Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare

PW160-8, un nou model de excavator pe pneuri de la Komatsu

Komatsu lansează PW160-8, un nou model de excavator pe pneuri

17.07.2012
PW160-8,  un nou model de excavator pe pneuri de la Komatsu

Un nou model de excavator hidraulic pe pneuri Komatsu și-a făcut debutul pe piața europeană cu ocazia expoziției Intermat 2012. Este vorba despre modelul PW160-8, cel mai nou membru al Seriei 8 de excavatoare hidraulice Komatsu, care dezvoltă capacități de ridicare mai mari față de modelul anterior, PW160-7, o mai bună eficiență a consumului de combustibil și care este dotat cu sisteme îmbunătățite de control al utilajului și o interfață nouă, mai prietenoasă pentru EMMS (Sistem de monitorizare și management al echipamentului).

Acest model de excavator se pretează excelent la orice aplicație care necesită capacități mari de ridicare și versatilitate foarte bună.

Performanțe tehnice deosebite

Având o capacitate frontală de ridicare de peste 6 tone, PW160-8 depășește performanțele tipice ale excavatoarelor pe pneuri din clasa 16 tone.

Motorul Komatsu Ecot 3 SAA4D107E-1, diesel common rail, foarte silențios, are o putere de 130 CP la 2.200 rpm.

Manevrabilitate excelentă și confort pentru operator

Ca toate modelele din Seria 8, PW160-8 oferă un sistem de management al utilajului de neegalat, confort de primă clasă pentru operator și siguranță excelentă în lucru. Scaunul operatorului, extrem de confortabil, are un design special creat pentru acest tip de utilaj. Cabina certificată ROPS (protecție în caz de răsturnare) este foarte spațioasă și are în dotarea standard sistem automat de climatizare. Nivelurile de vibrații și zgomot sunt la valorile minime acceptate pentru această clasă de utilaje datorită sistemului de montare a cabinei pe amortizoare vâscoase. Geamurile mari oferă o vedere panoramică, iar operatorul are în plus la dispoziție și o cameră video cu monitor color de 11’’, pentru o vizibilitate excelentă și în spatele utilajului.

Sistemul de monitorizare și management al echipamentului (EMMS), cu o nouă interfață mai prietenoasă, asigură controlul deplin al tuturor funcțiilor esențiale ale utilajului. Un design special creat pentru acest tip de echipament îl au și joystick-urile ergonomice de control proporțional care, datorită poziționării și orientării orizontale, permit o manevrare foarte ușoară a atașamentelor acționate hidraulic. Axa oscilantă poate fi blocată manual instant, prin simpla apăsare a unui buton poziționat pe joystick-ul din partea stângă a scaunului. Totodată, PW160-8 este dotat cu modul Cruise Control, pentru un confort excelent al operatorului atunci când are distanțe mai mari de parcurs.

Întreținere ușor de efectuat

Toate utilajele Komatsu sunt special proiectate pentru a putea fi întreținute foarte ușor. Astfel, toate punctele de service ale motorului, punctele de gresare și filtrele sunt ușor de accesat în condiții de siguranță, de la nivelul solului.

Sistem de monitorizare prin satelit, KOMTRAX, în standard

KOMTRAX, sistemul de monitorizare prin satelit al utilajelor Komatsu este în dotarea standard a noilor PW160-8. Acest sistem performant ajută la monitorizarea tuturor funcțiilor esențiale ale utilajelor, transmițând clienților toate informațiile prin intermediul internetului. Astfel, informații precum orele de lucru, locația utilajului, consumul de combustibil, atenționări sau alerte de funcționare neconformă sunt oricând la îndemâna clienților. KOMTRAX este un sistem extrem de folositor care oferă toate instrumentele necesare pentru eficientizarea activității tuturor utilajelor Komatsu și pentru realizarea de activități de întreținere proactive, într-un mod foarte ușor și eficient din punct de vedere al costurilor.

 

Date tehnice principale:

Excavator pe pneuri Komatsu PW160-8

 Model motor  Komatsu SAA4D107E-1

 Putere motor             130 CP la 2.200 rpm

 Greutate operațională           14.910 – 17.120 kg

 Viteză maximă de deplasare 35 km/h

 Forță de rupere         9.565 kg kN

 Capacitate cupă        1,13 mc

 Raza maximă de săpare        9.485 mm

 Adâncime maximă de săpare            5.860 mm

 Capacitate de ridicare longitudinal

în lungul șasiului, cu lama coborâtă    6.375 kg

 Capacitate de ridicare laterală, pe pneuri     2.745 kg (la o rază / înălțime de lucru de 6 m (raza) / 3 m (înălțime)

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI