la 4.000 vpm/67 Hz. Există mai mulți factori care ar putea necesita o schimbare a setărilor de frecvență pentru a putea menține netezimea și densitatea stratului așternut, de la manevrabilitatea pe șantier la tipul amestecului și temperatura asfaltului. Frecvența este modificată prin repoziționarea manetei de accelerație a motorului. Netezimea stratului așternut este, de asemenea, asigurată de un sistem automat de oprire la vibrații, care elimină posibilitatea ca operatorul să uite să dezactiveze funcția de vibrație și să deterioreze astfel suprafața asfaltului.

Tamburii merită și ei să fie menționați: sunt prelucrați astfel încât să fie perfect rotunzi, iar secțiunile de 20 mm  dinspre exterior sunt teșite la capete și au un profil radial rotund de 9 mm. Aceste caracteristici contribuie la obținerea unui finisaj neted care nu lasă urme pe asfalt, ceea ce înseamnă mai puține treceri pentru obținerea rezultatului perfect. Ambii tamburi sunt echipați cu raclori din uretan, care asigură o curățare eficientă și o durată de viață mai lungă, chiar și pe suprafețe abrazive, uretanul prezentând o rezistență la tăieturi și uzură mai mare decât cea a cauciucului care este folosit în mod normal.

Atât tamburul din față, cât și cel din spate sunt dotați cu un sistem de stropire cu apă sub presiune care previne lipirea pe tamburi a bucăților de asfalt turnat și deteriorarea suprafeței.

Sistemul este inoxidabil și asigură un flux continuu către suprafețele tamburilor, iar filtrele fine din spatele fiecărei duze de pulverizare reduc la minimum nivelul de colmatare, astfel duzele asigură o acoperire corespunzătoare a suprafețelor tamburilor.

Raclorii și duzele din alamă sunt proiectate pentru a putea fi demontate rapid - fără a fi necesară utilizarea de scule - în cazul producerii unui blocaj.

Fluxul apei este menținut cu ajutorul unei pompe cu diafragmă și a unui filtru de apă principal. Jetul de pulverizare este, de asemenea, reglabil, operatorul putând varia intervalele dintre jeturile de apă pulverizate pe tambur. Creșterea duratei dintre două activări ale jetului de pulverizare poate reduce considerabil cantitatea de apă folosită și timpul necesar pentru umplerea rezervorului de apă. Nivelul apei poate fi monitorizat cu ușurință datorită unui indicator montat pe rezervor

O altă caracteristică importantă a compactorului DD25 o reprezintă noul motor diesel cu trei cilindri și consum eficient de combustibil, care produce 33 CP. Datorită unui senzor amplasat în scaun, utilajul va decupla motorul și va aplica frânele în cazul în care operatorul se ridică de pe scaun, menținând astfel condiții de funcționare în siguranță pe toată durata lucrului.

Întreținere ușoară

Ambii tamburi sunt echipați cu lagăre cu excentric care nu necesită întreținere, și care sunt etanșați și conțin lubrifianți pe bază de litiu în vederea tolerării unor temperaturi și viteze de rotație mari. Toate punctele pentru efectuarea operațiunilor de întreținere sunt ușor accesibile datorită unei capote a motorului ușoare care se rabatează spre înainte, susținută de o pereche de amortizoare hidro-pneumatice. Inspecțiile zilnice se pot efectua de la nivelul solului, ceea ce asigură că operațiunea de întreținere este desfășurată în mod corespunzător. Pe capota motorului se găsește un grafic de service ușor de înțeles, care specifică intervalele de întreținere și cerințele de lubrifiere. Efectuarea operațiunilor de service este ușurată de conductele elastice de scurgere a uleiului de motor și uleiului hidraulic. Acestea sunt grupate într-un compartiment accesat prin partea laterală, ceea ce face ca schimbarea uleiului să fie ușor de efectuat.

Asemenea tuturor celorlalte produse Volvo, în sprijinul compactorului DD25 se află o rețea de distribuitori bine informați și gata să vină oricând în ajutorul clienților. Experții Volvo CE extrem de bine pregătiți oferă clienților piese originale și o gamă întreagă de soluții menite să asigure funcționarea utilajelor Volvo în mod productiv și profitabil.

Date tehnice

 DD25 DD25W

Greutate operațională    2.450 kg 2.600 kg

Lățimea tamburului        700 mm      700 mm          

Frecvența de vibrație    55 Hz/ 3.300 vpm     55 Hz/ 3.300 vpm                  

             – 67 Hz/4.000 vpm     – 67 Hz/4.000 vpm

Forța centrifugă de fibrație     ridicată 37 kN             ridicată 40kN 

             – scăzută 25 kN          – scăzută 28 kN

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI