Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul tău financiar

Provocările unei recesiuni

15.08.2012
Ec. IULIU CIOBANU

Chiar dacă la nivel mondial această perioadă a produs modificări semnificative asupra diverselor industrii, au rămas în piață foarte multe oportunități pentru cei care doresc să se afle înaintea tuturor atunci când economia se va relansa.

Este inexplicabilă atitudinea multor conducători de companii care preferă să se ascundă cu capul în nisip ca struții, să se bazeze pe contractele și portofoliile actuale, considerând că situația lor este un colț de paradis față de furtuna de afară. Încetul cu încetul se vor lovi în mod direct și fără cale de întoarcere de situația economică reală și acest lucru îi va costa dacă nu își vor pregăti strategiile din timp.

Toate domeniile vieții economice vor supraviețui, chiar dacă o vor face într-o formă cu totul diferită față de cea cu care am fost obișnuiți. În cazul în care vă considerați ca făcând parte dintre supraviețuitori, va trebui să fiți extrem de motivați pentru ca la sfârșitul acestei perioade tulburi să fiți printre cei care profită de piața rămasă liberă.

Printre avantajele acestei perioade am menționat deja bugetarea corectă a veniturilor și cheltuielilor cât și analiza internă legată de valoarea reală a fiecărei companii. Situația de incertitudine alimentată permanent de numeroase decizii politice incoerente și care au ca principal mesaj austeritatea, face ca nici măcar persoanele aflate în diverse cercuri elitiste să nu poată aprecia corect la un moment dat valoarea activelor pe care le dețin. Și din acest motiv precauția trebuie să fie ridicată în momentul în care se iau decizii importante. De asemenea, trebuie să fiți extrem de atenți în momentul achiziționării de noi active, chiar dacă prețul acestora este extrem de atractiv. În cazul în care acest lucru poate destabiliza cash-flow-ul preconizat trebuie să căutați toate alternativele existente la acel moment.

Un alt avantaj îl reprezintă posibilitatea de a îmbunătăți consistent nivelul de pregătire al angajaților. Piața forței de muncă este extrem de variată, iar toți cei aflați în situația de a-și căuta un loc de munca știu foarte bine că există un nivel liniar al salarizării. În acest moment acesta nu poate scădea, dar nici creșteri semnificative nu va înregistra. Astfel puteți să vă aflați în plăcuta postură de a îmbunătăți nivelul și randamentul echipei pe care o conduceți fără a suporta costurile suplimentare pe care le-ați fi avut în trecut în momentul în care doreați să angajați personal cu pregătire superioară.

Clădirea unor relații strânse cu toți clienții, vechi și noi, trebuie să constituie o altă provocare. Pentru aceasta trebuie să cunoașteți extrem de bine domeniul în care activați, toate aspectele, tendințele, punctele forte și punctele slabe astfel încât să fiți de un real folos clienților dumneavoastră.

Imaginea și credibilitatea companiei pe care o reprezentați nu vor avea decât de câștigat, iar transmiterea unor informații reale și adecvate către clienți, indiferent dacă acestea vi se par de neacceptat pentru aceștia la prima vedere, îi va atrage de partea dumneavoastră pentru o perioadă extrem de lungă și benefică pentru toate părțile. Veți fi probabil surprinși în multe cazuri de capacitatea crescută a multor oameni de afaceri de a asculta mai mult și de a pune bază pe informațiile pe care le furnizați. Nu este decât o modificare a modului de gândire cauzată de numeroasele turbulențe din ultima perioadă.

Imagine, principii, atenție la detalii, fair play și un bagaj mare de cunoștințe sunt elementele cheie de care trebuie să țineți cont în aceste momente. Și mai important, în momentul în care luați o decizie greșită fiți primul care să recunoașteți acest lucru și căutați să remediați efectele imediat pentru ca acestea să nu se întoarcă asupra voastră exact în momentele în care vă așteptați cel mai puțin.

 

BENDIS FINANCIAL

30D Horei st., 2nd District, Bucharest

Tel: 0745-996-911;

Fax: 031-805-44-04

Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI