Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare mondială

Noul Iveco Stralis Hi-Way

Noul Iveco Stralis Hi-Way

17.07.2012
Mădălina Dragomir, Torino
Noul Iveco Stralis Hi-Way

Cu un design mai agresiv ca niciodată, Iveco a lansat noul camion Stralis la Torino, sub denumirea Stralis Hi-Way. “Fiat Industrial Village”, locul unde au loc majoritatea premierelor mondiale de mașini sau utilaje ale grupului italian a fost mai strălucitor ca oricând, ziariști din toată lumea fiind invitați pentru a cunoaște cel mai modern camion al momentului.

Într-adevăr, așteptările au fost confirmate: tehnologii de ultimă oră, multe dintre ele dezvoltate special pentru noul camion au fost înglobate cu scopul de a oferi un vehicul comercial economic, puternic și care să asigure conducătorului său cele mai bune condiții de lucru.

De fapt, noul Stralis Hi-Way reprezintă mult mai mult, deschizând noi direcții de dezvoltare tehnologică, un exemplu fiind sistemul electronic centralizat de control și gestiune al mașinii, Iveconnect, ce poate suplini parțial lipsa de experiență a șoferului.

Acesta are inclus programul de „Evaluare a Stilului de Condus”, un sistem inovativ Iveco  care încorporează într-un dispozitiv unic și funcțiile de informare, navigație și suport pentru șofer. Integrată în același sistem este și funcția Iveconnect Fleet, destinată managementului flotei.

Motorul Euro 6 dezvoltat de către FPT Industrial special pentru Stralis Hi-Way merită de asemenea o atenție specială.

Tehnologia originală Hi-eSCR dezvoltată de FPT Industrial oferă nu numai un motor curat și silențios, dar și un consum redus de combustibil.

Deoarece Hi vine de la High, noutățile tehnologice de înaltă clasă nu se opresc aici, din acest punct de vedere noul Stralis putând fi considerat un punct de reper pentru industria constructoare de vehicule comerciale. Întreaga gamă se remarcă prin eficiență, calitate și valoare adăugată pentru client, aceste deziderate generale ale pieței transporturilor fiind bine argumentate în acest caz printr-o dezvoltare tehnologică fără precedent.

În cadrul acestui context, putem spune că odată cu Stralis Hi-Way, Iveco își consolidează strategia de a reduce costurile totale de exploatare (TCO) pentru clienți, printr-un consum redus de combustibil, costuri reduse de întreținere, fiabilitate și calitate sporită, ergonomie îmbunătățită a cabinei și un confort mai mare pentru șofer, precum și un management operațional optimizat.

Confirmând tradiția Stralis, noua gamă Hi-Way vine cu o cabină total reproiectată, care se remarcă nu numai prin funcționalitate, dar și prin eleganță, renumitul design al carosierilor italieni fiind prezent până în cele mai mici detalii.

Nici exteriorul camionului nu poate fi trecut cu vederea, designul său ce conține elementele caracteristice gamei Iveco suferind numeroase modificări, per total linia aerodinamică fiind îmbunătățită substanțial. Astfel, pornind de la faptul că la viteza de 85 km/h aproape 40% din consumul de combustibil este datorat învingerii rezistenței aerului la înaintare, coeficientul de aerodinamicitate, Cx a fost redus față de modelul anterior cu 3%, cu efecte imediate asupra reducerii consumului orar. Grila față a fost redesenată, devenind mai agresivă, fantele laterale suferind și ele modificări în același ton. Grupul de lumini integrează un sistem LED pentru zi și faruri Xenon.

Reducerea rezistenței la înaintare poate fi îmbunătățită chiar mai mult prin utilizarea kitului special oferit de către Iveco, acesta constând într-un spoiler reglabil montat pe cabină și deflectoare laterale.

Noua generație de vehicule a făcut față unor teste privind calitatea și fiabilitatea cu peste 6 milioane de kilometri parcurși ca test de durabilitate și peste 11 milioane de kilometri, expunere în traficul real.

Stralis Hi-Way: inovațiile pe scurt

Noua generație de motoare Cursor, produse de către FPT Industrial asigură un consum redus de combustibil și performanțe excelente. Sistemul unic de reducție catalitică High Efficiency SCR (Hi-eSCR) proiectat, patentat și produs de FPT Industrial, transformă noul Stralis în singurul vehicul heavy-duty de pe piață care îndeplinește limitele de emisii impuse de standardul Euro 6 fără să folosească sistemul EGR. Tehnologia Hi-eSCR nu necesită o răcire suplimentară a motorului, oferind clienților Iveco numeroase avantaje precum reducerea greutății totale, un consum mai mic de combustibil și o durabilitate mai mare datorită unei tehnologii mai puțin complexe și totuși deosebit de eficientă.

Cabina atent reproiectată a noului Stralis Hi-Way cu o ergonomie și confort îmbunătățit reprezintă  produsul unei cooperări strânse cu dealerii și clienții Iveco. Noul design exterior  al cabinei este concentrat spre o aerodinamică mai bună și implicit eficiență de consum.

Oferind o soluție de transport completă pentru operațiunile și nevoile managementului de flotă, noul Stralis încorporează cele mai avansate sisteme electronice disponibile precum EBS cu funcția de Asistare a Frânării de Urgență, Sistem de Avertizare pentru schimbarea benzii de deplasare, ESP, pilot automat adaptiv, sistem de iluminat pe timp de zi, noua funcție Driver Attention Support.

Totul pentru reducerea costurilor de utilizare și întreținere

Utilizatorul unui camion Stralis Hi-Way trebuie să beneficieze de toate avantajele posibile oferite de acesta. Reducerea costurilor de utilizare și întreținere, a timpilor de staționare neprevăzuți, un cost de revânzare bun, toate au fost analizate de către specialiștii constructorului italian, aceștia propunând cele mai bune soluții pentru fiecare dintre cerințele clienților.

Astfel, s-a pornit de la faptul că, în managementul vehiculelor grele care operează pe rutele internaționale există elemente diferite care influențează costurile: valoarea investiției (8%), întreținerea și reparațiile vehiculului (5%), consumul de combustibil (36%), costurile cu șoferii (33%), taxe și impozite (18%).

Combinând calitatea produsului cu o gamă integrată de servicii, inclusiv asistență programată, managementul flotei și programe de instruire pentru șoferi pentru formarea unui stil de condus economic, Iveco obține o reducere a costului total de până la 4% dacă se ia în considerare un camion Stralis Hi-Way destinat transportului internațional, pe o distanță medie de 130.000 kilometri pe an, timp de patru ani.

Componenta majoră de cost care determină valoare costului total al exploatării este reprezentată de consumul de combustibil. Pe lângă tehnologiile Ecostralis care au fost deja aplicate pe gamele anterioare de vehicule comerciale, tehnologii care au asigurat un consum excelent de combustibil, noul Stralis beneficiază și de alte soluții, specifice. În final, aceste tehnologii integrate permit o economie de combustibil de până la 10%.

Pe lângă soluțiile care au confirmate avantajele nete, prezentate deja la modelul anterior:

 ECOSWITCH, care limitează viteza maximă și optimizează performanțele motorului în conformitate cu greutatea brută a vehiculului.

 ECOFLEET, o setare unică în cadrul transmisiei Eurotronic care dezactivează schimbarea manuală a treptelor de viteză pentru evitarea unui comportament de condus ineficient.

 sistemul TPMS (Sistem de monitorizare a presiunii din cauciucuri) care măsoară presiunea aerului din interiorul pneurilor, contribuind astfel la reducerea consumului de combustibil și a uzurii cauciucurilor, precum și la siguranța vehiculului; trebuie de asemenea menționate noile sisteme implementate pentru prima dată pe noul Stralis:

 DSE „Evaluarea Stilului de Condus”, un instrument care permite șoferului să își îmbunătățească comportamentul la volan în timp real.

 DAS dispozitivul de siguranță pentru menținerea atenției șoferului „Driver Attention Support” 

Sistemul integrat de comunicare Iveconnect merită o atenție deosebită, fiind un sistem inovativ oferă servicii de informare, navigație, suport pentru condus și funcții avansate de management al flotei într-un mod simplu și integrat.

Iveconnect este echipat cu un touch-screen de 7 inci încorporat în bord și include și radio, CD-player, port USB cu funcționalitate pentru iPod/iPhone și MP3, conexiune Bluetooth, toate putând fi controlate cu ajutorul unui touch screen. Sistemul oferă acces la două seturi dedicate de funcții pentru șofer și pentru managerul de flotă: Iveconnect Drive și Iveconnect Fleet.

Iveconnect Drive include un sistem de navigație, sistemul de „Evaluare a Stilului de Condus” care acționează ca un instructor de conducere aflat permanent la bord și dispozitivul de siguranță pentru menținerea atenției șoferului „Driver Attention Support” ce menține atenția șoferului mereu trează atunci când apar fenomene precum oboseala sau somnolența.

Noul Stralis Hi-Way va fi disponibil pe piața din România, prin rețeaua de dealeri  Iveco în România în luna octombrie a acestui an, fiind echipat inițial cu motorizări Euro V. De asemenea anul acesta, în cadrul expoziției internaționale de camioane IAA Hanovra, Iveco a anunțat lansarea oficială a noului camion pentru construcții Trakker.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI