Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stații de asfalt

Lintec - mixul ideal între tradiție și tehnologie

Stații de asfalt Lintec

15.08.2012
Gheorghe Apostol
Lintec - mixul ideal între tradiție și tehnologie

Lintec este sinonim cu calitatea de primă clasă. Toate stațiile companiei germane sunt proiectate pentru a face față celor mai exigente condiții de muncă, pe orice tip de șantier și în orice zonă de pe mapamond.

Lintec este o companie dedicată inovației constante, astfel rezultând dezvoltarea de stații de asfalt din ce în ce mai productive și eficiente.

Beneficii comparativ cu stațiile de asfalt standard:

 Cel mai mic consum de combustibil pe tona de mixtură asfaltică produsă, grație sortării și uscării agregatelor în același dispozitiv (patent „Lintec Schrif DE 195 43 976 C2”) și izolării componentelor încălzite. Consumul de combustibil este de aproximativ 6,5 l/diesel sau 6,5 mc/gaz pentru fiecare tonă de mixură asfaltică produsă. Toți ceilalți producători de pe piața de profil din Europa produc stații de asfalt care au  un consum/tona de asfalt mai mare cu cel puțin 0,5 L Diesel (motorină/c.l.u.) sau 0,5 mc/tona de gaz. Prin urmare, la 100.000 t de afalt produs, stațiile Lintec oferă o economie de minim 50.000 L (diesel) sau mc (gaz).

 Timp redus de montare/demontare

Stațiile Lintec sunt funcționale în maximum două săptămâni, grație sistemului containerizat – unic la nivel mondial, toate componentele fiind montate în containere maritime standardizate. Containerele standardizate sunt inspectate și certificate de către „Germanishcer Lloyd”.

 Fără fundații de beton

Baza largă a containerelor oferă o suprafață de sprijin suficientă, fără a mai fi necesară o fundație de beton. Astfel, este asigurată stabilitatea necesară pe terenuri cu grad normal de compactare.

 Cele mai mici costuri de transport, manipulare și mutare; nu necesită transport agabaritic

 Design simplu și ușor- pasajele de trecere sunt deja încorporate și preinstalate în containere și, datorită unităților separate, elementele singulare pot fi ușor interschimbate.

 Acces facil la toate componentele stației

 Cea mai simplă mentenanță, cel mai rapid service

 Prietenoase cu mediul – emisii reduse de praf și zgomot (<20 mg/Nmc), conform normelor UE; impact minim asupra mediului. Căldura generată în atmosferă în timpul producției este redusă datorită bunei izolări a containerelor, fapt ce îmbunătățește inclusiv randamentul. Există și posibilitatea de a recicla până la 30% din materiale.

 Protecție climaterică

Toate componentele stațiilor sunt protejate, containerele fiind închise. Carcasele componentelor din containerele rigide asigură protecție totală, precum și desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor de întreținere.

 Protecție contra furturilor

Accesul în turnul stației se face doar prin intermediul unei singure uși securizate.

 Preinstalare și pretestare înainte de livrare

Toate componentele (mixer, module electronice) sunt preinstalate din fabrică în interiorul containerelor. Înainte de livrare, fiecare stație de beton trece printr-o fază de asamblare și testare riguroasă, astfel încât stația să fie funcțională la parametrii normali imediat dupa montarea la client.

 Grad înalt de configurare și personalizare.

 Complet automatizate

 Capacități de producție: 80, 120, 160, 240, 270, 320 și 400 t/h

 Malaxor de uscare și sortare – patent LINTEC


Specificații tehnice

Modele: CSD 1200, CSD 1500, CSD 2500, CSD 2500B, CSD 3000, CSM 2500, CSM 3000, CSM 4000, CSM 5000

 Productivitate (t/h)   80-400

 Platforme site (buc.) 4-6

 Siloz agregate fierbinți (t)     15-120

 Siloz filler recuperate (t)       10-60

 Dimensiune șarjă (kg)           1.350-5.000

 Timp de șarjă (s)       45

 Creștere temepratură agregate (K)   150

 Temperatură gaze de evacuare (°C)  90-120

 Capacitate arzătoare (MW)  6-400

Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI